Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Next Image awards konkursā triumfē fotogrāfija no Ungārijas

    Jaunākie raksti

    Ar uzvarētāju paziņošanu mājaslapā un Huawei Facebook lapā noslēdzies mobilās fotogrāfijas konkurss Next Image Awards. Tā laikā fotogrāfijas entuziasti no 20 pasaules valstīm, tostarp Latvijas, iesūtīja ar mobilajiem tālruņiem iemūžinātos mirkļus, lai piedalītos cīņā par galveno balvu. Tomēr konkursa galvenais mērķis bija kas vairāk – ieraudzīt visu pasauli caur cilvēku acīm, kā arī pierādīt mobilās fotogrāfijas nozīmi cilvēku ikdienas dzīvē. No 9. jūlija līdz 27. augustam par iesniegtajām 67 610 fotogrāfijām kopā tika saņemtas 956 326 balsis, un par vispopulārāko konkursa kategoriju kļuva kategorija Daba, kurā dalībnieki kopā iesniedza 26 640 fotogrāfijas.

    Uzvarētājiem konkursa rīkotāji sagatavojuši vērtīgu balvu komplektu. Papildus ievērojamai naudas balvai, uzvarētāja fotogrāfija tiks publicēta prestižajā žurnālā “National Geographic”, kas ir ievērojams sasniegums gan profesionālam, gan jaunam fotogrāfam. Līdz ar šādu uzvaru autors iegūst arī atpazīstamību visā pasaulē mobilās fotogrāfijas žanrā.

    Reklāma

    Interesi par konkursu un vēlmi uzvarēt apliecināja arī lielais pieteikumu skaits no Latvijas – kopā 2980 fotoattēli, kuri uzņemti ar Huawei tālruņiem, tika nodoti 20 valstu iedzīvotāju balsojumam. Lielāko atbalstu – 359 balsis – ieguva fotogrāfija kategorijā Daba, kuru pievienoja Kristiana.M ar nosaukumu “Honey Bee”, tomēr tas nebija pietiekams, lai bilde nonāktu līdz žūrijas vērtēšanai, kur konkurence šogad bija īpaši liela un sīva. Latvijas Top 10 mīlētāko attēlu vidū bija arī fotogrāfijas, kuras iesniedza lietotāji ar segvārdu Mikus, VITA KRATINA, IngaUdre, Evita Priedite un Moodyinart.

    Galvenās balvas ieguvēja ir jauniete ar segvārdu rekapavo no Ungārijas, kas konkursā startēja ar emocionālu pieteikumu par autores ilgstošo cīņu ar leikēmiju. Uzvarētāja saņems ne tikai 10 000 EUR naudas balvu, bet arī jaudīgo MateBook X klēpjdatoru un piedalīsies “National Geographic” sponsorētajā un organizētajā Itālijas fotografēšanas ekspedīcijā. Tāpat, kā iepriekš minēts, uzvarētājas fotogrāfija tiks publicēta “National Geographic” žurnālā.

    Konkurss Next Image Awards rīkots, lai izceltu mobilās fotogrāfijas arvien pieaugošo nozīmi cilvēku ikdienas dzīvē. Jaunākie viedtālruņi ir aprīkoti ar tik jaudīgām kamerām, kuru radīto foto kvalitāte ir pielīdzināma ierastajām spoguļkamerām. Cilvēkam, kurš ar fotogrāfiju nenodarbojas profesionālā līmenī, bieži vien ir neiespējami atšķirt ar viedtālruni un spoguļkameru uzņemtas bildes to līdzīgās kvalitātes dēļ. Progress šajā lauciņā ir nenoliedzams, un to apstiprina arī fotogrāfi, kas savulaik mācījušies klasisko fotogrāfiju. Mobilā fotogrāfija sniedz iespēju ik katram iemūžināt svarīgākos ikdienas mirkļus un pārvērst tos mākslas darbā. Tā kā viedtālrunis šobrīd ir gandrīz jebkuram, ikdienas mirkļus iemūžināt ir pavisam viegli, un tas padarīja žūrijas izvēli daudz grūtāku. Būtiskākie faktori, ko žūrija ņēma vērā, izvēloties labākos fotoattēlus, bija bildes mākslinieciskums, kvalitāte un unikalitāte.

