Web Analytics
More
    Reklāma

    Revolut saņem licenci un kļūst par banku

    Jaunākie raksti

    Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums “Revolut” šodien paziņoja, ka ir saņēmis bankas licenci, kas pilnvaros uzņēmumu piedāvāt pilnus tekošos kontus, sniegt aizdevumus un pieņemt ieguldījumus. Eiropas Centrālā Banka licenci izsniedza, saskaņā ar Lietuvas Bankas ierosinājumu.

    “Tas mums ir ļoti svarīgs solis, taču galvenie darbi vēl tikai sāksies” – stāsta “Revolut” uzņēmējdarbības attīstības vadītājs Andris Bičeika. Plānojam, ka mūsu sistēmas, lai sāktu sniegt bankas pakalpojumus, būs sagatavotas nākamā gada otrajā pusē. Lietuva būs pirmā valsts, kurā iepazīstināsim ar visiem jaunumiem, kas pēc tam pakāpeniski tiks izplatīti citās ES valstīs”, – skaidro A. Bičeika.

    Reklāma

    Pirms vairāk kā trīs gadiem dibinātā kompānija pirmos klientus piesaistīja ar savu piedāvājumu norēķināties ar karti ārvalstīs un veikt starptautiskos pārvedumus, pielāgojot reālo valūtas maiņas kursu. Šodien uzņēmumam jau ir 3,3 miljoni klientu, bet piedāvātais pakalpojumu klāsts ietver ceļojumu un viediekārtu apdrošināšanu, tūlītēju pieeju kriptovalūtām, automātisko naudas atlikšanas un taupīšanas rīku, izdevumu sekošanas un budžeta veidošanas iespējas, bet 2019. gadā tiek plānots startēt ar bezmaksas akciju tirdzniecības platformu.

    Jaunā bankas licence garantēs, ka nākotnē “Revolut” klientu kontos glabājamie līdzekļi līdz 100 000 eiro tiks apdrošināti saskaņā ar Eiropas noguldījumu apdrošināšanas sistēmu. Tāpat “Revolut” strādā, lai varētu sākt piedāvāt bankas īstermiņa aizdevumus bez ķīlas (overdraft), personīgos un uzņēmējdarbības aizdevumus ar labvēlīgākiem nosacījumiem, nekā tradicionālajās bankās. Uzņēmums rēķina, ka no licences iegūšanas brīža līdz šādu bankas pakalpojumu sniegšanai paies vismaz seši mēneši.

    “Ieguvām bankas licenci Eiropas Savienībā, esam pilnībā licencēti Singapūrā un Japānā, veidojam bezmaksas akciju iegādes platformu un drīzumā startēsim piecās jaunās valstīs – visi šie soļi padara spēcīgāku mūsu reputāciju kā “banku Amazon”. Mūsu vīzija ir vienkārša: tiecamies kļūt par galveno finanšu platformu desmit miljoniem lietotāju, kuri sīklietotnē varētu pārvaldīt jebkuru savu finanšu sfēru par zemāko cenu un ērtāk, kā jebkur citur”, – stāsta “Revolut” līdzdibinātājs un CEO Niks Storonskis.

    “Mūsu mērķis – garantēt, lai privātie un uzņēmējdarbības klienti iesniegumu par aizdevuma saņemšanu sīklietotnē varētu iesniegt divu minūšu laikā un nauda pēc iespējas drīzāk sasniegtu viņu kontus. Tādā veidā tiks likvidēti visi birokrātiskie procesi, bet piedāvātie pakalpojumi būs lētāki, nekā pie tradicionālajiem aizdevējiem”, – klāsta N. Storonskis.

    “Revolut” aizvien ir viena no visstraujāk augošajām finanšu tehnoloģiju kompānijām Latvijā, taču ar to mums nav gana. Mūsu mērķis – nostiprināt “Revolut” kā populārāko norēķinu karti un finanšu platformu valstī. Ticu, ka ieviešot pilnus tekošos kontus, aizdevumus un iepazīstinot ar bezmaksas akciju pirkšanas un pārdošanas platformu, mēs šo mērķi sasniegsim”, – turpina stāstīt A. Bičeika.

    Pēdējā gada laikā uzņēmums demonstrēja iespaidīgu augšanu: katru dienu “Revolut” pievienojas no 8 līdz 10 tūkstošiem jaunu klientu, bet mēneša operāciju vērtība pārsniedz 4 miljardus ASV dolāru. 2017. gadā “Revolut” par piecām reizēm palielināja savus ienākumus, bet 2017. gada decembrī pirmo reizi sasniedza izdevumu un ienākumu balansu.

    Tuvākajos “Revolut” plānos – nolūks jau nākamā gada pirmajā pusē paplašināties aiz Eiropas robežām – ASV, Kanādā, Singapūrā, Japānā, Austrālijā un Jaunzēlandē. Galējā uzņēmuma vīzija – pilnvarot savus klientus visās jaunajās valstīs, lai tie pāris minūšu laikā ar sīklietotnes palīdzību varētu atvērt vietējo tekošo kontu, kā arī šajās valstīs veikt tūlītējos un bezmaksas pārvedumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis Rumbens
    13.12.2018 09:30

    Nu sūdi vagā. VID tiks pie datiem :-) …hmm..mani vienmēr ir interesējis, kad Revolut beidzot sāks piedāvāt kriptovalūtas reālo walletu ar kuru varēs uz/no kaut ko pārskaitītit? Jo pagaidām tas kas tur ir ir kaut kāds fake crypro…tipo kaut kādi tokeni Revolut iekšpusē.

    Agris
    13.12.2018 10:09
    Reply to  Gatis Rumbens

    Tas pat nav revolut iekšpusē, manuprāt, bet visticamāk vienkārši savienots ar Coinbase.
    Bezmaksas akciju iegādes platforma varētu būt interesanta

    13.12.2018 16:38
    Reply to  Gatis Rumbens

    Klau, kriptovalūta vai tad reāli nav tokens?

    Reklāma