Web Analytics
More
    Reklāma

    Digitālā nedēļa – par gudru Latvijas digitālo transformāciju

    Jaunākie raksti

    Izvirzot mērķi – aicināt sabiedrību aktīvāk izmantot tehnoloģijas un e-pakalpojumus, jau nākamnedēļ visā Latvijā notiks “Digitālā nedēļa 2019”. Jau pašlaik aktivitāšu kalendārā pieteikti vairāk nekā 350 pasākumi, kurus var apmeklēt gan klātienē, gan skatīties video tiešraidēs internetā.

    Desmito “Digitālā nedēļu” atklās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa un premjera padomnieks ekonomikas jautājumos Jānis Upenieks. Diskusijā par viedu Latvijas digitālo transformāciju piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Edmunds Beļskis, Ekonomikas ministrijas Nozaru politikas departamenta direktors Gatis Silovs, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra direktors Jānis Bokta, “Microsfot Latvija” vadītāja Renāte Strazdiņa un uzņēmējs, programmas “Mana Latvija. Dari digitāli” vēstnesis Enno Ence.

    Reklāma

    Atklāšanas pasākums notiks pirmdien, 25. martā, plkst. 12:00 Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā. Visi interesenti tiek aicināti to vērot tiešraidē vietnē www.eprasmes.lv vai noskatīties ierakstu pēc pasākuma Latvija.lv kontā Youtube.com.

    Nedēļas otrajai aktivitāšu dienai dots vadmotīvs “Dari digitāli!”. Tās laikā Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē notiks interaktīva lekcija jauniešiem “Netērē papīru! Dari digitāli!”. Lekcijā jaunieši kopā ar atraktīvo sociālo tīklu lietpratēju Mārtiņu Kapzemu apgūs dažādu dzīves situāciju risināšanu elektroniski, kā arī varēs tikt pie sava e-paraksta mobilajā tālrunī.

    Trešdiena ir pasludināta par IKT profesionāļu dienu. Tās galvenais mērķis ir pulcēt kopā Latvijas augstskolu studentus, mācībspēkus un uzņēmējus, lai veidotu kopīgu diskusiju par nozares aktualitātē. Šogad diskusijas galvenā tēma būs starpdisciplinārā sadarbība un mākslīgais intelekts. IKT profesionāļu dienas dalībnieki pulcēsies nesen atklātajā Latvijas Universitātes Zinātņu mājā.

    28.marts būs “E-identitātes diena”. Tās laikā Zaķusalas TV tornī notiks diskusiju par e-identitāti, par drošību internetā, par rīcību identitātes zādzības gadījumā. Vienlaikus LVRTC aicina arī paskatīties nākotnē un mēģināt atbildēt uz retorisko jautājumu – vai ir dzīve pēc virtuālās realitātes? Bet vakarā jau otro reizi TV tornī notiks pasākums “Kibernakts”, kur plānots diskutēt par lietu interneta neērtos jautājumus, kā arī vērtēt informācijas telpas stiprināšanas un informācijas glabāšanas drošības aspektus gan no iedzīvotāju, gan institūciju pozīcijas.

    Visus iepriekš minētos pasākumus norises laikā varēs vērto tiešraidē eprasmes.lv un citos kanālos. Pasākumu ierakstus varēs noskatīties arī vēlāk jau minētajā Latvija.lv kontā sociālajā tīklā Youtube,com.

    Piektdien, 29.martā, uzmanība tiks veltīta digitālajām prasmēm, kuras būs noderīgas  nākotnes digitālajam darbam. Šajā dienā Ventspilī un Jelgavā notiks jauniešu radošās darbnīcas, kurās būs iespēja gan klausīties iedvesmas stāstus “IT nākotnes karjerai”, gan praktiskā nodarbībā izmēģināt jaunus IT rīkus, veidot aprakstus nākotnes digitālajām profesijām un uzzināt par tehnoloģiju attīstības tendencēm. Karjeras dienas organizē LIKTA sadarbībā ar “Microsoft Latvia” un Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera projektu „Informācijas tehnoloģiju nozares konkurētspējas un eksportspējas paaugstināšana”

    Paralēli centrālajiem notikumiem, visā Latvijā  tiks organizētas dažādas e-prasmju apgūšanas aktivitātes, ko rīko pašvaldības, valsts institūcijas, skolas, bibliotēkas, nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji. “Digitālās nedēļas” pasākumi notiks vairāk nekā 70 Latvijas novados un pilsētās. Visu pasākumu plānu var atrast eprasmes.lv un portālā kurp.es.

    „Digitālā nedēļa” tiek organizēta Eiropas kampaņas „ALL Digital Week 2019” ietvaros. Latvija allaž bijusi viena no aktīvākajām dalībniecēm gan ar lielu pasākumu, gan apmeklētāju skaitu. Latvijā “Digitālo nedēļu” LIKTA un VARAM, nedēļas galvenie partnerī ir LVRTC, Microsoft Latvia un Kultūras informācijas sistēmu centrs.

    Iepriekšējo deviņu gadu laikā Latvijā kopumā organizēti 4662 klātienes pasākumi, kuros piedalījušies 249 tūkstoši cilvēku. Aktivitāšu organizēšanā iesaistījušies vairāk nekā 1020 sadarbības partneri – uzņēmumi, bibliotēkas, valsts iestādes, izglītības iestādes, nevalstiskās organizācijas u.c. Pērn kampaņas laikā visā Latvijā tika organizēti 524 digitālajām prasmēm veltīti pasākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 24 000 iedzīvotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma