Web Analytics
More
    Reklāma

    Padomju Zenit atgriežas ar Leica palīdzību… un attiecīgu cenu

    Jaunākie raksti

    Padomjlaika Zenit fotoaparāti pat šobrīd pie mums nav nekāds retums – hipsteri savu 24 kadru filmiņu izklakšķina gada laikā tā, ka nemaz nepamanīsi. Zenit fotoaparāti faktiski bija Nikon/Leica kloni, ko uzņēmums pārtrauca ražot 2005. gadā.

    Tikko izziņots, ka Zenit atgriezīsies ar Leica palīdzību. Jaunais Zenit būs digitāls fotoaparāts, tā pamatā tiks izmantots Leica M Typ 240 modelis, kas tiks ietērpts Zenit korpusā. Digitālais Zenit būs iegādājams kopā ar Krievijā ražotu Zenitar 35 mm f/1.0 objektīvu.

    Reklāma

    Zenit būs 24 megapikseļu pilna kadra CMOS matrica, 3 collu LCD ekrāns un iespēja ierakstīt HD video. Fotoaparāts būs iegādājams Eiropā, Krievijā un ASV.

    Leica nav nosaukusi digitālā Zenit cenu, bet tā nebūs zemāka par Leica M Typ 240 modeļa cenu, kas ir aptuveni 5900 līdz 7000 dolāri.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    28.09.2018 10:38

    Šis izskatās, pēc nokia 3310 gājiena – iezlaist produktu ar populāru nosaukumu, cerībā, ka būs arī pircēji. Bet tāpat, kā 3310 variantā, arī šis nebūs vairs tas pats produkts. Vienīgā cerība, ka šajā gadījumā kvalitāte būs atbilstoša brendam.

    Krotow
    30.09.2018 01:20
    Reply to  geksis

    Ne tuvu tam. Jauno Nokia vienkāršie mirstīgie vēl var atļauties iegādāties. Taču šis aparāts cenas dēļ būs pieejams tikai turīgiem ļaudīm. PSRS laikā Zenit, nedaudz ietaupot, varēja nopirkt arī vienkāršie mirstīgie.

    geksis
    30.09.2018 02:05
    Reply to  Krotow

    Iegādāties varēja tikai gadījumā, ja bija ko iegādāties. Bet ne tāda bija mana komentāra doma. Jautājums ir vai ir vērt iegādāties produktu, kuru mēģina tirgot izmantojot kādreiz populāru zīmolu, spēlējot uz potenciālo pircēju nostaļģijas jūtām.

    sinra
    28.09.2018 15:07

    Padomju laikā Zenit gan bija spoguļkameras,bezspoguļa,jeb kā toreiz teica-tālmēra,kameras bija FED (abreviatura no Feliks Edmundovič Dzeržinskij-galvenais padomju čekists) un vēlākos gados pārtapa par Zorkij.Arī attēlā redzamā gan vairāk atgādina modernizētu PSRS laika Zorkij.Starp citu FED’s tajā laikā arī bija neveiksmīga tā laika Leica’s kopija,jo pēc 2.Pasaules kara visa Leicas ražotne ar dokumentāciju tika izvesta uz padomiju un pirmos FED’us ar rokām lika kopā Krievijā nepilngadīgo kriminālnoziedznieku kolonijā.Tas tā-nedaudz no vēstures.

    x
    30.09.2018 20:07

    viss jau būtu skaisti, bet kam vajag m240 zenit korpusā par m240 cenu? leica klienti pirks leica, paliek kolekcionāri no superauto un kamieļu valstīm? zenitaru, ja dikti gribās, var nopirkt arī bez paša “zenīta”. kautkā izskatās pēc joptafona veiksmes stāsta, šoreiz fotograbuļu jomā.

    Reklāma