Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple būtiski cēlis ierīču cenas, pircēji to piecieš

    Jaunākie raksti

    Apple ierīču un datoru cenas nekad nav bijušas zemas, bet ir uzskatāmi redzams, ka cenas tikai turpina augt. Turklāt Apple spēj atkal un atkal sasniegt jaunus peļņas rekordus, tātad darbaļaudis savu sūri pelnīto naudiņu turpina tērēt. Uzreiz būtu jāpiebilst, ka pēdējā ceturksnī Apple nespēja sasniegt gaidītos iPhone pārdošanas apjomus, tomēr ieņēmumi ir auguši.

    Pēdējā ceturksnī Apple ieņēmumi auguši par veseliem 20%, ja salīdzina ar gadu iepriekš. iPhone pārdošanas apjomi nav auguši, bet Apple par to var pārāk nesatraukties, jo viedierīču cenas ir būtiski kāpinātas. Apple ir paziņojis, ka negrasās turpmāk publiski izziņot par iPhone pārdošanas apjomiem, turpmāk mēs uzzināsim tikai apgrozījuma un peļņas ciparus.

    Reklāma

    Kāda ir iPhone vidējo cenu dinamika? Pirms gada ASV pārdoto iPhone vidējā cena bija 618 dolāri. Analītiķi gaidīja, ka pēdējos trīs mēnešos pārdoto iPhone vidējā cena būs 729 dolāri, bet faktiski tā ir 793 dolāri. Un tālāk būs tikai trakāk, jo jaunie iPhone modeļi ir pārdošanā tikai nedēļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    02.11.2018 09:37

    Njā, apple jau labu laiciņu ražo produktus profit mārdžiniem nevis cilvēkiem.

    x
    02.11.2018 10:25

    trūcīgāko pircēju segmentā satraukums par to, ka ar nieri vien vairs nepietiks jaunam aifounam.

    Kaspars B.
    02.11.2018 10:50

    cik viņiem tur bija skaidras naudas rezerve? ~100 miljr.USD? un vēl nav gana.. nu jā.. žadnosts frajera pogubila.. gan jau kādu dienu kā čūska iekodīs sev astē un ne jau mūžīgi cilvēki pacietīs.

    Yan Jet
    02.11.2018 16:01
    Reply to  Kaspars B.

    skaidras naudas rezerves diemžēl neko viņiem nedod, jo redz, ja izmanto nodokļu nemaksātāju paradīzes, tad ir grūti to naudu bez nodokļu nomaksas dabūt mājās aka USA. ne velti mēs redzam, ka Apple Īrijas HQ sāk nodarboties ar R&D un patentu iepirkšanu. kapēc? jo tā var apčakarēt ASV valdību un bez nodokļu nomaksas pārcelt naudu ”mazos” apjomos uz mājām, lai investētu, kas ir galvenā interese Apple akciju turētājiem.

    EgoistsLV
    02.11.2018 17:06

    Pircēji piecieš, ja? Tad tas ir iemesls kāpēc turpmāk vairs apple nenorādīs savās atskaites pārdoto ierīču apjomu?

    Nauda jau protams nesamazināsies, iespējams, pat palielināsies, jo cenas ta ir augšā.

    Kristaps Skutelis
    02.11.2018 17:10
    Reply to  EgoistsLV

    Šo ziņu es arī manīju. Apple šo skaidroja ar to, ka it kā produktu cenas ir tik atšķirīgas, ka no šādiem datiem nav jēgas. Es kaut kā vēl neatkodu ko tas īsti nozīmē. Laikam tiešām pienācis laiks, kad pārdoto iPhone skaits sāks samazināties.

    eerks
    02.11.2018 18:38

    Tā izskatās, ka Apple gatavojas savu komponenšu ražošanai.

    Reklāma