Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Tab S4 planšetdatora apskats

    Jaunākie raksti

    Kā pirmais sniegs ceļu apsaimniekotājiem, kā apkures sezona Rīgā manās rokās nonāca kaut kas jauns un kaut kas vecs – planšetdators. 2019. gada priekšvakarā vēl ir kāds, kas uzdrošinās ražot planšetdatorus! Un nekādus ne lētos modeļus.

    Samsung Galaxy Tab S4 ir gandrīz vai pēdējais mohikānis, kas vēl mēģina sacensties ar Apple pūliņiem iemānīt pircējiem pa makanam iPad planšetdatoram. Apple nemaz nekaunas no iPad Pro vājprātīgajām cenām. Samsung Galaxy Tab S4 droši vien drīkst dēvēt par tiešu iPad un varbūt pat iPad Pro pretinieku – Galaxy Tab S4 noteikti dēvējams par kvalitatīvu produktu, tam komplektācijā ir iekļauts irbulis, klāt piepērkama tastatūra, un Galaxy Tab S4 atbalsta DeX dokstacijas nopietnākam darbam mājās vai ofisā.

    Reklāma

    Samsung beidzot pārgājis planšetdatoros no 4:3 ekrāna malu attiecības uz daudz modernāku 16:10 attiecību, uzsverot, ka planšetdators paredzēts arī filmu baudīšanai. Un kā nu ne – Galaxy Tab S4 Super AMOLED ekrāns atbalsta HDR.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo ar Samsung saskarni
    • Ekrāns: Super AMOLED, 10.5 collas, 1600 x 2560, ap 321 ppi, skrambu drošs pārklājums, HDR
    • Procesors: Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835, Adreno 540 GPU
      RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB UFS 2.1, microSD līdz 512 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE)
    • Kameras: 13 megapikseļi, HDR. 2160p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, acs varavīksnenes, AKG skaņas uzlabojumi, USB 3.1 Type-C, ANT+, Samsung DeX atbalsts
    • Izmēri un svars: 249.3 x 164.3 x 7.1mm, 482 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 7300 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: aptuveni 699 eiro (Wi-Fi) un 769 eiro (4G), Galaxy Tab S4 Book Cover Keyboard 125 eiro

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Tab S4 noteikti dēvējams par ļoti plānu planšetdatoru, kaut arī tas ir nedaudz biezāks par savu priekšgājēju Galaxy Tab S3. Planšetdatora uzbūve un izmantotie materiāli ļoti atgādina pēdējo gadu Galaxy S sērijas viedtālruņus, bet Galaxy Tab S4 izmērs un plānums tomēr liek manīt – planšetdators šķiet trauslāks un tas noteikti būtu dēvējams par slidenu, jo visu aizmuguri sedz stikls. Galaxy Tab S4 pieejams melnā vai pelēkā krāsā.

    Pa visu Galaxy Tab S4 perimetru izmētātas pogas, SIM kartes atvilktne ir atsevišķi no microSD atvilktnes, vienā sānā ir arī kontakti DeX izmantošanai. DeX ir ierādīta visai pamatīga vieta Galaxy Tab S4 dzīvē, bet par to nedaudz vēlāk. Diemžēl Galaxy Tab S4 nav nekāda veida mitruma vai putekļu aizsardzības, kas man ir visai liels pārsteigums.

    Atšķirībā no Apple, Samsung ir iedevis Galaxy Tab S4 komplektā līdzi arī irbuli. Nedaudz dīvaini, bet tik lielā ierīcē kā planšetdators nav atradusies vieta irbuļa ievietošanai, kaut arī Galaxy Note viedtālruņu sērijā vienmēr irbulis ievietojams viedtālruņa korpusā. Irbulis ir daudz tuklāks par Galaxy Note sērijā izmantoto, bet tam ir līdzīgas iespējas – varēsi diriģēt viedtālruņa ekrānu tam nemaz nepieskaroties, kā arī ir viena aktīvā poga uz irbuļa. Bet šim irbulim nav iebūvēta akumulatora, tāpēc irbulis nestrādās kā Note9 viedtālrunī par tālvadības pulti.

    Galaxy Tab S4 ir ļoti košs 10.5 collu Super AMOLED ekrāns ar 2560 x 1600 izšķirtspēju un 16:10 malu attiecību. Nedaudz samazinātas ekrāna apmales, kad Galaxy Tab S4 salīdzina ar Galaxy Tab S3, bet pret mūsdienu viedtālruņa ekrāna apmalēm tāpat šis izskatās arhaiski.