    Rekapavo: Art&Leukemia

    Konkursa žūrija sastāvēja no sešiem radošo nozaru pārstāvjiem ar dažādu pieredzi – Dominiks Brako, National Geographic Official fotogrāfs, Alekss Lambrekts, licenzēts Leica fotogrāfs, Tomass Lazars, World Press Photo laureāts, Bobijs Anvars, pazīstams dāņu fotogrāfs un Gala Gadota, aktrise un tālruņa Huawei P20 vēstnese. Kopā ar šiem cilvēkiem fotogrāfijas vērtēja arī Jaņmins Vans, Huawei Consumer Business Group Centrālās un Austrumeiropas un Ziemeļvalstu reģiona prezidents.

    “Mēs vēlamies fotogrāfijas cienītājiem dot iespēju uzņemt pēc iespējas labākas bildes ar viedtālruņu kamerām. Next Image Awards konkursā saņemtie tūkstoši pieteikumu mūs iedrošina turpināt meklēt jaunas iespējas mobilās fotogrāfijas pilnveidošanai kopā ar telefonu lietotājiem visā pasaulē.” atklāja Jaņmins Vans, Huawei Consumer Business Group Centrālās un Austrumeiropas un Ziemeļvalstu reģiona prezidents.

    Konkursa kategorijas un uzvarētāji:

    Kategorija: Sejas

    costin.mocanu: “The rainy day”, Rumānija

    Kategorija Nakts

    Wes.MW: “Caught in a beam of light”, Polija

    Kategorija Hello, life!

    costin.mocanu: “Solo”, Rumānija

    Kategorija Atrašanās vieta

    emiliobgr: “Sir Archibald”, Bulgārija

    Kategorija Daba

    Viktor, Ukraina

    Kategorija Stāsts

    zdenek-dvorak: “Moments from the life of my daughter”, Čehija

    Katras kategorijas uzvarētājs saņem 2000 EUR naudas balvu, kā arī MateBook X klēpjdatoru un publikāciju “National Geographic” žurnālā. Savukārt katras kategorijas 2. un 3. vietu ieguvēji saņem attiecīgi Huawei P20 Pro un Huawei P20 viedtālruņus. Arī autors, kura fotogrāfija saņēma visvairāk sabiedrības balsu, balvā ieguvis Huawei P20 tālruni. Kopumā konkursā tika iesniegts ļoti liels skaits lielisku fotogrāfiju, un vēl neskaitāmi konkursa dalībnieki bija pelnījuši balvas, taču katrā kategorijā var būt tikai viens labākais.

    Lielā aktivitāte no dalībnieku puses un sabiedrības atsaucība un iesaiste balsojumā parāda to, ka mobilā fotogrāfija kļūst aizvien populārāka. Aizvien vairāk cilvēku pievēršas fotografēšanai, un, lai iemūžinātu sev svarīgākos mirkļus, izmanto telefona kameru, tāpēc arī ražotāji neatlaidīgi strādā pie tehnoloģiju attīstības. Piemēram, Huawei jaunākais flagmanis P20 Pro, kas ir DxO reitinga līderis, ir aprīkots ar izcilu kameru, kurai piemīt attēlu atpazīšanas funkcija, lielisks nakts režīms un mākslīgā intelekta palīgs, ļaujot lietotājam bez piepūles uzņemt tikpat izcilus foto kā Next Image Awards konkursa uzvarētājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.09.2018 12:59

    izklausās, ka kārtējo reizi fotogrāfiju konkursā uzvarējis žēlabains stāsts, nevis pati fotogrāfija.

    Nelabojams
    12.09.2018 13:23
    Reply to  digitalk

    + apstrādes meistarība. Konkursos, kuros tiek prasīts uzņemt ar konkrētu tehniku, apstrādi vajadzētu pilnībā aizliegt.

    nr71
    12.09.2018 16:07
    Reply to  Nelabojams

    Šajā konkursā apstrādi drīkstēja veikt tikai ar paša telefona kameras editēšanas iespējām, kas nav pārāk plašas. Citas aplikācijas izmantot nedrīkstēja. Tāpēc bildei bija jābūt tuvu ideālam jau tūlīt pēc uzņemšanas. :)

    Skābene
    12.09.2018 15:51

    Kameras iespējas tiek demonstrētas ar melnbaltiem foto!? :D

    Kristaps Skutelis
    12.09.2018 15:58
    Reply to  Skābene

    Nu, ja, Huawei taču lepojas, ka viņu telefoniem sanāk vislabākās melnbaltās bildes :)

    Reklāma