Web Analytics
More
    Reklāma

    Izziņots Nokia 8.1 flagmanis

    Jaunākie raksti

    HMD Global, Nokia telefonu mājvieta, pieteic Nokia 8.1 – jaunāko papildinājumu savā flagmaņu sērijā. Tāpat kā citi Nokia viedtālruņi šajā kategorijā, tajā skaitā godalgotais Nokia 7 plus, arī Nokia 8.1 pārsteidz ar izcilu attēlu veidošanu, kas tiek sasniegta, pateicoties augstas jutības un nozarē vadošajam kameras sensoram, ZEiSS optikai un optisko attēlu stabilizēšanai (Optical Image Stabilization – OIS). Patentētā PureDisplay ekrāna tehnoloģija, ar HDR10 atbalstu papildus ļoti precīzai krāsu atveidei, sniedz uzlabotu skatīšanās pieredzi pat spilgtā saules gaismā, savukārt mikroshēmojums nodrošina nevainojamu veiktspēju līdz pat divām dienām pēc uzlādēšanas.

    Viss uzskaitītais ir iepakots mūsdienīgā noformējumā, kas tiek sagaidīts no Nokia viedtālruņa.  Izmantojot jaunāko Android programmatūru, Android 9 Pie, Nokia 8.1 nodrošina vislabāko Android pieredzi ar jaunākajām inovācijām.

    Reklāma

    Juho Sarvikas, “HMD Global” produktu vadītājs: “Mēs esam pieredzējuši izcilus panākumus flagmaņu segmentā ar katru no mūsu viedtālruņiem, kuri konsekventi ievieš jaunu, izdevīgu pieredzi mūsu atbalstītājiem. Ar Nokia 8.1 mēs vēl vairāk paplašinām savu iespēju robežas šajā segmentā.  Mēs piedāvājam paātrinātu veiktspēju, pirmklasīgu procesora arhitektūru, divas kameras ar nozarē vadošo sensoru, OIS un ZEISS optiku lieliskai attēlveidošanai vāja apgaismojuma apstākļos un mūsu jauno PureDisplay HDR ekrāna tehnoloģiju.

    Mēs ne tikai nodrošinām pedantisku meistarību un uzlabojam pazīstamo Nokia viedtālruņu dizaina kvalitāti, bet arī esam nodrošinājuši saviem atbalstītājiem Android 9 Pie pieredzi, lai viedtālruņa lietotāji varētu baudīt jaunākās Android inovācijas, tostarp jaunās Digital Wellbeing funkcijas. Katra mūsu dizaina un inženierijas lēmuma pamatā ir mūsu cienītāji un to vēlmes. Ceram, ka viņi piekritīs – Nokia 8.1 iemieso augstvērtīgu inženiertehnisko izcilību.”

    Attēlveidošanas izcilība ar flagmaņa līmeņa tehnoloģiju

    Pateicoties perfektai programmatūras un aparatūras kombinācijai, Nokia 8.1 nodrošina izcilu attēlveidošanas veiktspēju vāja apgaismojuma apstākļos. Telefona 12 MP galvenajai kamerai ar ZEISS optiku ir nozarē vadošais 1/2,55″ jutīgais sensors ar 1,4 mikropikseļiem precīzai gaismas uztveršanai un ārkārtīgi detalizētu attēlu iegūšanai. Kombinācijā ar optiskās attēlu stabilizācijas (OIS) tehnoloģiju un superātro auto fokusu, Nokia 8.1 neļaus trīcošo roku dēļ atturēt no skaidru attēlu un video uzņemšanas. Plašā apertūra nodrošina iespēju iegūt bildes ar labu asumu pat vāja apgaismojuma apstākļos, pagarinot ekspozīcijas laiku, ko ir iespējams manuāli kontrolēt Pro Camera režīmā.

    20 MP adaptīvā priekšējā kamera ļauj uzņemt izcilu nakts pašportretu, jo tā maksimāli pastiprina filmēšanai pieejamo gaismu, kombinējot četrus pikseļus vienā superpikselī. Viedtālrunis sniedz iespējas arī uzņemt filmas kā profesionālim ar 4K video un atkal atdzīvināt savas atmiņas ar augstas precizitātes Nokia telpisko audio stereo skaņas ierakstu.