    Tīmeklī atrodama informācija, ka Galaxy Tab S4 “uz papīra” tik foršais HDR ekrāns nemaz nebūtu dēvējams par pilntiesīgu HDR, jo tas nav pietiekami spožs, nespējot parādīt visas HDR iespējas. HDR video gan ir arī dažas citas negatīvas nianses – HDR video nemaz tā apkārt nemētājas, mūsdienās video tehnoloģijas gājušas uz priekšu tik tālu, ka nemaz nevar izšķirt HDR filmētu filmu no parastas. Esmu mēģinājis vairākkārt dažādās viedierīcēs saskatīt HDR ar līdzi dotajiem un tīmeklī atrodamajiem videoklipiņiem, bet ir jāpielieto visa sava iztēle, lai pateiktu, ka tiešām atšķirība ir redzama.

    Galaxy Tab S4 nav saņēmis pirkstu nospiedumu nolasītāju. Tā vietā tiek izmantota sejas atpazīšana, kas ir lēna un (kā jau ierasts) arī ne visai uzticama. Planšetdators tevi ļoti bieži nespēs atpazīt. Šis varētu būt lielākais Galaxy Tab S4 klupšanas akmens.

    Atzīšos, ka rodas visai divējādas sajūtas. Jā, Galaxy Tab S4 ir ļoti kvalitatīvs, te nav, kur piesieties. Ja neskaita nedaudz padzīvojušo procesoru, tad Galaxy Tab S4 saliktas tīri interesantas un svaigas tehnoloģijas. No otras puses – jo vairāk ir šo jauno iespēju, jo lielāka ir varbūtība, ka kaut kas ne īpaši izcili darbosies. Vēsture pierādījusi, ka planšetdatori parasti ir pabērna lomā – programmatūras labojumi nāk ļoti ilgi un ļoti slinki.

    Galaxy Tab S4 visai liels uzsvars tiek likts uz produktivitāti, apskatam saņemts arī Galaxy Tab S4 maciņš, kas apvienots ar fizisku tastatūru.

    Galaxy Tab S4 pamatīgi audzējis akumulatora ietilpību, kad to salīdzina ar priekšgājēja Galaxy Tab S3 6000 mAh akumulatoru. Jāņem vērā, ka Galaxy Tab S4 ir spilgtāks un augstākas izšķirtspējas ekrāns, kas arī vairāk tērē enerģiju. Ar līdzi doto lādētāju Galaxy Tab S4 uzlāde norit vismaz divas ar pusi stundas.

    Irbulis

    Galaxy Tab S4 nekad nav īsti izslēgts, tā ekrāns atrodas gaidstāves režīmā. Tiklīdz rodas jaunas idejas, pieraksti tās, lai neaizmirstu. Izmantojot Galaxy Tab S4 Screen-Off Memo funkciju un multifunkcionālo funkciju S Pen irbulīti, varēsi ātri veikt piezīmes, pat ja ekrāns ir melns. Tam ir 0.7 mm gumijas uzgalis, kas sniedz iespēju rakstīt un zīmēt precīzi un klusi.

    Norādi un noklikšķini ar S Pen, lai piekļūtu daudzajiem Air Command produktivitātes rīkiem. Tagad var izmantot Live Message (Reāllaika ziņojums), lai veidotu atdzīvinātas piezīmes rokrakstā. Zīmē uz fotoattēliem un nosūti tos draugiem lielākai jautrībai un dinamiskākām sarunām. Tev nekad nebūs jāuztraucas par S Pen uzlādi. Tam nav akumulatora.

    Air Command spēj tulkot vārdus un frāzes, ar vienu S Pen vēzienu. Vari saglabāt vēlamo valūtu vai mērīšanas sistēmu, un S Pen automātiski veiks vienību pārveidi tulkojumā.

    Tastatūras maciņš

    Atsevišķi iegādājams 130 eiro Galaxy Tab S4 Book Cover Keyboard – aizsargmaciņš un tastatūra vienā ierīcē. Book Cover Keyboard pievienojams arī irbuļa turētājs.

    Tastatūras pievienošanu Galaxy Tab S4 uzskata par pieslēgšanos DeX dokstacijai, uzreiz iespēju klāsts tiek piemērots pēc Samsung inženieru viedokļa. Piemēram, strādā tikai Samsung ekrāna tastatūras programmatūra, nekādu alternatīvu tastatūras pārvaldošu lietotni startēt nevarēsi. Šajā mirklī arī atdūros pret nespēju ievadīt latviskās rakstzīmes ar kādas citas papildpogas palīdzību, strādā tikai Alt.

