Web Analytics
More
    Reklāma

    Testētāji pārbaudīs savas prasmes un sacentīsies “Testing Hackathon”

    Jaunākie raksti

    Vienas no lielākās un vadošās testēšanas konferences Baltijā “TAPOST 2018” ietvaros 2. oktobrī notiks pirmais hakatons jeb testathons testētājiem, kurā savas prasmes varēs pārbaudīt gan profesionāli un pieredzējuši testētāji, gan topošie jomas speciālisti. Testathonā būs lieliska iespēja pārbaudīt sevi un paplašināt savu kontaktu loku. Labākajiem sacensību dalībniekiem būs iespēja iegūt savā īpašumā vērtīgas balvas.

    Testathonā ir aicinātas piedalīties komandas (līdz 3 cilvēkiem), kuru dalībniekiem ierobežotā laika periodā būs jāanalizē testējāmā lietotne. Tā būs jāizvērtē, kā arī jāpiedāvā un jāspēj ieviest lietotnes automātiskā testēšana. Dalībniekiem būs jāprezentē piedāvātais risinājums, kā arī jāatbild uz auditorijas un konkurentu jautājumiem.

    Reklāma

    “Latvijā tas ir pirmais šāda veida pasākums, kurā vienlaicīgi sacentīsies testētāji un programmētāji. Testathona organizētāji maksimāli centās pietuvināt šo darbnīcu reāla projekta dzīves gaitai, definējot paviršu sākotnējo projekta nostādni, mainot lietotnes funkcionalitāti, ieviešot papildu prasības un pat apzināti iekļaujot programmas kļūdas. Šādā veidā testathona dalībnieki iegūs iespēju pārbaudīt savas iemaņas reālo uzdevumu risināšanā un mācīties no citām speciālistu komandām,” stāsta TAPOST testathona idejas autors, “Accenture” Testēšanas kompetenču centra vadītājs Latvijā Jurijs Grigorjevs.

    Testathons norisināsies konferences “TAPOST 2018” ietvaros 2. oktobrī no plkst. 9.00 līdz 17.00, kad labākajām komandām būs jāprezentē savi risinājumi žūrijai. Paralēli testathonam būs vairākas testēšanai veltītas mācību darbnīcas, kas balstītas uz praktisko risku, automātisko testu un ietvaru uzlabošanu, turklāt tiks parādīts, kā optimālāk atrast un novērst kļūdas pirms programmatūras ieviešanas.

    Plašāka informācija par testathonu un pieteikšanās – http://www.tapost.org/tapost-testathon/.

    TAPOST ir viena no vadošām testēšanas konferencēm Baltijā, kura ik gadu pulcē vairāk nekā 300 augsta līmeņa programmatūras testēšanas speciālistu no Eiropas. Šogad konferencē vislielākā uzmanība tiks veltīta testēšanas automatizācijas efektivitātes uzlabošanai, kā arī moderniem rīkiem un inovatīvām testēšanas pieejām. Šī gada tēma ir “The Ultimate Test Automation”. Ievada referātā Matiass Raskings (Matthias Rasking) sniegs ieskatu automatizētās testēšanas nākotnes tendencēs, tajā skaitā mākslīgā intelekta risinājumu testēšanā, savukārt sesiju referātos būs detalizētas diskusijas par konkrētām automatizācijas problēmām.

    Konference norisināsies no 2. līdz  3. oktobrim Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās. Konferenci organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), Latvijas IT klasteris sadarbībā ar ISTQB. “TAPOST 2018” partneri ir “Accenture Latvia”, “Evolution Latvia” un “Tieto Latvia”. Papildu informāciju par konferenci iespējams uzzināt tapost.org. LIKTA un IT klastera biedriem ir iespēja pieteikties konferencei par zemāku dalības maksu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma