Web Analytics
More
    Reklāma

    TAPOST 2018: Vairāk nekā 40% testētāju ir sievietes

    Jaunākie raksti

    Pulcējot aptuveni 300 konferences dalībnieku no 15 pasaules valstīm, noslēgusies Baltijā vadošā programmatūras testēšanas konference “TAPOST 2018”. Šogad konferences tēma bija “The Ultimate Test Automation”. Analizējot konferences apmeklētāju loku, secināts, ka vairāk nekā 40% konferences dalībnieku bija sievietes. Tas liecina, ka visā pasaulē vērojamā tendence – iedrošināt sievietes apsvērt studijas un karjeru strauji augošajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā, ir sniegusi rezultātus, un ir turpināma arī nākotnē.

    Konference norisinājās kopumā divas dienas. Pirmajā dienā apmeklētāji varēja gūt praktisku pieredzi testēšanā. Mācību darbnīcas bija balstītas uz praktisko risku, automātisko testu un ietvaru uzlabošanu. Alons Linecki (Alon Linetzki) darbnīcā skaidroja, kā atpazīst testēšanas riskus pēc iespējas agrīnākā stadijā, analizējot piemērus no reālās dzīves. Savukārt Rojs de Kleins  (Roy de Kleijn) iepazīstināja ar “Selenium WebDriver” – populārāko testu automatizācijas rīku. Bartoša Šulca (Bartosz Szulc) vadītājā darbnīcā varēja apgūt, kā arhitektūra, lietotāju pieredze un domēna specifika var ietekmēt funkciju ieviešanu un kvalitāti, identificēt attiecīgos riskus un piedāvāt veidus, kā tos pārvaldīt.

    Reklāma

    “Profesionālu speciālistu parasti raksturo divas kvalitātes – zināšanas un prasmes tās pielietot darbā. TAPOST konference ir īpaša ar to, ka tajā var iegūt gan jaunas zināšanas, gan arī pilnveidot praktiskās iemaņas – piemēram, piedaloties mācību darbnīcās. Līdz ar to ir liels gandarījums par konferences plašo apmeklētību.  Interesanti, ka šogad konferences dalībnieku vidū bija 41% sievietes. Kā mācību darbnīcās, tā testēšanas hakatonā aktīvi iesaistījās studentes un nozares uzņēmumu testētājas, sasniedzot augstvērtīgus rezultātus. Tas ir lielisks pamudinājums jaunietēm apsvērt studijas un karjeru strauji augošajā IKT jomā, kurā pašlaik Latvijā strādā vien ap 30% sievietes”, uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

    Elmārs Gengers, Latvijas IT klastera valdes priekšsēdētājs uzsver: ”Izcils testētāju darbs ir priekšnoteikums labai produkta kvalitātei. Lielākā testētāju konference Baltijā TAPOST par kvalitāti runā jau 19 gadus – šo gadu laikā sekojam jaunumiem nozares attīstībā, lai ik gadu aktualitātes nodotu konferences apmeklētājiem. Šobrīd, kad konference ir veiksmīgi aizvadīta, jau kaļam plānus jubilejas – 20. TAPOST konferencei. Gaidāmas jaunas un interesantas tēmas kopsolī ar industrijas aktualitātēm, tādēļ aicinām ieplānot kvalitātes dienas 2019. gadā no 9.-10.oktobrim.”

    Konferences otrajā dienā ar prezentācijām uzstājās 19 augsta līmeņa eksperti no Latvijas, Izraēlas, Polijas, Dānijas, Vācijas, Nīderlandes, Baltkrievijas un Krievijas. Konferenci atklāja Matiass Raskings (Matthias Rasking), kurš sniedza ieskatu automatizētās testēšanas nākotnes tendencēs, tajā skaitā mākslīgā intelekta risinājumu testēšanā.

    Konferenci organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), Latvijas IT klasteris sadarbībā ar ISTQB.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    09.10.2018 10:24

    Viņām vnk vairāk patīk piep**ties.

    Reklāma