    Kad Galaxy Tab S4 netiek izmantots, tas pārvēršanas par viedo mājas ekrānu ja vien būsi Galaxy Tab S4 ievietojis tastatūras maciņā un atstājis atvēru uz galda. Daily Board programmatūru iespējams iestatīt, lai uzlādes laikā tas rādītu fotoattēlus. Tāpat vari to padarīt to par viedpalīgu, kas attēlo ne tikai aktuālo laika prognozi, bet arī šā brīža laiku un kalendāru.

    Tastatūra nav liela, bet tā ir izmantojama ikdienā, ja vien veic rakstu darbus kādā citā, nevis latviešu valodā. Precizitātei norādīšu, ka noklusējuma poga mīkstināto burtu iegūšanai ir Alt, kas nav pats ideālākais variants. Latviski parakstīt var, bet vairums no mums ir tomēr pieraduši pie [‘] izmantošanas mīkstinātajiem un garajiem burtiem. Pāriet uz Alt izmantošanu ir visai apgrūtinošs process. Manuprāt, Excel dīdītājiem arī varētu gribēties uz tastatūras redzēt Esc pogu.

    Ja iegādāsi Samsung DeX pāreju, varēsi Galaxy Tab S4 savieno ar ārējo monitoru. Varēsi turpināt planšetē izmantot Android lietotāja saskarni ar Samsung DeX uz lielākā ekrāna. Vai arī vēro monitoru un lieto planšeti kā skārienpaliktni, ciparotāju vai skārientastatūru.

    Samsung DeX un Samsung tastatūras maciņš (Galaxy Tab S4 Book Cover Keyboard) atļāva arī tuvāk iepazīties ar atbalsta dienestu. Neuzskatu sevi par pārāk aprobežotu, tomēr fiziskā tastatūra nekādi nevēlējās rakstīt latviešu rakstzīmes. Izrādās, ka iestatījumos nedaudz pieslēpta ir arī fiziskās tastatūras pārslēgšana uz latviešu valodu. Lieki piebilst, ka ekrāna tastatūra uzreiz pāriet uz latviešu valodu, ja vien, iestatot Galaxy Tab S4 pirmo reizi, izvēlies latviešu valodu saskarnei.

    Programmatūra un lietotnes

    Galaxy Tab S4 pie manis atnāca ar Android 8.1 Oreo operētājsistēmu, ko sedz Samsung UI saskarne, un planšetdatoram bija 1. jūnija drošības ielāpi, kas tik dārgai ierīcei nav gluži pieņemami. Samsung bija solījis ierīcēm piegādāt drošības ielāpus ik trīs mēnešus… Android 9 Pie atjauninājums kaut kad ir gaidāms, bet ražotājs šobrīd neko plašāk nav izteicies par Pie iegādes plāniem planšetdatoram. Vien zināms, ka pirmie pie Pie tiks Galaxy S9 sērijas viedtālruņi kaut kad 2019. gada pirmajos mēnešos. Pie Galaxy Tab S4 īpašniekiem Pie varētu nonākt ne ātrāk par pavasari.

    Galaxy Tab S4 rūpnīcā uzstādītas vairākas Samsung lietotnes un pāris reklāmās lietotnes, bet situācija nav kritiska. Diemžēl lietotnes varēsi tikai apturēt, bet nevarēsi tās atinstalēt.

    Viens no lielākajiem jaunumiem Galaxy Tab S4 ir Samsung DeX atbalsts, kas iepriekš bija pieejams tikai ražotāja dārgākajiem viedtālruņiem. DeX pārvērš Galaxy Tab S4 par klēpjdatora konkurentu, atliks to tikai ievietot tastatūras maciņā vai ar speciālu pāreju pieslēgt pie monitora. DeX varēsi arī pašrocīgi atslēgt, bet tad arī zaudēsi iespēju ekrānā izvietot vairākas lietotnes blakus. Kā jau iepriekš minēju, DeX pie mums varētu negūt lielu lietotāju atzinību, jo kopā ar DeX aktivizēšanu tiek pamatīgi ierobežots izmantojamo lietotņu klāsts. DeX neļaus izmantot citu tastatūras lietotni, tāpēc parakstīt latviešu valodā neizdosies tik veikli. Būs jāpierod pie Alt izmantošanas.

    DeX ir arī pāris citi mīnusi, piemēram, DeX neatbalsta vairākus lietotājus. Android tu varēsi izveidot paralēlu kontu bērnam, bet līdz ar DeX aktivizēšanu būs pieejams tikai galvenais Galaxy Tab S4 lietotāja konts.

