Web Analytics
More
    Reklāma

    Android viedtālruņu akumulatorus pamatīgi paplucina reklāmu programmatūra

    Jaunākie raksti

    Oracle pētnieki atklājuši ļoti izplatītu ļaundabīgu programmatūru DrainerBot, kas bez lietotāja ziņas Android viedierīcēs ielādē desmitiem gigabaitus ar reklāmu video. Tādējādi tiek tērēta viedtālruņa enerģijas, tērēti datu plāni un radīti pamatīgi zaudējumi reklāmu devējiem.

    DrainerBot atklāts vairākās Android lietotnēs, kopumā šīs lietotnes ielādētas Android viedierīcēs 10 miljonus reižu. Šī nav ne pirmā, ne arī pēdējā reize, kad viedierīcēs tiek iemānīta ļaundabīga programmatūra.

    Reklāma

    DrainerBot tiek saistīts ar Nīderlandē bāzētu uzņēmumu Tapcore, kas it kā palīdz lietotņu izstrādātājiem gūt peļņu no lietotnēm ar reklāmu palīdzību arī tad, ja lietotnes tiek ielādētas nelegālos ceļos. Tapcore pilnībā noliedz saistību ar šo shēmu.

    Tātad faktiski tu ielādē savā Android viedtālrunī lietotni no neuzticama avota, lai izvairītos no pāris eiro maksas. Toties iegūsti viedtālrunī ļaunatūru, kas fonā ielādē reklāmas, lai izstrādātājs tomēr gūtu peļņu. Sliktā ziņa gan it tā, ka Google Play Store arī atrastas lietotnes, kas fonā spēj darbināt DrainerBot. Google lielāko daļu no tām šobrīd esot izslēgusi no Play Store.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    22.02.2019 11:04

    Jāraksta petīcija Google lai atļauj sistēmas līmenī uzstādīt ugunssienu ar dinamiski maināmu sarakstu. Citādi ir cīņa ar vējdzirnavām

    x
    22.02.2019 11:41
    Reply to  Krotow

    aplikācija, netiekot pie neta, ciklā darbosies šā vai tā, kurinot bateriju.

    nekādu sienu gugle neļaus konfigurēt, jo uzreiz saradīsies naskās rokas un boti, kas nobloķēs gugles servisu darbu un ko par to domā gugles, nav jāzīlē.

    te nu jums bija brīnumšops ar miljoniem noderīgu aplikāciju, kuras piemin katrs androjeda fan….ok, vēstnieks)))

    Astro
    23.02.2019 20:41

    Ko darīt, ja oficiālie veikali nepiedāvā to kas man vajadzīgs?

    Krotow
    24.02.2019 01:27
    Reply to  Astro

    Reizēm tīrības un kārtības labā ir vērts samaksāt tos 3-5 EUR ;)

    Reklāma