    Veidojiet studijas stila portretus ar populāro “bokeh” efektu, kas tiek pastiprināts ar Nokia 8.1 raksturīgo nelielo redzes lauka dziļumu kombinācijā ar sekundāro 13 MP dziļuma sensoru. Atklājiet savu radošumu ar Pro Camera UI, lai perfekti pārvaldītu savas fotogrāfijas, vai pārejiet #Bothie spēles nākamajā līmenī ar 3D personāžiem, ko nodrošina AI.  Izmantojiet maskas un filtrus saviem foto un video, ko iespējams straumēt tiešsaistē, neizejot no kameras mobilās aplikācijas.

    Paātrināta darbība un PureDisplay

    Ņemot vērā, ka viedtālruņi strauji kļūst par noklusējuma ierīcēm video vērošanai, telefona lietotājiem ir vajadzīgs displejs, kas ir pielāgots saturam un videi, kurā lietotājs atrodas. Nokia 8.1 ir otrais Nokia viedtālrunis, kurā izmantota PureDisplay ekrāna tehnoloģija uzlabotai skatīšanās pieredzei. Telefona grafika tiek pacelta citā līmenī līdz ar HDR10, kas nodrošina lielāku kontrastu, teicamu izšķirtspēju un vairāk nekā miljards dažādu krāsu, lai redzamie attēli paliktu precīzi neatkarīgi no tā, vai Nokia 8.1 lietotājs atrodas tumšā istabā vai spilgtā saules gaismā. Spēlējot spēles vai skatoties video, displejs sniegs labāko iespējamo sajūtu.

    Lai vērotu krāšņo saturu ārpus mājas, viedtālruņa īpašniekiem būs nepieciešama izturīga baterija. Nokia 8.1 sniedz iespēju baudīt iecerēto video saturu līdz pat divām dienām ar vienu uzlādēšanas reizi. Noturīgā baterija apvienojumā ar Snapdragon 710 mobilo platformu paredz, ka Nokia 8.1 var izpildīt jebkādu uzdevumu bez pārpūlēšanās, turklāt ar 35% ātrāku grafiku un 20% lielāku veiktspēju nekā iepriekšējās paaudzes Snapdragon 660. Viedtālruni ir arī dubultota AI jauda, pateicoties daudzkodolu AI Engine, kas apvieno jaunāko arhitektūru efektīvai veiktspējai. Mūzikas cienītāji varēs baudīt augstas kvalitātes skaņu ar bezvadu Bluetooth, pateicoties  Qualcomm®aptX™ audio atbalstam.

    Apvienojot fizisko pasauli un digitālo saturu ar AR pamatatbalstu, viedtālrunis sniedz iespēju nokļūt pavisam citā lietotāja pieredzes dimensijā.  Izmantojot tādas aplikācijas kā “Human Anatomy”, “Magic Plan” un “Jenga AR”, Nokia 8.1 lietotāji var uzzināt par savu nervu sistēmu 3D, izveidot grīdas plānu savas mājas remontam un virtuāli sakraut spēļu klučus uz virtuves galda, tos nesavācot pēc torņa sabrukšanas.

    Dizains, kas izstrādāts atbilstoši augstākajiem standartiem

    Virzoties uz jauna precizitātes laikmeta meistarību un apsēstību ar niansēm, Nokia 8.1 ir veidots tā, lai atstarpe starp materiāliem ir mazāka par viena mata biezumu, tādejādi nodrošinot Nokia viedtālruņu sagaidāmo kvalitāti un struktūras integritāti, kā arī skaidri piesakot sevi kā tīru un elegantu Eiropas dizainu.

    Efektīvai materiālu izmantošanai, telefona pamatā ir 6000 sērijas alumīnija rāmis ar alumīnija sakausējuma centru. Izmatojot elegantu kontrastu starp izliekto stiklu, pulēto metālu un smilšu strūklas tipa finišu, Nokia 8.1 unikālais divu toņu dizains tiek papildināts ar dubultu anodēšanas procesu, kas balstās uz tik mīlētā Nokia 7 Plus apdari. Dimanta griezuma malas drosmīgi norāda uz izturību, kas spēs stāsties pretī ikdienas dzīvei.

    Nokia 8.1 satriecošais 6,18″ Full HD + displejs no malas līdz malai ir papildināts ar skaistu un izsmalcinātu pēdu nospiedumu, lai lielo ekrānu iecienītās filmas un programmas telefona lietotāji varētu vērot arī ārpus mājas, tādejādi  sniedzot vēl lielāku ekrāna izmantošanu nekā godalgotais Nokia 7 Plus 6” displejs.