    SlashGear  un arī The Verge ir uzrakstījuši visai interesantus rakstus tieši par viedtālruņu izmantošanu galddatora vietā un planšetdatoru pabērna lomu Google acīs. Iespējas teorētiski ir daudz, bet pielietojums ir gana diskutabls, lai publika pārāk neaizrautos ar esošo galddatoru nodošanu pārstrādei.

    Veiktspēja

    Samsung aprīkojis Galaxy Tab S4 ar nedaudz padzīvojušu Qualcomm Snapdragon 835 procesoru un 4 GB RAM, kas ir tālu no tā, ko mēs par izdoto naudu varētu sagaidīt. Atļaušos vēlreiz atgādināt, ka Galaxy Tab S4 tika izlaists šī gada augustā. Pieļauju, ka 4 GB RAM var kaut kādā brīdī kļūt par problēmu, ja izmantosi Galaxy Tab S4 kā galddatoru DeX režīmā, iegādājoties un darbinot Office 365.

    Labā ziņa ir tā, ka Galaxy Tab S4 ir vienīgais planšetdators, kas saņēmis ļoti ātru UHS 2.1 iebūvēto 64 GB atmiņu. Citiem planšetdatoriem iebūvētās atmiņas ir būtiski lēnākas. Iebūvētās atmiņas ātrums ļoti ietekmē ierīces ikdienas darbību. Ja ikdienā nejutīsi starpību starp 4 GB RAM un 6 GB RAM, tad starp lēnu un ātru iebūvēto atmiņu uzreiz redzēsi atšķirību. Uzskatāmākā – lietotnes ātrāk atjauninās no Play veikala, lietotnes būtiski ātrāk startējas u.tml.

    Manuprāt, šobrīd būtu grēks sūdzēties par Galaxy Tab S4 ātrdarbību. Planšetdators darbojas bez aizturēm, iebūvētās iespējas ir perfekti atsaucīgas, te nekādām sūdzībām nebūtu jārodas. Uzmanīgam būtu jābūt, ja vēlēsies Galaxy Tab S4 pamatīgāk noslogot DeX režīmā. Mani kā potenciālu pircēju mulsinātu ne pats svaigākais procesors.

    Kameras

    Galaxy Tab S4 uzstādīta 8 megapikseļu Sony IMX320 pašiņu kamera. Tai nav autofokusa, bet kamera atbalsta izskaistinājumus un dzīvnieku austiņu pievienošanu tavam pašiņam. Priekšējās kameras veidotās fotogrāfijas ir visai vājas.

    Aizmugurē ir teorētiski no Galaxy S8 sērijas pārmantotā 13 megapikseļu kamera ar Samsung S5K2L2SA sensoru. Diemžēl kameras radītās fotogrāfijas ir nepelnīti švakākas par Galaxy S8 sērijas iespējām, kas man šķiet dīvaini. Kameras spējas sliktākā apkārtējās vides izgaismojumā dēvējamas par drīzāk vājām. Tiešām biju gaidījis, ka Galaxy Tab S4 kamera būs ļoti tuva Galaxy S8 sērijas kameru iespējām. Nav slikti, bet kamera varēja būt daudz ātrāka un attēli – glītāki.

    Galvenā kamera spēj veikt 4K video ierakstu ar 30 kadriem sekundē, video režīmā tiek izmantota elektroniskā attēla stabilizācija. Arī video režīmā būtu jāuzmanās no sliktāka apgaismojuma.

    Man būtu gribējies, lai priekšas kamera, kuru, visticamāk, izmantosi DeX režīmā videozvaniem, būtu nedaudz kvalitatīvāka. Aizmugures kameras planšetdatoros vienmēr bijušas vājas, tomēr šoreiz Galaxy Tab S4 kaut kā izdevies noturēt kameras darbību ciešamu vai pat gandrīz labu.

    Spēles

    Kā tad bez spēlēm? Galaxy Tab S4 kopā ar Snapdragon 835 būs gana labs rīks spēļu entuziastiem. Jāņem gan vērā, ka DeX režīmā spēles nepaspēlēsi, tāpēc nāksies iztikt ar PUBG Mobile ierasto vadību skārienekrānā. Te jāatzīmē, ka tik komplicētas vadības spēles kā PUBG vai Fotrnite var izrādīties ne pārāk labi pārvaldāmas tik lielā ekrānā ar platām apmalēm. Daļa virtuālo ekrānpogu nebūs aizsniedzama.

    Noteikt jāpiemin, ka skaņa no plānā Galaxy Tab S4 nāk ārā iespaidīga.

