Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon prezentē veselu lērumu viedo Alexa ierīču, tostarp mikroviļņu krāsni

    Jaunākie raksti

    Amazon radītais Alexa virtuālais asistents ir viens no populārākajiem šādiem risinājumiem visā pasaulē un tā popularitāti uzņēmums plāno vairot ne tikai ar interesantiem partneru līgumiem, bet arī jauniem produktiem. Līdz šim Alexa bija ērti izmantojama ar Echo sērijas viedajiem skaļruņiem. Līdzīgus produktus izstrādā arī Google un Apple. Tomēr Amazon neplāno aprobežoties ar mājās vai birojā novietojamiem skaļruņiem un īpašā pasākumā šonedēļ izziņoja veselu lērumu interesantu produktu. Tos vieno Alexa atbalsts, tātad tie kalpos kā starpnieks ar Amazon pakalpojumiem.

    Echo Dot

    Reklāma

    Pasākumā tika izziņota jaunākā maza izmēra viedā Echo Dot skaļruņa versija. Tagad ierīcei ir noapaļotākas malas un tajā iebūvētais skaļrunis ir par 70% skaļāks par iepriekšējo modeli. Tāpat tas ir rada arī kvalitatīvāku skaņu. Tas spēj savienoties ar citiem Echo skaļruņiem un ierīcēm vai lietotnēm izmantojot Bluetooth bezvadu savienojumu. Amazon saka, ka Echo Dot ir pasaulē pirktākais šāda veida produkts un jaunais Echo Dot pārdošanā nonāks jau oktobrī par aptuveni 50 ASV dolāru cenu.

    Echo Sub

    Ja meklējam sulīgāku skaņu, bet nevēlamies zaudēt viedās funkcijas, tad var noderēt jaunais Echo Sub produkts. Tas principā ir 100W jaudīgs skaļrunis, kas aprīkots ar 6 collas lielu skaļruni un apvienojumā ar vēl diviem citiem Echo skaļruņiem varam iegūt 2.1 stereo sistēmu. Ierīce maksās 130 dolārus un to jau tagad var iepriekšpasūtīt.

    Echo Plus

    Amazon arī uzlabojis savu Echo Plus ierīci, kas var tikt uzskatīta par viedās mājas centrāli. Tā spēj savienoties ar dažādām ierīcēm un lietotnēm un vadīt tās pat, ja tai nav pieslēguma internetam. Echo Plus ir iestrādāts arī temperatūras sensors un tādējādi tā var kontrolēt mājas apkures sistēmu. Ierīce būs nopērkama oktobrī un maksās 150 dolārus.

    Echo Input

    Šo produktu var salīdzināt ar Google radīto Chromecast Audio. Tā ir maza izmēra ierīce, kurā iebūvēts Bluetooth atbalsts, mikrofons un 3.5 mm audio pieslēgvieta. Echo Input var pieslēgt pie skaļruņiem un padot mūziku no mūsu mobilajām ierīcēm vai datora. Produkts būs nopērkams tuvāk gada beigām un maksās 35 dolārus.

    Echo Link un Echo Link Amp

    No jaunajiem produktiem ir jāpiemin arī Echo Link un Echo Link Amp produkti, kas ir speciāli veidoti pircējiem, kam ir augstākas prasības pret mūzikas kvalitāti. Echo Link Amp ir divu kanālu pastiprinātājs ar digitālo un analogo savienojumu un 60 W jaudu. Echo Link, savukārt, ir ierīce, ko var savienot ar audio sistēmu, lai uz to straumētu augstas izšķirtspējas audio. Echo Link cena būs 200 dolāri, bet Echo Link Amp maksās 300 eiro.

    Echo Show

    Ja tikai ar skaņu nepietiek un gribas arī smuku bildi, tad Amazon piedāvā viedo displeju Echo Show. Tā ir ierīce, kas aprīkota ar 10 collas lielu skārienjutīgu displeju, skaļruņiem un mikrofonu. Jaunajā Echo Show modelī ir iestrādāti Firefox un Amazon Silk tīmekļa pārlūki, kā arī Skype video zvanu atbalsts un pieeja Vevo mūzikas klipu kolekcijai. Ierīce maksās 230 dolārus.

