Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai gaidāms iPhone jailbreak gals?

    Jaunākie raksti

    Tiek uzskatīts, ka tā dēvētais iPhone jailbreak (iespēja uzstādīt iOS lietotnes ne tikai no App Store un veikt citas darbības, ko Apple nav paredzējis) drīz vairs nebūs pieejams. Zināms, ka tiek slēgts populārākais iPhone lietotņu veikals Cydia, kas pieejams tikai pēc iPhone jailbreak veikšanas.

    Cydia veikals šobrīd nav slēgts, bet slēgta ir pirkumu maksas  ieturēšanas Cydia veikalā – pieejamas tikai bezmaksas lietotnes. Ja tiek slēgts Cydia lietotņu veikals, visticamāk, paputēs arī viss, kas saistīts ar iPhone jailbreak. Cydia veikalā tika atklāta ievainojamība pirkumiem, kas arī lika slēgt pieeju maksas lietotnēm.

    Reklāma

    Apple pēdējos gados dara visu, lai iPhone jailbreak veikšana kļūtu arvien sarežģītāka. iPhone jailbreak izveidošana jaunajām iOS versijām kļūst pārāk laikietilpīga un attiecīgi arī dārga. Ja no Cydia veikala vairs nevar saņemt nekādus ienākumus, jailbreak veikšana paputēs ļoti ātri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Čiekurs
    17.12.2018 10:18

    Man vienīgajam šķiet, ka tas procents, kam tas ir aktuāli ir sasodīti niecīgs? Pēdējo reizi, kad redzēju dzīvē jailbreak’otu ābolu bija tālais 2009. gads. Džīzas.

    KKTK
    17.12.2018 10:29
    Reply to  Čiekurs

    Es domāju gluži tāpat – vai nu esi sektā līdz galam (ar mūžīgo līzingu tam revolucionārajam), vai neesi un lieto Andrīti.

    Uldis M.
    17.12.2018 11:40
    Reply to  Čiekurs

    Piekrītu. Tagad taču praktiski visas ikdienā nepieciešamās lietotnes pieejamas bez maksas. Un ja nu patiešām nepieciešama kāda specifiska maksas lietotne – vieglāk to ir iegādāties pa pāris EUR nekā čakarēt savu dārgo ierīci…
    Pēdējo reizi Jailbrake taisīju uz iPhone 3Gs kaut kad ap 2011… tikai lai uzstādītu dārgo TomTom navigācijas lietotni piekš ceļojuma. Toreiz tāda maksāja kādus 69Ls…

    Igors
    17.12.2018 13:07

    Nopirkt iphone par 1000+ euro nav problēmu, bet iegādāties aplikāciju par <10euro nevar. ¯_(ツ)_/¯

    Kristaps Skutelis
    17.12.2018 13:51
    Reply to  Igors

    Kā redzi, var. Tāpēc arī zūd vajadzība pēc šādas māžošanās :)

    Skābene
    17.12.2018 16:14
    Reply to  Igors

    Kas tevi pārsteidz? Pilns FB ar paziņojumiem, vakar nozaga mīļo auģiku, vai bembīti , palīdziet atrast! 20k euro bija par ko mašīnu nopirkt, bet priekš “dārgā” KASKO pietrūka! :)
    Tāpat ar Iphone un “dārgajām” aplikācijām.

    18.12.2018 21:07
    Reply to  Skābene

    Baumu līmenī ir dzirdēts, ka apdrošinātāji un/vai policija tieši palūdz uztaisīt šādu ierakstu gadījumos, ja ir KASKO.

    ProxyFromDeep
    17.12.2018 15:28

    3GS lai atlokotu no operatora vajadzēja džeilot . 4 – lai “ļurbosim” darbotos .
    par 4S neatceros , bet tur jau pamazām viss kļuva sarežģītāk un bezjēdzīgāk .

    it tech
    17.12.2018 16:44

    Man jau liekas,ka iespējams ”gals” jau ir pienācis,jo p’dējos 2-3 gadu laikā nav manīta neviena breikota ābola. Bet skatos,ka andrīša cienītāji joprojām savas trubas pāršuj ar visādiem mistiskiem bootloaderiem un tamlīdzīgām fīčām. Rodas jautājums- priekš kam? Cilvēks nopērk jaunu trubu pa 5-6 simti un uzreiz bliež nost originālo firmwari. Kas jaunam telefonam ar jaunāko andrīti uz borta var būt par problēmām?Nesaprotu..

    ProxyFromDeep
    17.12.2018 17:54
    Reply to  it tech

    daudzi ražotāji ( piemēram Samsungs ) grēko ar bloatvāri . daudz bloatvāres .
    + norūtojoties un ar speciāliem skriptiem utt ar aparātu tiešām var darīt brīnumu lietas . bet tas atkal ir šaura spektra gīkiem .
    Savam , pamata , telefonam nenāk ne prātā rūtus likt . ( bloatvāres nav , tik attālā kaimiņa backdoori :D ) darbojas , viss ok . vajadzību neredzu .

    x
    17.12.2018 19:34
    Reply to  ProxyFromDeep

    kas vainas android one, kam ir jānāk tikai ar gugles bloatu, bet ne ražotāja izauklētiem sūdiem, kas bieži vien dublē gugles appas? protams, ja gugles margojums neder lietotājam, pats tak instalēt kaut 5 teju vienādas – bet vismaz ir izvēle.

    ProxyFromDeep
    17.12.2018 19:53
    Reply to  x

    Android ONE ir pieejams tikai dažiem aparātiem , pie tam izvēle pie mums nav diži liela – HMD globāla Pinokio . un Xiaomi ..

    Skābene
    18.12.2018 08:30
    Reply to  x

    Vari nosaukt kaut vienu Samsung flagmani, kas nāk ar Android One?Varbūt Sony? Varbūt Huawei!?

    x
    18.12.2018 22:21
    Reply to  Skābene

    too bad. tāpēc es pat neskatos uz samsung) xiaomi laikam tikai skatās kā iet pirmajiem modeļiem (kas teiksim kā ir, nav topi), nu tad kas atliek – hmd? es nezinu par citiem, man ar hmd trubām pietiktu, slinkums salīdzināt kā tās izskatās pret samsungiem, gan jau tiem ir kādi aplam overspekoti modeļi kas nav hmd. sony? huawei? man nav nekādu siltu jūtu pret brendiem, es neesmu lojāls tiem – ja xiaomi vai hmd šobrīd ražo cenas efektīvu a1 trubu, tad es to pērku pie nosacījuma ka man to vajag. 90to beigās man bija nokia – bet šodien tam vairs nav nekādas nozīmes, svarīgi ir tas ka sistēmas gui nelien laukā reklāmas.

    Reklāma