    Nobeigumā

    Esmu bijis visai skarbs pret Galaxy Tab S4, to būs grūti noliegt. Bet arī planšetdatora nepieciešamība ir ļoti diskutabla mūsdienās, kad katram ir kabatā visai pamatīga izmēra viedtālrunis ar jaudīgu procesoru un bezierobežojumu datu plānu.

    Patīkami, ka Samsung ar Galaxy Tab S4 mēģina padarīt šo par divi-vienā ierīci, kas kalpo arī par klēpjdatoru. Noteikti nepaliks nepamanīta Galaxy Tab S4 cena – 700 eiro (770 eiro par 4G modeli) par ierīci nav joka lieta. Tastatūras maciņš vēl izmaksās klāt 130 eiro. Par 830 līdz 900 eiro var iegādāties jau gana nopietnu klēpjdatoru spēlēm vai MacBook Air, ja sirds kāro ko vieglāk pārnēsājamu.

    Tomēr, ja spēj atrast pielietojumu Galaxy Tab S4, planšetdators tevi nepievils. Galaxy Tab S4 ir viegls, kvalitatīvs, saprātīgi ātrs, ar ietilpīgu akumulatoru un glītu ekrānu. Uzbūvei un vairumā gadījumu arī programmatūrai nevaru piesieties.

    Izmantotais Qualcomm Snapdragon 835 nav slikts, bet tas ir gandrīz divus gadus vecs procesors, absolūts vairums šajā gadā iznākušo viedtālruņu saņēmuši Snapdragon 845 vai līdzvērtīgu paša ierīces ražotāja izstrādātu procesoru.

    Ja ir vēlme dēvēt Galaxy Tab S4 par nopietnu, darbam paredzētu ierīci, savus datus acs varavīksnenes skenerim es neuzticētu. Acs varavīksnenes skeneris ir lēns, tas bieži tevi nemaz neatpazīst. Kas vainas beidzot uzticamajai un ātrajai pirkstu nospiedumu nolasīšanai?

    Kopumā – Galaxy Tab S4 ir fantastiska ierīce, ja vien spēj atrast tai pielietojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    31 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nnnn
    05.12.2018 13:20

    Tīri interesanti un aizvien noderīgi. Piemēram, zīmēt pratējiem un gribētājiem planšete ir īstā lieta.
    Vai iegūsiet uz apskatu arī vidusmēra Galaxy Tab A ierīci?

    05.12.2018 15:30
    Reply to  nnnn

    Man ir bail, ka Tab A sērija nav paredzēta mūsu tirgum. Samsung mājaslapā ir tikai vēl Active sērija ar TFT ekrāniem. Attiecīgi Samsung nedod mums to, kas nav mūsu tirgum

    nnnn
    05.12.2018 21:08
    Reply to  Artis Ābols

    Tā nav. Galaxy Tab A sērijas 2016. un 2018. gada eksemplāri šobaltdien dabūjami pie visiem operatoriem un tīmekļa bodēs.

    Petjka
    05.12.2018 15:06

    Kad būs iPad 6th gen un jaunāko iPad Pro sērijas planšetu apskats?
    Skatos arī iphone telefonu testus neveicat :(

    05.12.2018 15:33
    Reply to  Petjka

    Ļoti reti saņemam Apple produktus. Ir bijuši kādi 2 apskati – viens iPad ar tikko iznākušu irbuli un iPhone X. Tur jau īsti nav, ko apskatīt. It just works.

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 07:23
    Reply to  Petjka

    Ar Apple produktiem mums tā pagrūti iet. Artim riebjas Apple un tāpēc viņam nemaz nevar dot rokās šīs ierīces, sarakstīs vēl visādas muļķības un man ne vienmēr tam pietiek laika. Piemēram, tagad skapī stāv testu iPhone XR, man pat principā ir ko teikt par šo telefonu, bet nu pavisam nespēju atrast tās dažas stundas, lai visu sakāmo uzrakstītu. Īsumā – diezgan feins telefons, bet tā kā iPhone daudzās jomās vairs nav nekāds pirmrindnieks, tad pagrūti tam tikt galā ar Android flagmaņu konkurenci.

    Yan Jet
    05.12.2018 17:13

    kādēļ pirkt šo, ja Samsungam piedāvājumā ir Galaxy Book par līdzīgu cenu un Galaxy Book2, kurš nesen tika izlaists tigošanā… ?

    Kristaps Skutelis
    05.12.2018 18:02
    Reply to  Yan Jet

    Uzmetu fiksu skatienu Samsung.lv un neizskatās, ka šādi produkti Latvijā oficiāli ir pieejami.

