Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nācies pagājušajā gadā samaksāt Apple 9.5 miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Tiek lēsts, ka Apple ir pieprasījis no Google 2018. gadā aptuveni 9.5 miljardus dolāru, lai Google meklētājs tiktu izmantots visos iPhone pēc noklusējuma. Tiek pieļauts, ka 2019. gadā Google varētu šķirties pat no vairāk nekā 12 miljardiem dolāru, lai tikai meklētājs nonāktu iPhone.

    Pamatīgais Google maksājums Apple veido aptuveni 23% no kopējiem Apple ienākumiem, kas būtu uzskatāmi par pakalpojumu maksu. Maksā par pakalpojumiem tiek ieskaitīti arī ienākumi no lietotņu pirkumiem un abonēšanas maksām par straumēšanas servisiem. Šādus ienākumus Apple uzskata par galveno ienākumu izaugsmi, jo iPhone pārdošanas tempam ir tendence krist.

    Goldman Sachs aprēķini liecina, ka nākamā gada laikā Google nāksies samaksāt Apple 12.2 miljardus dolāru, kamēr 2021. gadā maksa sasniegs 15.6 miljardus dolāru.

    Nav nekas neparasts, ka meklēšanas dziņu izstrādātāji maksā tīmekļa pārlūku uzturētājiem pamatīgas naudas summas, lai tikai viņu izstrādātais dzinis tiktu izmantots pēc noklusējuma. Yahoo ir maksājis Mozilla vairāk nekā 300 miljonus dolāru, lai Yahoo meklētājs atrastos Firefox kā pirmā meklēšanas dziņa izvēle. Pēcāk Google pārspēja Yahoo solīto naudu, tagad Google ir Mozilla meklēšanas dzinis.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ER
    15.02.2019 15:23

    Nevajadzēja maksāt, atbalstīt rijīhos investorus
    Cilvēki paši izdomā kuru meklētāju izmantot.

    AL
    16.02.2019 11:54
    Reply to  ER

    To tāpat var nomainīt iestatījumos..

    Uldis Krastiņš
    15.02.2019 17:21

    Diemžēl Apple gadījumā nav nekas spēcīgāks par default. To savulaik pierādīja arī Apple pāreja uz savām kartēm.

    Reklāma