Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony izziņo pasaulē mazākās ceļojuma zūma fotokameras ar 4K video

    Jaunākie raksti

    Sony šodien paplašināja savu Cyber-shot® ceļošanai piemēroto kameru klāstu ar jauniem modeļiem DSC-HX99 un DSC-HX95 ar lielas tālummaiņas jeb zūma objektīvu.

    Jaunie modeļi ar pasaulē mazāko korpusu paredzēti lietotājiem, kuri vēlas gandrīz nemanāmu kameru, kuru var visur nēsāt līdzi, un tie piedāvā patiesi daudzpusīgu tālummaiņas diapazonu no 24mm platajā galā līdz 720mm supertelefoto. Papildus pārsteidzošas kvalitātes 4K video uzņemšanas iespējām abu modeļu centrā atrodas spēcīgs BIONZ X attēlu apstrādes procesors kombinācijā ar priekšgala LSI, kas nodrošina ātru nepārtrauktu bilžu sērijas uzņemšanu ar ātrumu līdz 10 kadriem sekundē ar bufera ierobežojumu līdz 155 attēliem. Turklāt šie jaunie modeļi piedāvā arī ātru AF darbību – 0,09 sekundes. Dažas tikko pievienotās funkcijas ir acu AF, RAW formāta attēlu ierakstīšana, skāriena fokuss / skāriena slēdža funkcija, kā arī atrašanās vietas datu iegūšana, izmantojot Bluetooth®.

    Reklāma

    Vērienīgais tālummaiņas diapazons, ko piedāvā modeļi HX99 un HX95, nozīmē, ka tie ir ideāli piemēroti dažādām ceļojumu un ikdienas fotografēšanas prasībām. Attēla stabilizācija tiek kontrolēta ar optisko SteadyShot™ tehnoloģiju, kas efektīvi novērš kameras vibrāciju ietekmi un attēla izplūšanu, kas bieži novērojama fotografējot, ja tur kameru rokā, un uzņemot attālus kadrus. Jaunie modeļi ir aprīkoti arī zūma asistenta funkciju, kas lietotājam ļauj uz laiku samazināt attālumu un parāda plašāku laukumu, fotografējot objektu telefoto režīmā.

    Jaunie modeļi HX99 un HX95 var uzņemt 4K video ar pilnu pikseļu nolasīšanu un bez pikseļu saspiešanas. Tas nozīmē, ka attēlā varēs skaisti uzņemt smalkas detaļas, bet “muarē” un citas deformācijas ir ievērojami samazinātas. Jaunie modeļi var uzņemt ātri kustīgus objektus augstas izšķirtspējas HD ierakstā ar ātrumu līdz 100 kadriem sekundē, lai rediģēšanas rezultātā radītu iespaidīgas palēninātas kustības sekvenci.

    Tā kā ideālus attēlus bieži gadās uzņemt negaidīti, tad fotogrāfiem būtu jāspēj uzticēties savai kamerai, lai varētu ātri reaģēt. Ar ātru gudro AF, kas spēj atrast fokusu tikai 0,09 sekundēs, uzlabotu BIONZ X procesoru un priekšgala LSI, jaunie modeļi HX99 un HX95 ir tam ideāli piemēroti un spēj nodrošināt ātru nepārtrauktu foto sērijas uzņemšanu līdz 10 kadriem sekundē (bufera ierobežojums līdz 155 attēliem). Jaunie modeļi no α™ kamerām ir pārmantojuši ļoti atzinīgi novērtēto acu AF tehnoloģiju, lai nodrošinātu skaistu portretu uzņemšanu, bet fotogrāfiem, kuri grib uzlabot savus fotoattēlus ar attēlu rediģēšanas programmatūru, HX99 un HX95 piedāvā RAW formātu. Pārgaismošana? Tā vairs nav problēma ar maksimālo gaismjutību ISO6400.

    DSC-HX95

    Ņemot vērā HX90 sērijas lietotāju atsauksmes, Sony modelī HX99 ir ieviesis skāriena fokusēšanu un skāriena slēdzi, līdz ar to fotogrāfs var tiešā veidā izvēlēties fotografēšanas objektu un uzņemt attēlu, vienlaikus izmantojot skārienpaliktņa funkciju vienmērīgai fokusa punkta pārvietošanai, izmantojot izvelkamo skatu meklētāju OLED Tru-Finder™. Tiem, kas vēlas pārvaldīt iestatījumus, HX99 kontroles gredzens var tikt pielāgots ar tādām funkcijām kā manuāla fokusēšana vai pakāpju tālummaiņa, un gan HX99, gan HX95 piedāvā arī izvēļņu personalizāciju ar 30 ātrām funkciju izvēlēm un iespēju izveidot pielāgotas izvēlnes.

    180 grādu noliecamais LCD ekrāns ļauj ērti veidot pašportretus un grupu bildes, bet modernizētais grips nodrošina stingru turēšanu un lielāku stabilitāti fotografēšanas laikā. Atrašanās vietas datu iegūšanas funkcija, izmantojot Bluetooth®, ļauj ierakstīt atrašanās vietas datus no mobilās ierīces (Location Information Link), bet maza izmēra Proxy ieraksts dod iespēju pārsūtīt uzņemto materiālu uz viedtālruņiem vai augšupielādēt tīmekļa vietnē ātrai apmaiņai.