    Fire TV Recast

    Šis ir produkts, kas ļauj ierakstīt televīzijas raidījumus mūsu Amazon Fire planšetdatoros, Fire TV, Echo Show un mobilajās ierīcēs. Fire TV Recast komplektā ir iekļauta antena, kas uztver televīziju un ierīci var kontrolēt ar Alexa asistentu. Šo produktu var nopirkt divās versijās. Lētākā 500 GB versija maksā 230 dolārus un varēs vienlaicīgi ierakstīt divus raidījumus un saglabāt līdz 75 stundām HD izšķirtspējas satura. Mazliet dārgākā 280 dolāru versija ļaus ierakstīt līdz 4 raidījumiem vienlaicīgi un saglabāt divas reizes vairāk satura.

    Echo Auto

    Nepietiek ar to, ka Amazon ir ielauzusies mūsu mājoklī, vajag taču arī sekot katrai mūsu darbībai, kamēr braucam ar auto. Tam ir paredzēts Echo Auto, kas pieslēdzams pie mašīnas multimediju sistēmas un internetam tā pieslēdzas caur mobilo tīklu. Echo Auto var izmantot ceļa norādījumu saņemšanai un to par 50 dolāriem varēs nopirkt tuvāk gada beigām.

    Smart Plug

    Amazon ir izdomājuši oriģinālu veidu kā kontrolēt dažādas ierīces, kurās nav absolūti nekāda vieduma. Ar Smart Plug viedo rozeti varam attālināti ieslēgt un izslēgt dažādas ierīces. Katrs šāds Smart Plug maksās 25 dolāri.

    AmazonBasics Microwave

    OK, šis ir interesanti. Amazon ir izstrādājuši viedo AmazonBasics Microwave mikroviļņu krāsni, ko var vadīt ar balsi. Mums gan vajadzēs vēl kādu Amazon ierīci vai Alexa lietotni caur kuru kontrolēt šo mikroviļņu krāsni, taču, kad tas būs sakārtots, varēsim ar balsi palaist dažādas programmas vai pat pasūtīt, piemēram, popkornu, ja tas būs beidzies. Ierīces maksa – 60 dolāri.

    Echo Wall Clock

    Un noslēdzot daudzo jauno Amazon ierīču klāsta sarakstu, vēlos pieminēt arī 30 dolārus vērto Echo Wall Clock, kas ir savienojams ar Echo skaļruņiem vai citām Alexa ierīcēm/lietotni, lai parādītu dažādus taimerus. Tas tiek darīts ar izgaismotām minūšu iedaļām. Tāpat ierīce prot no interneta saņemt aktuālā laika informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raitis
    23.09.2018 12:32

    Latvijā ar balsi vadāmo ierīču izmantošana vēl ir problemātiska. 1) Valoda. Uz latviešu valodu tiik drīz neceriet.

    2) Akcents. Pat ja brīvi proti angliski, tā ir problēma, Lai cik perfetkti runātu un būtu liels vārdu krāms, mūsu- baltiešu akcentu viegli pārprasts. Sarunājoties ar Alex, rodas smieklīgi pārpratumi. Bet ja dod balss komandas, par sekām nevari būt pilnīgi drošs

    Kristaps Skutelis
    24.09.2018 10:39
    Reply to  Raitis

    Jā, visu saki pareizi. Man nav lielas praktiskas pieredzes ar Alexa, bet Google asistents manu angļu valodu saprot ļoti labi. Vismaz man nav bijušas jūtami daudz situācijas, kad šķērslis kādas funkcijas izpildei bija tieši asistenta nespēja saprast, ko vēlos tam pateikt. Bet jo vairāk ar tiem runāsim, jo labāk tie iemācīsies mūs saprast. Tas ir tikai laika jautājums.

    geksis
    24.09.2018 10:53

    Mana pieredze ar balss asistentiem apstājās tajā brīdī, kad ne google, ne bixbi, ne cortana nespēja saprast, ka es gribu piezvanīt Aivaram nevis Ivaram. Lai kā censtos, nav izdevies izdomāt, kā “pareizi” izrunāt ši vārdu, lai kāds no viņiem saprastu.

    digitalk
    24.09.2018 12:56
    Reply to  geksis

    sanāk, ka asistenti neatšķir Ei no Ai?