    Yan Jet
    05.12.2018 19:01

    tas nenozīmē, ka tādus nevar iegādāties vai uztaisīt apskatu :)

    Kristaps Skutelis
    05.12.2018 20:15
    Reply to  Yan Jet

    Pasaulē ir ļoti daudz dažādu gadžetu un mēs nevaram aprakstīt pat mazu daļu no tiem. Tāpēc primāri mēģinam tikt galā ar tiem, kas lokāli nopērkami un atbalstīti.

    Yan Jet
    06.12.2018 12:14

    mūsdienās, kad preces ir pieejamas pāris klikšķu attālumā un garantija precēm tiek dota Eiropas mērogā, Jūsu viedoklis šķiet jocīgs, lai neteiktu vairāk.

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 12:17
    Reply to  Yan Jet

    Nekas nav jocīgs, resursi ir ierobežoti un ik dienas ir jādomā uz kuriem produktiem tos tērēt. Ir labi zināt maksimāli daudz, bet kā jau iepriekš rakstīju, ne visu var uzspēt un atļauties aprakstīt. Autori mums te tomēr nepārtiek tikai no tīra gaisa un Dieva mīlestības.

    Yan Jet
    06.12.2018 12:42

    ja cilvēks gribēs nopirkt planšeti viņam veikalā visu parādīs un pastāstīs, kādēļ Jūsu resurss nevar pastāstīt par tehniku, kuru mēs piemājas Bites bodē nevaram aptaustīt? es nesaku, ka Jums nepieciešams dzīvot uz gaisa un ūdens, bet mēģināt palīdzēt resursa lasītājam izdarīt labāku izvēli būtu tikai loģiski.

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 12:52
    Reply to  Yan Jet

    Iespēju robežās to arī darām vairāk nekā 10 gadus. Bet ja atgriežamies pie sarunas sākotnējās tēmas, tad konkrēti Galaxy Book gadījumā, lai par to varētu apskatīt mums vajadzētu atrisināt šādus jautājumus: 1) Pirmkārt, mums būtu jābūt informētiem par šādu produktu. Es kaut kur pa ausu galam esmu šādu nosaukumu redzējis, bet tā kā šī ierīce Latvijā oficiāli netiek tirgota (vispār pa lielam izskatās pēc US tirgum paredzēta produkta), tad mums neviens (šajā gadījumā Samsung) par to nav atsūtījis preses relīzi vai citus materiālus. Es nevaru rakstīt par to, par ko neesmu informēts. 2) Ja ierīce nav oficiāli nopērkama Latvijā, tad ražotājs to nevar nodrošināt kā testa ierīci. Mēs katram apskatam produktus reāli turam rokās un reāli testējam, neveidojam rakstus tikai no bildītēm un tekstiem internetā. Galaxy Book gadījumā man šo ierīci būtu jāpērk, jāsūta pie mums un jādomā ko ar to verķi pēc tam iesākt. Mēs esam apskatiem pirkuši ierīces (ļoti reti), esam dabūjuši uz testu no lasītājiem (jau mazliet biežāk), bet tā nav normāla prakse, jo tas ir dārgi un čakars, kas neatmaksāsies. Lūk, tev arī izskaidrojums kāpēc mēs neraujamies rakstīt par pilnīgi visiem pasaules gadžetiem. Ir gan bijuši daži feini izņēmumi, piemēram, par OnePlus rakstījām daudzus gadus pirms… Read more »

    Yan Jet
    06.12.2018 13:17

    1) jūs tak ziņas arī publicējat, neticu, ka tās visas ir Jums atsūtītās preses relīzes, tas nozīmē, ka paši arī rokat informāciju, kas lasītājam būtu interesanta.
    Galaxy book ir pieejams oficiāli Eiropas tirgū https://www.samsung.com/uk/windows-tablets/all-windows-tablets/
    2) saprotu sāpi, reāli testēt ierīci ir pareizi, pilnīgi piekrītu. varbūt vajag vairāk investēt darba komandējumos uz dažādām izstādēm un prezentācijām?
    vēl vienīgais ko gribu piemetināt ir, ka tā kā šajā rakstā tas jau ir darīts – nobeigumā pierakstīt iespējamās ierīces, kuras varētu būt apsveramas kā kaut cik līdzvērtīgas šai aprakstāmajai tehnikai, bet izvērst to nedaudz plašāk. kādēļ nevarēja piemetināt, ka pašam Samsungam ir Windows tablete, kapēc nevar piemetināt par citām iespējām? Jūs esat profesionāli apskatnieki, cilvēki Jūs lasa, lai apsvērtu savas iespējas. nu tak 10 min vairāk var veltīt tam nobaigumam un pielikt klāt papildus info, ne? kā Tev liekas?

