Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzlabotais Nokia 5.1 viedtālrunis ienāk Latvijā

    Jaunākie raksti

    HMD Global, Nokia tālruņu mājvieta, šodien paziņojusi par Nokia 5.1 tālruņa pārdošanas sākšanu pie mobilo sakaru operatoriem un lielākajos elektronikas preču veikalos par vidējo mazumtirdzniecības cenu – 239€.

    Raksturīgais alumīnija dizains ir ticis uzlabots, lai sniegtu visaugstāko kvalitāti, stilu un sajūtu, vienlaikus saglabājot stingrību un uzticamību, ko sagaida no Nokia viedtālruņa. Pateicoties augstākas izšķirtspējas displejam, ar 40% ātrāku procesoru un uzlabotām kamerām, Nokia 5.1 nodrošina saviem faniem vienmērīgāku un aizraujošāku lietošanas pieredzi.

    Reklāma

    Izcils darinājums

    Ievērojot iepriekšējās paaudzes klasiskā dizaina principus, jaunais Nokia 5.1 tālrunis ir neuzbāzīgs, kompakts un elegants. Tā konstruktīvo noturību nodrošina vienlaidu korpuss no 6000. sērijas alumīnija, kas apstrādāts 33 pakāpju procesā, ietverot mašīnapstrādi, anodēšanu un pulēšanu, lai nodrošinātu izsmalcinātu apdari un patīkamu sajūtu, turot tālruni rokā. Tas pieejams īpatnēji klasiskā tērauda zilā krāsā ar satīna finišu.

    Jaunajam Nokia 5.1 ir par 0,3 collām lielāks displejs un par 2mm plānāks korpuss, un to raksturo precizitāte vissīkākajām detaļām, piemēram, ekrāna noapaļoto malu pieskaņošana tālruņa stūriem, lai nodrošinātu patīkamu lietošanas pieredzi. Nokia 5.1 ir augstas izšķirtspējas 5,5 collu Full HD+ ekrāns ar malu attiecību 18:9, kas iemīļotā satura skatīšanos – interneta izmantošanu, iemīļoto seriālu skatīšanos, attēlu pārsūtīšanu vai spēļu spēlēšanu – padara par patīkamu pieredzi.

    Vēl labāks izpildījums

    Nokia 5.1 darbina 2,0 GHz MediaTek Helio P18 astoņkodolu procesors, kas darbojas viendabīgāk, par 40% ātrāk un ir daudz jaudīgāks nekā iepriekšējās paaudzes tālrunis, ļaujot bez pūlēm radīt, rediģēt un darboties vairāku uzdevumu režīmā.

    Ar tālruņa uzlaboto 16MP aizmugurējo videokameru, fāžu noteikšanas automātiskās fokusēšanas funkciju un platleņķa frontālo kameru, var iegūt daudz detalizētākus attēlus. Nokia 5.1 pirkstu nospiedumu sensors ir pārvietots tālruņa aizmugurē, lai varētu to atslēgt ar rādītājpirkstu, atstāt naudas maku mājās un droši veikt maksājumus ar Google Pay starpniecību, izmantojot tuva darbības lauka sakaru tehnoloģiju (NFC).

    Roberts Sivierski (Robert Siewierski), HMD vadītājs Polijā, Ukrainā un Baltijas valstīs: “Daudziem cilvēkiem viedtālrunis ir pirmā lieta, uz ko paskatīties pamostoties un pēdējā lieta, uz ko paskatīties, aizmiegot. Nav svarīgi, cik daudz laika tiek pavadīts ar to, mēs ticam, ka ikviens ir pelnījis uzticamu ierīci ar lielisku izskatu un vienmērīgu izpildījumu. Nokia 5 ir bijis viens no mūsu populārākajiem tālruņiem konkrētā cenu kategorijā Latvijā un mēs domājam, ka veiktie uzlabojumi būs atslēga uz mūsu fanu sirdīm.”

