Web Analytics
More
    Reklāma

    Google šodien likvidē Allo saziņas servisu

    Jaunākie raksti

    Jau pagājušā gada nogalē bija zināms, ka Google strauji atteiksies no Allo lietotnes. Kādu laiku iepriekš klīda baumas par saziņas lietotņu garā saraksta optimizāciju, tāpēc nevienam nebija pārsteigums, kad Google paziņoja par Allo nāvi šī gada martā. Esošie Allo izmantotāji var savu saziņu eksportēt.

    Nekādu dižo robu Allo nāve neatstās – Google piedāvā visai plašu (un ne pārāk populāru) saziņas lietotņu klāstu. Google apcirkņos ir Allo un Duo, Hangouts Chat un Hangouts Meet, iespēja čatot YouTube, Voice lietotne, Hangouts Classic utt.

    Reklāma

    Allo bija paredzēta kā Google atbilde Apple iMessage. Google centās Allo uzspiest visiem Android lietotājiem, bet šo vietu jau sen bija aizpildījis WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger un citas lietotnes.

    Google lielāku uzmanību turpmāk pievērsīs Messages lietotnei, kas šobrīd pamatā tiek izmantota īsziņu sūtīšanai vairāku Android ražotāju viedtālruņos. Messages lietotnei ir arī pavadošā tīmekļa saskarne, kas darbojas gluži kā WhatsApp – ieej messages.android.com, atļauj lietotnei nofotografēt QR kodu, lieto īsziņas datora ekrānā.

    Tāpat Google grasās paturēt un uzlabot videozvanu lietotni Duo, kas iznāca 2016. gadā kopā ar Allo. Par Google plāniem attiecībā uz Duo tiek minētas tikai vispārīgas vēlmes – kvalitātes uzlabojumu, mašīnmācīšanās un videozvanu stabilitāte.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    12.03.2019 17:09

    Biju aizmirsis, ka tāds eksistē

    Reklāma