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 13:51
    Reply to  Yan Jet

    Paldies par konstruktīvo diskusiju.

    1) Rezultāts ir mikslis. Šo to publicējam no iesūtītajām relīzēm (tiesa, tā ir ļoti maza daļa) un pārējais saturs ir lokalizētas ziņas no uzticamiem medijiem un autoraprāt interesantu tēmu. Plus, apskati un mazliet oriģinālsatura, ja tam pietiek laika un enerģijas. Bet kā jau minēju iepriekš, Galaxy Book nav baigi nonācis manā uzmanības centrā un es nedomāju, ka tā ir mūsu vaina. Tas vienkārši ir svešiem reģioniem paredzēts specifisks produkts. Tas tomēr nav iPad, ko zina pilnīgi visi pasaules iedzīvotāji :)

    2) Uz visām svarīgākajām izstādēm mēs braucam, bet tur ierīces nedala. Jā, tu vari stendā tur apskatīties kādi produkti ir pieejami, bet ne pilnvērtīgi iztestēt. Un arī tikt līdz jēdzīgiem kontaktiem tur ir pagrūti. Neviens neies krāmēties ar svešu reģionu medijiem, tik cik savedīs kopā ar lokālo uzņēmuma pārstāvniecību, kas pateiks, ka, sorry, mums šāds produkts nav.

    Ja paraugāmies uz šo tēmu mazliet plašāk, tad mans personīgais viedoklis ir tāds, ka Windows planšetdatori ir ārprātīgi specifiska niša un pielietojumu tādiem produktiem es principā vispār neredzu. Tas ir tā kā dators, bet tikai krietni draņķīgāks. Arī tam ir kaut kāda ietekme uz to, ka mēs īpaši bieži par šādiem produktiem nerakstām.

    06.12.2018 16:12
    Reply to  Yan Jet

    Jaukt iekšā vēl Latvijā oficiāli nepieejamu Windows planšeti, ko neviens pat te īsti nav redzējis šķiet visai dīvaina ideja. Pavisam dīvaini ir pārmest, ka neesmu kaut ko pilnīgi nesaistītu minējis apskatā. Samsung arī putekļusūcējus ražo, par to neminēšanu arī ir kreņķis?

    azad
    06.12.2018 17:39
    Reply to  Yan Jet

    Latvija ir Eiropā, bet nav Eiropa. Apskati auto piedāvājumu, to ko var nopirkt Vācijā Latvijā pat tas netiek reklamēts. Ko tu ņēmies ar to Eiropu:D
    Investēs un aizbrauks uz izstādēm, apskatīs, paturēs rokās tavu Galaxy Book un ko? No tā var uzstaisīt sakarīgu apskatu? Ja tu ieej piemājas veikalā un aptausti to verķi, ko tad tu nevari izspriest vajag tev tādu vai nē?:D Domā apskatnieks aptaustot uzsūc informāciju caur plaukstu par to verķi?
    Man ar būtu interesanti ja man interesējošu bleķi salīdzinātu ar citiem līdzīgiem, lai varu saprast ko pirkt un kas labāks, bet pērc jau tu nevis kāds cits, tad nu ieguldi nedaudz pūles pats un izlem kas tev vajadzīgs. Apskatnieks nevar uzminēt kas tevi tieši interesē un ko tu vēlies zināt.

    Un izskatās, ka tu meklē lētu alternatīvu kaut kam dārgam. Nu nenopirksi tu Galaxy S9 par 300Eur, kas būs zem cita nosaukuma un darīs to pašu.

    azad
    06.12.2018 17:27
    Reply to  Yan Jet

    Tu pirmajā teikumā nonāc ar sevi pretrunā – veikalā parādīs un visu izstāstīs, bet tad atkal nevar apskatīt pie Bites:D Var būt tu skaties uz visādiem pasaules brīnumiem, kuri tiek atdoti par kapeikām un tad pastāv uzskats, ka tie ir tie labākie:D Tev skaidri un gaiši atbild, ka tais apskatus par to, kas ir iegādājams oficiāli Latvijā. Ja tev interesē sazin kas, tad iegooglē vai youtube ir simtiem video, ku rgan jau ka ir apskatīta tev interesējošā ierīce.

    Artis Markots
    06.12.2018 09:19
    Reply to  Yan Jet

    Jā, galaxy book varētu būt ļoti sakarīga ierīce, bet diemžēl pie mums Samsung to nepiedāvā. Cik esmu prasījis Samsung centros, paši par to dzird pirmo reizi :D
    Tāpat kā Surface Pro laikam LV netiek oficiāli piedāvāts…

    Eduards
    06.12.2018 17:32
    Reply to  Artis Markots

    Surface Pro oficiāli var iegādāties pie LMT. Nesen pamanīju un biju patīkami pārsteigts.

