Web Analytics
More
    Reklāma

    Motivio aicina Rīgas Domi samazināt ar skolēnu ēdināšanas apmaksu saistītās izmaksas

    Jaunākie raksti

    Nesen medijos izskanēja ziņas, ka rīdzinieki Rīgas Satiksmes personā privātajam uzņēmumam Rīgas Karte maksā 60 eiro īri mēnesī jeb 720 eiro gadā par ierīcēm, kas maksā 485 eiro katra, lai veiktu skolēnu pusdienu tēriņu uzskaiti. Nav gan publiskota informācija par to, cik šādas ierīces katra skola īrē.

    Jaunuzņēmums Motivio, kas Latvijā nodrošina digitālu ēdināšanas apmaksas sistēmu “Motivio Meals”, aicina Rīgas Domi un Rīgas Satiksmi būtiski samazināt ar skolēnu pusdienu apmaksu saistītās izmaksas, pārejot uz modernāku risinājumu.

    Reklāma

    Motivio līdzdibinātājs Ansis Līpenītis: “Pozitīvi, ka Rīgas Satiksmes pagaidu vadītājs Anrijs Matīss jau publiskojis apņemšanos neturpināt neizdevīgo līgumu ar Rīgas Karti. Mūsuprāt, izmaksas var samazināt vismaz trīs reizes.

    Motivio risinājums kā norēķinu termināli izmanto viedtelefonu. Atbilstošu viedtelefonu mazumtirdzniecības cena šobrīd ir 150-200 eiro un vairums tālruņu tirgotāju, nepieciešamības gadījumā, nodrošina arī maksājumu sadalīšanu. Risinājuma abonēšanas ikmēneša maksa ir atkarīga no kopējā maksājumu pieņemšanas punktu skaita, bet tā būtu simboliska, salīdzinot ar līdzšinējām izmaksām.

    Lai norēķinātos par pusdienām, skolēni varētu izmantot gan savu viedtelefonu, gan ar NFC aprīkotu aksesuāru, piemēram – karti vai aproci”.

    Motivio ir Latvijā dibināts HR tehnoloģiju jaunuzņēmums. Tas jau radījis divus servisus: Motivio Meals, kas palīdz automatizēt pusdienu apmaksas procesu, un Wiserstate.com, kas palīdzēs pilnveidot uzņēmumu / iestāžu vadītāju prasmes. Motivio ir piesaistījis ārvalstu investīcijas no Startup Wise Guys un Carl Frauenstein un ir trešais uzņēmums Latvijā, kas kvalificējies LR jaunuzņēmumu atbalsta programmai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.03.2019 11:14

    jaunuzņēmums nav ņēmis vērā, ka neviens no nila kūrētajiem projektiem nav paredzēts būt efektīvs – tas ir pretrunā ar dotāciju izpumpēšanas koncepciju, kas ir pamatā visām tām rīgas kartēm un satiksmēm.

    05.03.2019 11:38
    Reply to  x

    :) Tieši tā

    Zaibis
    05.03.2019 12:50

    Norēķinu ātrums Motivio gadījumā iesūkā – kamēr abi divi izvek savus telefonus, sabaksta pareizās ikonas, ēdiens jau ir atdzisis.

    p.s. to, ka pircējam arī ir nepieciešams viedtelefons, tik daudz jūs zināt? nu tad iedomāsimies tos pirmklasniekus, kam visiem ir viedtelefoni ar interneta pieslēgumu. man nesanāk.

    p.p.s. nē, es nevēlos teikt, ka Rīgas Acs risinājums ir labs, vnk Motivio nolēma uzlēkt uz viļņa lai iegūtu bezmaksas publicitāti.

    Kāds
    05.03.2019 14:07
    Reply to  Zaibis

    Rakstā minēts – “var izmantot NFC kartes vai aproces”. Nav obligāti jābūt viedtelefonam. Skolēna eKarte lasās ar telefonu – līdz ar to iespējams piereģistrēt un izmantot arī to, skolēnam nekam nemainoties apmaksas procesā.

    Apmaksas procesa ātrums – tas pats, kas šobrīd. Vai nu baksta atsevišķi summu apmaksai citā ierīcē vai kasu sistēmas gadījumā – summa uz termināli (vai viedtelefonu, kas pilda termināla funkciju) padodas automātiski. Citiem vārdiem sakot – apmaksas ātrums tāds pats kā līdz šim.

    05.03.2019 17:47
    Reply to  Kāds

    Es teiktu, kā Motivio nav iepazinies ar situāciju līdz gaļa.
    Pirmkārt, izglītības iestādes neīrē no Rīgas kartes iekārtas, to dara ēdināšanas uzņēmumi.
    Otrkārt, lielāka daļa darbību ir brīvpusdienu uzskaite, ko Rīgas karte nodrošina sasaistē ar Rīgas domes informācijas sistēmām. Un diez vai Motivio ļaus izveidot šo sasaisti.
    Tāpēc piekrītu komentāram, kā šīs izskatās pēc lētas publicitātes.

    x
    05.03.2019 14:10

    par relīzēm runājot – kurš te mēģina uzsākt nopietnu sarunu par skolas ēdināšanu, pievienojot bildi ar visu to, ko skolas ēdnīcās pasniegt nav ļauts)

    Kursors.lv
    05.03.2019 14:14
    Reply to  x

    Bildi es pats pieliku ar visādām ņammām :)

    Muah
    05.03.2019 18:02

    Izskatās pēc pēcapmaksas risinājuma. Vispirms ir jāiepiķo Motivio. Tad šie tur pie sevis naudu un uzskaita ikdienas tēriņus. Pēc kāda laika (varbūt) viņi samaksā ēdinātājam. Ņemot vērā Līpenīša līdzšinējo biznesu vēsturi, tas varbūt ir tāds diezgan liels varbūt.

    Artis
    06.03.2019 15:17
    Reply to  Muah

    Šis ir tas muļķu sienas 8. pasaules brīnuma mūrētājs/kūrētājs?

    Krotow
    05.03.2019 23:21

    Saskaņas Rīgas Dome un lēti? Nu, nu.

    Reklāma