Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā prezentēts jaunais luksus sporta apvidus auto “Rolls-Royce Cullinan”

    Jaunākie raksti

    Tikai dažus mēnešus pēc pasaules pirmizrādes ar ekskluzīvu prezentāciju Biznesa aviācijas terminālī Baltijas tūres ietvaros Rīgā debitējis jaunais “Rolls-Royce” luksus sporta apvidus auto “Cullinan”, informē “Rolls-Royce Motor Cars” Centrālās un Austrumeiropas korporatīvās komunikācijas direktors Franks Tīmans.

    ““Cullinan” ir ārkārtīgi daudzpusīgs auto ikdienai, kas apvieno “Rolls-Royce” luksus sajūtu ar līdzenu braukšanu. Jaunajam automobilim viss būs pa spēkam – tas nodrošinās ērtu luksus nokļūšanu jebkurā galamērķī, kurp tās īpašnieks vēlēsies doties,” atzīst Tīmans.

    Reklāma

    “Rolls-Royce Cullinan” ir braucēju vēlmju un sapņu piepildījums, jo apvieno jaudu bezceļu pārvarēšanai ar patiesu greznību. Tas ir jau otrais “Rolls-Royce” modelis, kura tapšanā izmantota pilnīgi jaunā alumīnijas šasija “Architecture of Luxury”. Jāuzver, ka “Cullinan” platforma netiek lietota ne citiem zīmoliem, ne modeļiem.

    “Izmantojot “Architecture of Luxury” priekšrocības, mūsu dizaineri radīja patiešām unikālu un izcilu auto tiem, kuri vēlas justies brīvi neatkarīgi no sava dzīvesveida,” turpina Tīmans.

    Lielākā jebkad atklātā dimanta vārdā nosauktais, pirmais augstais “Rolls-Royce” modelis ir izcils apvidus auto, kas spēj pārvarēt visus šķēršļus un sasniegt jebkuru galamērķi. Desmitiem braukšanas testu visās pasaules malās pierādīja, ka mašīna pārliecinoši un veikli pārvietojas jebkuros apstākļos.

    Auto ir aprīkots ar 6,75 litru “Twin Turbo” V12 “Rolls-Royce” dzinēju ar 563 ZS/420kW jaudu un 850 ņūtonmetri griezes momentu, kas palīdz pilnīgi jaunajai pilnpiedziņas un stūres vadības sistēmai pārvarēt jebkuru šķērsli.

    Savukārt “Cullinan” izsmalcinātā un regulējamā pneimatiskā balstiekārta “Magic Carpet Ride” nodrošina slaveno braukšanas sajūtu kā uz burvju paklāja  jebkurā vietā un neatkarīgi no tā, tur ir vai nav ceļš.

    Vienlaikus šī ir pirmā patiesi “trīsdaļīgā” mašīna sporta apvidus auto segmentā. Proti, salonu no bagāžas nodalījuma atdala starpsiena, tā veidojot īpašu vidi pasažieriem.

    “Rolls – Royce Cullinan” ir pieejams arī papildkomplekts “Bespoke”, kas ir izveidots, lai izceltu auto īpašnieku dažādo dzīves stilu. Ievērības cienīga ir funkcija “Atpūtas modulis” (“Recreation Module”) – īpaši katra “Cullinan” īpašnieka vajadzībām pielāgota motorizēta atvilktne, kur glabāt aprīkojumu un piederumus. Tā atrodas auto aizmugurējā nodalījumā un ir ērti atverama, nospiežot pogu. Viena no “Atpūtas moduļa” iespējām paver tā dēvēto “Rolls-Royce Cullinan Viewing Suite” – ar vieglu žestu, nospiežot pogu, parādās divi, ar skatu uz aizmuguri vērsti smalkādas krēsli un kokteiļgaldiņš. “Skatu istaba” allaž garantēs ceļotājam labāko vietu pie loga.

    ““Cullinan” būs perfekts vienmēr: gan vedot bērnus uz skolu, gan vakarā dodoties uz operas pirmizrādi. Tas būs piemērots stilīgam braucienam uz vientulīgu Baltijas jūras pludmali, tāpat auto droši dosies cauri dubļiem un granti, lai sasniegtu jūsu iecienīto makšķerēšanas vietu kaut kur Latvijas mežos,” komentē Tīmans.

    Pirmie klienti “Rolls – Royce Cullinan” saņems 2019. gada pirmajā ceturksnī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    m0E TV
    22.10.2018 11:47

    Sprūdam jauns auto būs?

    x
    22.10.2018 12:01

    noprotams, ka auto pircējiem nav būtisks ne tikai patēriņš, bet arī degvielas veids.

    ProxyFromDeep
    22.10.2018 12:18
    Reply to  x

    Dīvaini , ka jauda un griezes moments ir pieminēts …

    x
    22.10.2018 12:25
    Reply to  ProxyFromDeep

    dīvaini gan, pietiktu ar “power: sufficient”

    Kristaps Skutelis
    22.10.2018 12:31
    Reply to  x

    Protams. Kā tu iedomājies šādā auto dīzeļdzinēju? Tā taču būtu ņirgāšanās :) Ja gribas dīzeli, tad jāpērk Bentayga.

    x
    22.10.2018 12:44

    ņirgāšanās par dinozauriem, kuru sūdi sajaukti ar seno sparģeļu paliekām, tiek izmantoti iekšdedzes dzinējos?
    no mana viedokļa, jebkurš auto ar iekšdedzes dzinēju ir smirdīgs, kvēpošs pašbraucošais pajūgs, kas +- atbilst cilvēces lielākās daļas attīstības līmenim….ok, nu jau mazliet atpaliek.

    Kristaps Skutelis
    22.10.2018 12:52
    Reply to  x

    Neraudi, aiznākamajā paaudzē gan jau arī RR savos auto nāksies izmantot elektrodzinējus.

    ProxyFromDeep
    25.10.2018 12:04
    Reply to  x

    ~70% enerģijas ar ko tiek barota progresīvā Tesla ir ražota no tiem pašiem dinozauriem un sparģeļu atliekām .
    Bet ir uz ko tiekties . tiesa tas gan pagaidām nav ne lēts ne instagram-pateicīgs pasākums ..

    x
    25.10.2018 15:30
    Reply to  ProxyFromDeep

    arī dedzinot, atšķirība tāda, kur tas viss sadeg un kur nonāk atlikums – ārpus pilsētas vai paliek valdemārielas gaisā

    ProxyFromDeep
    25.10.2018 16:14
    Reply to  x

    Paslaukot s*dus zem tepiķa tie nepazūd .
    protams var jau priecāties , ka viss nejaukums ir diversificēts , bet globāli jau nekas nemainās ..

    x
    25.10.2018 16:39
    Reply to  ProxyFromDeep

    globāli dzīve ir problēmas ar labākiem vai sliktākiem risinājumiem. es esmu par risinājumiem. un tu? var jau risināt kardināli, sak, nav cilvēku – nav problēmu….gan jau tāpat būs, tikai citas.

    ProxyFromDeep
    25.10.2018 19:29
    Reply to  x

    Protams , es esmu par risinājumiem , bet ir viens bet: . nepārdomāts “risinājums” lielākoties ir štruntīgs risinājums . sooo …

    Ūdeņraža u.c. degvielas šūnas , imho , ir biš ekoloģiskāks variants .

    Reklāma