    Kristaps Skutelis
    07.12.2018 09:33
    Reply to  Eduards

    O, šo biju palaidis garām – paldies! Savulaik bija ziņa, ka Surface ierīces var nopirkt RD Electronics un šorīt tur redzēju arī Surface Book. Tāpēc viss kārtībā, Surface ierīces Latvijā kādu laiciņu var nopirkt oficiāli.

    Krotow
    05.12.2018 17:55

    Pusmobiliem zīmētājiem, dokumentu rakstītājiem bez formatēšanas perversijām, tiem, kam darbs saistās ar informācijas internetā apskati un arī spēlēm ar smalkām detaļām (bija pieredze, kad mazajā telefona ekrānā svarīgus sīkumus jēdzīgi neredz) planšetes joprojām labi der.

    Xigs
    06.12.2018 09:27

    Kristap sorry, bet lasot jūtams naids starp rindiņām pret samsung un vissu kas nav aplle :))
    Ipad Pro 11″ sākot no ~1200-2080 un + irbuli(ne viai lietojamu)+maciņu vēl kādi 200 un tad jau lētāk Asus ROG nekā lielu 8 iphonu? Es par to, ka objektīvam apskatam neder personīgās gaumes ;))

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 10:23
    Reply to  Xigs

    Paldies par komentāru! Sāksim ar to, ka šis ir Arta nevis manis rakstīts apskats. Un Artis, kā mēs te visi labi zinām, ir izteikts Apple produktu nīdējs. Tāpēc es brīnos no kurienes sanāca nolasīt to ko nolasīji.

    iPad Pro, protams, ir labāka izvēle par šo konkrēto Galaxy Tab S4 planšetdatoru, ja meklē pašu labāko displeju, veiktspēju un pielietojuma iespējas. Bet kopumā ar Samsung produktiem dažos pēdējos gados viss ir +/- OK, var lietot un rekomendēt citiem.

    P.S. Mūsu apskatos bija, ir un būs subjektīvas nianses. Tās tos padara interesantus un lasāmus. Bet, lai arī cik subjektīvi būtu mūsu teksti, varam pamatot katru savu uzrakstīto vardu. Ja interesē sausi fakti, tad tos var dabūt produkta specifikācijas sadaļā :)

    06.12.2018 10:31
    Reply to  Xigs

    Nepersoniskas attieksmes apskats būtu tehniskā specifikācija un cena. Viss.

    Turklāt, manuprāt, apskatā ir sniegta gana saprātīga informācija, kāpēc tieši neredzu pielietojumu planšetdatoriem kā tādiem. Protams, ir pāris digitālie mākslinieki, kuriem planšete noder, bet atļaušos šaubīties, vai kāds tīri izklaidei pirks 700 eiro ierīci ar 2 gadus vecu procesoru.

    Čiekurs
    06.12.2018 10:46
    Reply to  Artis Ābols

    Par 2 gadus veco procesoru gan iebildīšu. To potenciālo pircēju loks, kas zinātu šī procesora vecumu ir ļoti šaurs. Ja nu vien pārdevējs būs gana liels entuziasts un painformēs, bet galu galā, ja ierīce darbojas teicami, tad kāda starpība?

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 12:21
    Reply to  Čiekurs

    Nav jau runa par zināšanu vai nezināšanu, bet par to, ka tehnoloģijas noveco nenormāli strauji un ja pieņem, ka šādu verķi varam normāli lieto 3-4 gadus, tad kāda būs šīs ierīces lietošanas pieredze jau pēc diviem gadiem?

    Proti, ja vien nemeklē maksimāli budžeta variantu (kas Galaxy Tab S4 noteikti nav), tad es raudzītos, lai tam ir maksimāli aktuāls tehniskais izpildījums, kas gluži vienkārši ilgāk novecos.

    Artūrs Korņevs
    06.12.2018 12:17

    Baigā revolūcija, ekrāns (tieši tas ir uzsvērts) tāds pats kā 3 paaudzes vecākajam tab S.

    06.12.2018 16:17

    Ja neskaita collas, tad uz papīra tiešām ir tā pati izšķirtspēja. Bet atļaušos apšaubīt, ka 2014. gada AMOLED spēs sacensties ar 2018. gada HDR atbalstošu AMOLED.

    Edgars Kļaviņš
    07.12.2018 02:38

    Ūberkruts aparāts, kas pēc 2 gadiem kļūs pa ķieģeli.

    Reklāma