Web Analytics
More
    Reklāma

    LATA aicina uz konferenci “Atvērta sadarbība inovācijām”

    Jaunākie raksti

    2019. gada 31. janvārī Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā notiks Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konference “Atvērta sadarbība inovācijām” un ikgadējā Gada balvas ceremonija par ieguldījumu atvērto informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā.

    Konferences galvenā tēma ir sadarbības veicināšana inovāciju atbalstam – kā valstij un privātajam sektoram veicināt uz atvērtām tehnoloģijām un atvērtiem datiem balstītu inovāciju radīšanu. Pasākuma laikā varēs uzzināt par sadarbības iespējām, ieguvumiem un izaicinājumiem, kas var rasties radot novatoriskus risinājumus no atvērtajiem datiem un atvērtām tehnoloģijām. Fokusā būs viedās pilsētas, valsts pārvalde, uzņēmēji un atvērto datu kopienas. Sākums plkst. 9.00.

    Reklāma

    “Nav noslēpums, ka procesu caurspīdīgums un atvērtība inovāciju ieviešanā ir ceļš uz Latvijas ekonomisko stabilitāti. Pēc Eiropas Komisijas aplēsēm atvērtie dati vien Latvijā var radīt 70 milj. eiro. Šāds vai pat daudz lielāks ekonomiskais efekts varētu rasties, ja atvērtos datus izmantotu, lai radītu jaunus produktus vai pakalpojumus, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas. Un ieguvēji no tā būtu visi – gan uzņēmēji, gan iedzīvotāji, gan arī publiskā pārvalde,” stāsta LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs.

    Konferences tēma un programma īpaši noderīga būs privātā sektora dažādu jomu uzņēmumu un asociāciju pārstāvjiem, kas pamatā vēlās attīstīt biznesa procesus, paplašināt savu iespēju robežas. Un ne mazāk vērtīgs apmeklējums būs valsts un pašvaldību iestāžu IT jomas vadītājiem un speciālistiem. Programma skatāma te: https://lata.org.lv/konference2019/.

    “Ir svarīgi informēt par atvērto datu izmantošanas iespējām, turpināt vērt vaļā jaunas datu kopas un stimulēt atvērtu sadarbību inovācijām. Sākot ar atvērtā koda programmatūru, kuru ikdienā lieto miljardiem cilvēku, turpinot ar jauniem biznesiem un biznesa modeļiem, atvērtās tehnoloģijas uzlabo mūsu dzīves un maina paradumus. Tās nepārtraukti rada jaunas izaugsmes iespējas un klientiem ērtus, izdevīgus produktus un pakalpojumus banku un fintech uzņēmumu sektorā, bet ne tikai,” saka Tieto Latvia valdes priekšsēdētāja Valērija Vārna.

    Pasākuma noslēgumā notiks arī prestižā LATA Gada balvas ceremonija par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Pieteikumu iesniegšana ir atvērta līdz 22.janvārim (ieskaitot): https://bit.ly/2S5hwCM.

    Balvas tiks pasniegtas trīs kategorijās. Publiskajā sektorā piešķirs balvu par atvērtāko iestādes darbu, privātajā sektorā par izcilāko tehnoloģiju risinājums biznesā un fiziskai personai par būtiskāko ieguldījumu atvērto tehnoloģiju popularizēšanā.

    Atklāšanas uzrunas teiks Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Ekonomikas ministrija un LATA valdes priekšsēdētājs Jānis Treijs. Moderators Ansis Bogustovs.

    Dalība konferencē ir bezmaksas, bet iepriekšēja reģistrācija obligāta. Reģistrācija: https://bit.ly/2GqSVXV.

    Konferenci organizē LATA sadarbībā ar Latvijas Universitāti. Galvenais partneris Tieto Latvia, partneri – Oracle, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Wunder Latvia un eazyBI.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma