Web Analytics
More
    Reklāma

    KPMG pārbaudīs Latvijas pašvaldību mājaslapu kiberdrošību

    Jaunākie raksti

    Lai novērtētu Latvijas pašvaldību mājaslapu un tajā esošo datu drošību, kā arī laikus mazinātu kiberuzbrukumu riskus, finanšu audita un biznesa konsultāciju uzņēmums KPMG sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM)  uzsāk projektu “Cik kiberdrošas ir Latvijas pašvaldības?”. Tā ietvaros KPMG 15 dažādu lielumu Latvijas pašvaldību mājaslapām veiks kiberdrošības pārbaudes, kā arī novērtēs kiberhigiēnas jeb darbinieku izpratnes līmeni. Projekta rezultātā katra no iesaistītajām pašvaldībām saņems gan informāciju par identificētajām nepilnībām pašvaldības mājaslapā, gan arī rekomendācijas nepieciešamajiem uzlabojumiem.

    Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā gan privātajā, gan publiskajā sektorā arvien vairāk tradicionālo procesu un pakalpojumu tiek uzticēti informācijas un komunikāciju tehnoloģijām. Tās palīdz iegūt un apstrādāt informāciju, izmantot savstarpējās saziņas rīkus un platformas un saņemt pakalpojumus. Taču vienlaikus līdzās virknei priekšrocību, ko sniedz mūsdienu tehnoloģijas, radušies jauni drošības riski kā privātā, tā publiskā sektora interneta vietnēm.

    Reklāma

    “Tāpat kā mēs ejam pie ārsta, lai pārbaudītu savu veselības stāvokli un nepieciešamības gadījumā ārstētos, mums ir jāveic kiberdrošības pārbaudes mājas lapām un, ja vajadzīgs, jāveic uzlabojumi. Lielais datu apjoms, ko glabā valsts pārvaldes un pašvaldību mājaslapas, ir iekārojams mērķis kiberļaundariem. Tādēļ svarīgi regulāri īstenot preventīvus pasākumus, jau laikus identificējot potenciālās nepilnības vietnes drošībā, novēršot tās, kā arī pilnveidojot aizsardzības mehānismus pret kiberuzbrukumiem,” norāda finanšu audita un biznesa konsultāciju uzņēmuma KPMG IT konsultāciju vadītājs Kaspars Iesalnieks.

    Ik gadu gan pasaulē, gan Latvijā kiberapdraudējumu skaits pieaug. Savukārt droša kibertelpa ir pamats sabiedrībai būtisku pakalpojumu nepārtrauktai saņemšanai, kā arī neatņemama sastāvdaļa valsts kopējās drošības uzturēšanai. “Pašvaldību īstenotās funkcijas un to digitālie risinājumi ir nozīmīgi gan reģionālā, gan valsts mērogā. Aicinām pašvaldības aktīvi iesaistīties un stiprināt kiberaizsardzības spējas, veicinot mūsu valsts kopējo kiberdrošību,” mudina VARAM valsts sekretāra vietnieks IKT jautājumos Edmunds Beļskis.

    Pašvaldības aicinātas pieteikties bezmaksas kiberdrošības auditam līdz 21. februārim, rakstot uz e-pastu pasvaldibu.kiberdrosiba@kpmg.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma