Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā izvēlēties piemērotāko atmiņas karti viedtālrunim un kamerai?

    Jaunākie raksti

    Pie jautājuma par SD un microSD atmiņas karšu iegādi parasti nonākam mirklī, kad iegādāts jauns fotoaparāts vai ekstrēmo sportu kamera. Bieži vien cilvēki izvēlas papildināt sava Android viedtālruņa atmiņu ar microSD karti. Bet kas būtu jāzina pie atmiņas kartes iegādes?

    Teorijas ir daudzas un dažādas, SD karšu ātruma apzīmējumu skaits paviršam skatītājam būs neaptverams. Bet lielais noslēpums tieši SD atmiņas kartes iegādei būs tās piedāvātais ieraksta un nolasīšanas ātrums. Te nav lielu manevra iespēju – jāņem maksimālais ātrums, ko pieļauj maciņš. Jāņem vērā, ka daudzu ierīču darbības ātrumu var ietekmēt arī atmiņas kartes ātrums, vismaz tādu novērojumu veicu ar pāris sporta kamerām. Arī Android viedtālruņu darbības ātrumu var ietekmēt ievietotā microSD karte.

    Reklāma

    Ja ir pacietība un vēlme, vari doties uz zem raksta atrodamo saiti uz pilnu SD atmiņas karšu tehnisko nianšu apdziedājumu, bet šobrīd es pats neņemtu neko zem 64 GB ietilpības un noteikti izvēlētos 30 MB/s ieraksta ātrumu. Tātad kā minimums jāņem ir U3 tipa SD vai microSD atmiņas karte. Cenas atmiņas kartēm šobrīd ir gana zemas, gandrīz visi modernie viedtālruņi un fotoaparāti spēj saprasties ar 128 GB atmiņas kartēm.

    Protams, ideālā variantā būtu jāiepazīstas ar ierīces ražotāja rekomendācijām. Tev pilnīgi pietiks ar Class 10 atmiņas karti (jā, zinu, Class 10 nosaukums pilnībā neapraksta atmiņas kartes spējas), ja grasies veikt 1080p video ierakstu ar 30 kadriem sekundē. 4K video un video ar 60, 120 vai augstāku kadru skaitu sekundē (jā, zinu, faktiski te būtu jārunā par video ieraksta bitreitu) gan meklē ātrāku U1 vai U3 tipa karti.

    GoPro Hero 7 Black spēj veikt 4K video ar 60 kadriem sekundē un 1080p ar 240 kadriem, kad vairs nav nekāds joks atmiņas kartei. Šajā gadījumā būtu jāskatās uz U3/V30 tipa atmiņas karti. Ja vēlēsies filmēt ar bezspoguļa kameru 1080p izšķirtspējā HEVC x265 kodējumā, noteikti meklē U3/V30 vai ātrāku tipa atmiņas karti.

    8K video ierakstam būs jāskatās uz atmiņas kartēm ar V60 vai pat V90 apzīmējumu. Jārēķinās, ka V60 tipa atmiņas karte būs vairāk nekā divas reizes dārgāka par U3/V30 tipa karti.

    Ik pa laikam parādās jautājums – vai gadījumā microSD karte ar adapteri nebūs lēnāka par standarta izmēra SD karti. Forumos lasīti dažādi viedokļi, bet parasti beigās tiek atzīts, ka adapters ātrumu nenoēd.

    Kopsavilkums – lasi, ko tev prasa ierīces ražotājs. Ja vari atļauties, ņem vienu pakāpi ātrāku atmiņas karti. Novērots, ka viedtālruņa ātrumu var pabojāt, ja tajā izmanto lēnu microSD karti. Sporta kameru ātrdarbību ļoti ietekmē atmiņas kartes ātrums.

    Avotspcworld
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    07.02.2019 15:13

    Un pēc kartes nopirkšanas, lai nebojātu garastāvokli, nemēģini notestēt patiesos ātrumus.

    tox3
    08.02.2019 09:37

    Viedtālruņiem aplikāciju glabāšanai un SBC būtu ieteicamas atmiņas kartes ar A1 un A2 apzīmējumu, kas garantē noteiktu ievades un izvades operāciju skaitu.

    Reklāma