    Tīrs, drošs un atjaunināts Android 9 Pie, papildināts ar Android One

    Nokia 8.1 ir pirmais Nokia viedtālrunis, kurš izmantos Android 9 Pie. Operētājsistēma pievienojas Nokia viedtālruņu Android One ģimenē, kas nozīmē, ka tā nodrošina vislabāko Android jaunumu un programmatūras pieredzes versiju. Nokia viedtālruņi ar Android One piedāvā izcilu datu uzglabāšanu un akumulatora darbību ar trīs gadu ikmēneša drošības ielāpiem un diviem, galvenajiem OS atjauninājumiem.

    Jon Gold, Android One partnerības direktors, Google: “Kā būtisks Google partneris, HMD Global ir izveidojis daudzveidīgu Android One ierīču portfolio ar svaigu un drošu programmatūras pieredzi. Mēs priecājamies turpināt partnerattiecības ar HMD Global arī jaunajā Nokia 8.1 versijā, kas ir šī brīža pirmā ierīce ar Android 9 Pie. Android 9 uzlabo Nokia 8.1 mijiedarbību ar inteliģentu un vienkāršu pieredzi, kā arī jaunajām digitālās labklājības funkcijām.”

    Nokia 8.1 nāk ar Android 9 Pie, kas ietver ar AI funkciju, padarot ierīci gudrāku un ātrāku, vienlaikus pielāgojoties viedtālruņa lietotāja paradumiem, lai ar laiku telefons darbotos arvien efektīvāk. Adaptīvā akumulatora funkcija ierobežo akumulatora patēriņu no lietotnēm, kuras netiek bieži izmantotas, kā arī lietotņu rīcība (App Actions) prognozē, kas būs lietotāja pirmās darbības aktivizējot ekrānu, lai ātrāk nokļūtu pie nepieciešamā. Šīs iespējas vēl vairāk racionalizē ierīces funkcijas un kopējo Android darbību. Nokia 8.1 apvieno arī Google Assistant ar Dual-Sight iespējām, ļaujot lietotājam pieprasīt  #Bothie attēlu un videoklipu uzņemšanu, vai pat pavēlēt pārslēgties uz tiešsaisti YouTube, ērtai un nepārtrauktai lietotāja pieredzei.

    Nokia 8.1 saņems trīs gadu ikmēneša drošības ielāpus un divus galvenos OS atjauninājumus, kā tas ir garantēts Android One programmā. Turklāt Google Play™ skenē vairāk nekā 50 miljardus lietotņu dienā, lai tālrunis būtu drošs pret ļaunprātīgu programmatūru, tādējādi padarot Nokia 8.1 par visdrošāko viedtālruni šajā tirgū. Tajā ir arī ērta piekļuve noderīgiem novatoriskiem pakalpojumiem, tostarp Google palīgu (Google Assistant), kas palīdz ikdienas darbu veikšanā, kā arī Google fotogrāfijas (Google Photos) ar bezmaksas neierobežotu augstas kvalitātes fotoattēlu krātuvi. Nokia 8.1 ir daļa no Android Enterprise Recommended programmas, kas nozīmē, ka Google to iesaka kā labāko profesionāļu izvēli.

    Nokia 8.1 būs pieejams 2019.gada janvāra beigās 3 krāsās – zilā/sudraba, metāla/vara, dzelzs/metāla, atkarībā no valsts par vidējo mazumtirdzniecības cenu 469€.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Maxal
    07.12.2018 12:42

    mljam, Taivanā 285€ ar free case…….

    Uldis Krastiņš
    07.12.2018 12:48

    Tādi tagad tie flagmaņi ar S710🤣

    Madara_Saule
    08.12.2018 18:43

    Hm… “Telefona 12 MP galvenajai kamerai ar ZEISS optiku ir nozarē vadošais 1/2,55″ jutīgais sensors ar 1,4 mikropikseļiem precīzai gaismas uztveršanai un ārkārtīgi detalizētu attēlu iegūšanai.”
    Nez, par kuru nozari iet runa?

    x
    08.12.2018 23:37
    Reply to  Madara_Saule

    relīžu rakstīšanas nozari, jādomā.
    aizvaino doma, ka šī teksta tulkotājam, visdrīzāk, arī samaksāja.

    Reklāma