    Kristaps Skutelis
    24.09.2018 13:26
    Reply to  digitalk

    Atšķirt ta atšķir vienu no otra, bet tā kā nezina latviešu valodu, tad nesaprot, ka mums šīs skaņas nozīmē kaut ko citu salīdzinot ar angļu valodu.

    Madara_Saule
    24.09.2018 15:11

    tāpēc vārdi telefongrāmatā jāraksta tā, lai aistents tos izrunātu tāpat, kā mēs. un tas nav reāli.

    digitalk
    24.09.2018 17:01

    kāds te sakars, ko mums šīs skaņas nozīmē, ja mēs runājam par izrunas adaptāciju english asistentiem?
    angliski A izrunājas kā Ei, I kā Ai – asistenti tās neatšķir?

    Kristaps Skutelis
    24.09.2018 17:44
    Reply to  digitalk

    Neviens taču neies pārrakstīt telefongrāmatu un nomainīt adreses, lai tikai angliski saprotošais asistentos to saprastu.

    geksis
    24.09.2018 19:21

    Jāpaprasa Vilim, viņš taisījās savus 160 000+ pārrakstīt ar roku, varbūt manus 200+ arī pie reizes pārrakstīs :)

    geksis
    24.09.2018 17:58
    Reply to  digitalk

    un kā tu iedomājies to izrunāt? eiaivars?! starpcitu mēģināts – nesanāk.

    Madara_Saule
    24.09.2018 18:12
    Reply to  geksis

    Gan jau Digitalks Tev visu tūlīt izskaidros, galvenais – nespurojies pretī!

    digitalk
    24.09.2018 20:03
    Reply to  Madara_Saule

    digitalk rakstās ar mazo burto.

    digitalk
    24.09.2018 20:02
    Reply to  geksis

    es neko neiedomājos, man arī nav asistentu uz kuriem izmēģināt. uz konkrētu problēmu «nav izdevies izdomāt, kā “pareizi” izrunāt šo vārdu» es uzdevu konkrētu jautājumu.

    Skābene
    25.09.2018 10:07

    Balss komandas ir forši. Feini ieslēgt navigāciju un pateikt, google ved mani uz Baker street Londonā. Nekādu problēmu, atradīs adresi un aizvedīs! Diemžēl uz “Anykščiai” Lietuvā, tas navigators tevi nekad neaizvedīs, lai cik laba nebūtu tava angļu valodas izruna, jo pats vietvārds nav angļu izcelsmes.

    KKTK
    25.09.2018 10:10
    Reply to  Raitis

    Ideja! Varbūt jāraksta vārda uzvāra pirmie burti, ko mēs mācēsim izrunāt angliski un tad vēl kaut kas, piem. ieņemamais amats, specialitāte, nu tā, lai atdalās cilvēki ar vienādiem iniciāļiem.

    KKTK
    25.09.2018 10:12

    Gribu sienas pulksteni! Jāsaprot tikai, kas viņam vēl vajadzīg, lai funkcionētu.

    digitalk
    25.09.2018 15:41
    Reply to  KKTK

    Alexa un Bluetooth?

    Jānis
    25.09.2018 10:15

    Kam vajag asistentu, kas kārtīgu latvju Jāni pataisa par sievišķīgu Dženisu!?

    Dina
    31.10.2018 19:38

    Vai ir kāds veids, kā šīs ierīces iegādāties Latvijā?

    Kristaps Skutelis
    31.10.2018 19:44
    Reply to  Dina

    Manuprāt, vieglākais veids ir pasūtot šīs ierīces internetā. Vai nu no paša Amazon vai kādiem servisiem, kas pārsūta pirkumus uz Latviju. Tāpat eksistē kaudze vietējo interneta veikaliņu, kas piedāvā iegādāties Amazon ierīces. Tā vismaz izskatās, ja paplosās pa salidzini.lv. Tiesa, jāsaprot, ka mazo interneta veikaliņu gadījumā var nelolot lielas cerības uz garantiju.

    Reklāma