    Jaunie Sony Cyber-shot modeļi HX99 un HX95 Eiropā nonāks 2018. gada oktobrī, un to cena būs aptuveni 520 eiro par HX99 un 500 eiro par HX95.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    madarasaule
    31.08.2018 13:01

    Interesanti, ka Sony kautrīgi noklusē, ka kamerās iestumti 1/2.3 type sensori. Šodien pat atsevišķi tālruņu ražotāji telefonā var ielikt lielākus sensorus. Tas ir vienkārši nepieklājīgi vismazākais iespējamais sensors, ko ielikt kompaktā kamerācomment image

    x
    31.08.2018 13:32
    Reply to  madarasaule

    sony nav nekādu problēmu tur iebāzt pilnā kadra sensoru, izņemot ka
    – tā nebūs tik kompakta (mūsdienās cilvēki diezko nespēj nēsāt ko daudz lielāku par aifonu)
    – daudzmaz kvalitatīvs 24-720mm FF objektīvs zini kā izskatītos, cik tas svērtu un cik maksātu? pat aps-c tas būtu vah vah. ne tu to pirktu, ne nesātu līdzi ceļojumā – jo tas būtu labas pagales izmērā.
    – akumulators būs biežāk jālādē (atceramies, ka tā ir ceļojumu kamera)
    – un visbeidzot, atgriežamies pie tevis nemīlētās optikas – vairums cilvēku nekad nespēs nofokusēt FF kameru ar diafragmu zem f/8 pie fokālajiem cipariem virs 50.
    un šai kamerai tele beidzas pie 720mm.

    tāpēc sīka matrica ir vienīgais veids kā šo kameru var uzbūvēt un pārdot konzūmeriem.
    superzūmu kompakti visi ir ar mazām matricām, bet tie, kam vajag ko vairāk – maksā vairāk, nesā svaru un saprot savu izvēli.

    madarasaule
    31.08.2018 23:34
    Reply to  x

    Stāsts nav par to. Kad ir liels – lielās. Kam mazs – klusē.
    Nerunā blēņas par optikas nemīlēšanu. Vienkārši – nav ko bāzties katrā tālruņa apskatā iekšā ar fotoaparātu pārākumu. Kad būs par fotokamerām – parunāsim par optiku. Un vēl par blēņām – FF kamera ir smaga un pat garajā galā to noturēt nedrebot ir vieglāk, nekā šitādu bezsvara plastmasas klucīti. Bet, visticamāk, atkal jau spriedelē teorētiski ar saklausītām gudrībām.

    Argus
    02.09.2018 21:43
    Reply to  madarasaule

    Atslābsti, zinot tavu naidu pret sony zīmolu, šo kameru nedz pirksi, nedz ieteiksi citam. Inženieri visu ir izrēķinājuši, lai panāktu labu rezultātu ar maksimāli mazu korpusu.

    Khe
    31.08.2018 21:37
    Reply to  madarasaule

    Jo lielāks, jo labāk?

    kasparsciematnieks
    31.08.2018 18:21

    Kāpēc par Nikon Z nekas nebija? Nikon neiesūtīja gatavu rakstu publicēšanai?

    Kristaps Skutelis
    31.08.2018 18:24

    Jā, par Nikon PR lietām Baltijas valstīs neviens nerūpējas un tas ir viens no iemesliem kāpēc mēs palaidām garām šo ziņu. Es pats pa acu galam kaut ko manīju par šo produktu Facebook sarunās (fotogrāfiem bija holy wars), bet neuzspēju iedziļināties jautājumā un sagatavot rakstu. Saki, ka ļoti svarīgs notikums, kam būtu jābūt atainotam arī Kursorā?

    geksis
    31.08.2018 18:45

    nebūtu slikti, jo par fototehniku ļoti reti šeit ir informācija. Pie apskatiem vispār tikai divi aparāti un tie paši 2015. gadā.

    Kristaps Skutelis
    31.08.2018 18:50
    Reply to  geksis

    Par foto tehniku mums tiešām satura pamaz, bet tas ir saistīts ar to, ka šobrīd mūsu komandā nav cilvēka, kas saprot no šīm lietām pietiekami daudz, lai varētu par tām rakstīt. Agrāk bija vairāk satura par šo tēmu, bet nu šis cilvēks vairs nevar atlicināt laiku Kursoram un arī es slēdzot viņa kontu nokļūdījos un norāvu podā kaudzi viņa rakstu. Agrāk bija padaudz kameru aprakstu.

    Tāpēc, ja ir zināms kāds foto tehnikā saprotošs cilvēks, kas arī grib un var regulāri par to rakstīt, dodiet ziņu un noteikti varēsim sadarboties.

    KKTK
    31.08.2018 20:24

    Vai tad nevar ņemt patulkot no http://www.dpreview.com jaunumus? Ne jau par katru ziepīti, bet par skaļākajiem vārdiem un nopērkamajiem stikliem ;)

    Kristaps Skutelis
    01.09.2018 11:18
    Reply to  KKTK

    Var, ja ir kas pārtulko un uzraksta. Avoti un ziņu pieejamība nav problēma. Darba rokas ir problēma.

    kasparsciematnieks
    31.08.2018 19:27

    Viņu PR tiešām diskutabls.. Labāk uzgaidiet Z6 pieejamu un uztaisiet hands-on review. Z mount būs revolucionārs, pārējie sīkumi ir novēršami (otrs atmiņas kartes slots – nākamajos aparātos, Sony tipa Eye autofokuss es domaju ir mierīgi iespējams ar nākamajiem firmware updates).

    P.S. Z6 Pre-orders pirmajā dienā📸🙈

    Kristaps Skutelis
    31.08.2018 19:30

    Sapratu, jāsāk meklēt kāds par foto lietām rakstošs špicbuks. Paldies! :)

    Khe
    31.08.2018 21:38

    Jā.
    Pirmā nikon ff bezspoguļa kamera.

    Skābene
    03.09.2018 09:00

    Kurš tad vēl pērk ziepju traukus?

    Reklāma