    Tīrs, drošs un atjaunots Android One

    Nokia 5.1 ir ienākusi Android One ģimenē, kur tā pievienojas visaptverošam Nokia viedtālruņu klāstam, ko nodrošina Google izstrādātā pieredze – atjautīga, droša un vienkārši pārsteidzoša. Nokia viedtālruņi ar Android One operētājsistēmu uzreiz nodrošina lielāku atmiņu un ilgāku akumulatoru darbības laiku, kā arī jaunākos mākslīgā intelekta (AI) sniegtās inovācijas, ko izstrādājis Google, lai palīdzētu neatpalikt no straujā dzīves ritma. Nokia 5.1 saņems ikmēneša drošības pārbaudes pirmo trīs gadu laikā un operētājsistēmas (OS) atjauninājumus divus gadus, kā tas ir garantēts Android One programmā. Tādējādi jaunais Nokia 5.1 ir viens no drošākajiem tālruņiem, kas vienmēr tiek nodrošināts ar jaunākajiem Google pakalpojumiem, piemēram, Google Assistant un Google Photos (bezmaksas neierobežota augstas kvalitātes fotoattēlu krātuve).

    Izvēloties tālruni ar Android Oreo, tālruņa lietotājs varēs baudīt dažādus jaunus rīkus, piemēram, Google Assistant, Google Lens, Picture-in-Picture vairāku darbību veikšanai vienā laikā, Android Instant Apps, jaunu aplikāciju ielādei un palaišanai ar minimāliem traucējumiem, 60 jaunas emocijikonas un akumulatora maksimizēšanas spējas, piemēram, ierobežojot fona lietojumprogrammu izmantošanu. Nokia 5.1 ir gatavs Android P operētājsistēmai.

    Jaunais Nokia 5.1 tālrunis būs pieejams tērauda zilā krāsā ar 3GB/32GB atmiņu, un tas būs pieejams no 2018.gada 11. septembra par ieteicamo mazumtirdzniecības cenu 239 €.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    11.09.2018 12:29

    “atstāt naudas maku mājās un droši veikt maksājumus ar Google Pay starpniecību”
    – šo taču Latvijā nevar darīt?

    Edagrs
    12.09.2018 01:17

    Žēl ka mediatek procesors sabojā visu telefonu, labāk pirkt Mi A1 vai Mi A2 Lite lētāki un labāki par šo parcenoto teledoni 🙈

    Kristaps Lācis
    12.09.2018 17:06
    Reply to  Edagrs

    6.1

    Au Sainis
    13.09.2018 09:55

    6.1 vai Xiaomi note 5 . Note 5 ir pieejams offic. lineage OS ja pieiriebjās miui .

    x
    06.12.2018 14:28
    Reply to  Edagrs

    kurš var pastāstīt – šitiem miufoniem reklāmas ir ikdienas problēma? spriežot pēc visa, šo to var atslēgt, bet kā saprotu – ne visas/ne visur? ja trubu dotu par velti tad vēl tā, bet maksāt par to kaut nelielu, bet paša naudu un vēl nokauties ar reklāmām galīgi neizskatās pareizi.

    hmd foniem reklāmas ir problēma jeb tikai tik cik lietojumos?

    Kristaps Skutelis
    06.12.2018 14:31
    Reply to  x

    Nokia telefonos, cik man zināms, nav reklāmu pašā sistēma, jo tiek izmantots tīrs Android. Reklāmas var būt tikai lietotnēs.

    Edagrs
    06.12.2018 14:36
    Reply to  x

    Mi a1 un mi a2 ka arī Mi a2 Lite ir Android One telefoni, tas nozime ka vini nāk ar stock android un bez miui, kas nozimē ka arī reklamu nav. Nokias ari ir Android One ierices no hmd tāpēc tiem arī nav reklamu nekur. Nav bijusi saskare ar miui telefonu bet cilveki saka ka ir ok.

    x
    06.12.2018 15:12
    Reply to  Edagrs

    nudie. paskatījos rūpīgāk, nav tur miui – bet tas jau labi. jāpaskatās dzīvajā, cilvēkam kas nav tehnoloģiju fans droši vien jebkurš no šiem derēs.

    Reklāma