Web Analytics
More
    Reklāma

    Minsk-Riga Startup Train hakatonā uzvar komanda “ARrow”

    Jaunākie raksti

    Piektdien, 31.augustā plkst. 18.00 akseleratora Overkill Ventures telpās norisinājās “Minsk-Riga Startup Train” fināls. 10 hakatona komandas prezentēja projektus, kurus izstrādāja vilciena reisā Minska-Rīga. Žūrija, kuras sastāvā bija gan nozares profesionāļi, gan investori, izvērtējot piedāvātos projektus, par veiksmīgāko startup ideju atzina komandas “ARrow” piedāvājumu.

    Ar komandas “ARrow” jaunizveidotās platformas palīdzību, uz lapas uzskicēta produkta ideja tiek pārvērsta digitālā prototipa skicē, ļaujot to uzreiz novērtēt, prezentēt un pilnveidot. Šis risinājums būtu aktuāls dažādu produktu izstrādātājiem, kā arī dizaineriem. Balvā komanda ieguva biļetes uz “TechChill” startup konferenci, kas norisināsies Rīgā, nākamā gada 21. un 22. februārī. Papildus zināšanas komanda gūs konferencē “Venture Day Minsk”. Lai varētu veiksmīgi attīstīt ideju, komanda vienu mēnesi bez maksas varēs strādāt kopstrādes telpās “People Work”, Rīgā.

    Reklāma

    2.vietu ieguva komanda “LoVAT”, kas sākotnēji sevi dēvēja par “VAT Compliance”. Piestrādājot pie zīmola un uzņēmuma stratēģijas, tika izmainīts arī potenciālā startup nosaukums. “LoVAT” vēlas aiztaupīt rūpes uzņēmējiem, piedāvājot digitālu platformu, kurā iespējams pieteikt PVN maksātāja statusu neatkarīgi no valsts, kurā atrodas uzņēmējs. Šobrīd pieteikuma process ir laikietilpīgs un likumu nepārzināšanas dēļ arī sarežģīts, taču ar “LoVAT” piedāvāto risinājumu, tas varētu mainīties. Turpretī 3. vietu ieguva komanda “OpenBusiness”, kas hakatonam pieteicās ar ideju izstrādāt digitālu platformu mazumtirgotājiem un bankām, kas noderētu statistikas ievākšanai un tās analizēšanai. Idejas autori balvā saņēma iespēju doties uz konferenci “DevOpsDays Riga 2018”, kas norisināsies Rīgā, 28. un 29. septembrī.

    Lai prezentētu savu ideju, katrai komandai tika dotas 7 minūtes  – trīs minūtes idejas izklāstam, 2 minūtes demonstrējumam, kā arī 2 minūtes, lai atbildētu uz žūrijas jautājumiem. Žūrijas pārstāvju komandā piedalījās startup nozares profesionāļi un investori – Krists Avots no “Overkill Ventures”, Evita Kreile no “Startup Wise Guys”, Armands Jurjevs no “LatBan”, Maksim Kazeyeu no BNB-Bank un Taņa Mariniča no Imaguru Startup Hub Minsk.

    “Mēs ceram, ka hakatona dalībnieki turpinās strādāt un attīstīt idejas, kuras radās un pilnveidojās hakatona laikā. Darbi ir ļoti interesanti un mēs ticam, ka nākotnē šie projekti varētu izaugt par potenciāliem jaunuzņēmumiem un virzīties tālāk pasaulē. Mēs esam atvērti inovatīviem projektiem, sniedzot atbalstu jaunajiem startup veidotājiem. Novēlam, lai šis pasākums ir sākums dalībnieku profesionālajai izaugsmei, kas neļaus padoties ikdienas rutīnai, bet virzīs pretī jauniem mērķiem,” saka Magnetic Latvia Startup pārstāve un “Startup Train” organizatore Olga Barretu-Gonsālvisa.

    Hakatons vilcienā Minska-Rīga bija iespēja jauktajām, baltkrievu un latviešu komandām, attīstīt jaunu vai jau esošu ideju. Šāds notikums palīdz veidot ciešāku sadarbību tieši startup nozarē. “Minsk-Riga Startup Train” iesākās ar Latvijas dalībnieku ierašanos Minskā 27.augustā, kam sekoja iepazīšanās ar baltkrievu komandas biedriem, darbs grupās, ideju formulēšana un attīstīšana kopā ar mentoriem. Pēc ierašanās Rīgā, komandas devās uz Jūrmalu, lai turpinātu darbu, iepazīstot Latvijas startup ekosistēmu un tradīcijas. Unikālā pasākuma laikā dalībnieki guva pieredzi strādājot komandās, un konsultējoties ar mentoriem, kā arī iepazina abu valstu startup ekosistēmas un to galvenās atsķirības. Pateicoties hakatonam, Latvijas un Baltkrievijas startup veidotāji nākotnē varētu būvēt veiksmīgus kopuzņēmumus.

    “Minska-Rīga Startup Train” organizē Imaguru Startup Hub Minsk un Magnetic Latvia Startup, atbalsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Startin.LV un TechChill.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma