Web Analytics
More
    Reklāma

    Android drošība: tikai 0.08% viedtālruņu ir potenciāli bīstami

    Jaunākie raksti

    Google izlaidusi informāciju par Android drošību (Android Ecosystem Security Transparency Report), kuras galvenais izdevums, protams, ir ziņot par izciliem rezultātiem. Jāņem vērā, ka Google atkal un atkal uzsvērs – lietotnes ielādējamas tikai no Play veikala, jo tikai tā nodrošināma lietotāju datu aizsardzība.

    Ik pa laikam lasām, ka kārtējie uzbrukumi iedragājuši vairāku miljonu Android ierīču drošību, bet Google ir nedaudz citās domās par savu mobilo operētājsistēmu – niecīgam viedierīču apjomam ir uzstādītas lietotnes, kas būtu dēvējamas par potenciāli bīstamām. Google drošības informāciju sniedz kopš 2014. gada, kad tika uzrādīts aptuveni 1% ierīču, kurās uzstādīta ļaundabīga programmatūra.

    Reklāma

    Šogad Google novērtē, ka ļaundabīgās programmatūras apjoms ir būtiski samazināts. Tikai 0.08% ierīču ir programmatūra, kas būtu uzskatāma par potenciāli bīstamu. Statistikā tiek ņemti vērā viedtālruņi un planšetdatori, kas izmanto tikai un vienīgi Google Play veikalu.

    Ja ielādē un uzstādi lietotnes no kāda cita avota, tava iespēja iedzīvoties ļaundabīgā programmatūrā ir 10 reizes augstāka – aptuveni 0.76% ierīču ir atrasta kāda potenciāla problēma.

    Google jau vairākus gadus fonā skenē viedtālruņos uzstādītās lietotnes, lai izskaustu ļaundabīgas programmatūras iemitināšanos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauzniss
    12.11.2018 11:25

    Tik droša, ka google droši zina visu par tevi, bet tu neko …
    Ko var šitā melot, to androidu izhakarēs visos caurumos pāris minūtēs :D

    Roberts Smitins
    12.11.2018 15:22
    Reply to  Lauzniss

    Rakstā runa ir par malware nevis par hakerēšanu. Viss ir pareizi uzrakstīts, jo malware un hakerēšana gluži nav sinonīmi. Līdz ar to, no malware izplatības aspekta Android ir droša OS. Nav izplatīta malware Android.
    Bet ja par hakerēšanu – tad jā, tur tev piekrītu. Teorētiski un bieži vien praktiski izhakerēt var gandrīz visu + pie tam ļoti ātri.

    Reklāma