Web Analytics
More
    Reklāma

    Tehnoloģiju konference TechChill notiks 8. reizi, izziņo pirmos runātājus

    Jaunākie raksti

    Nākamā Latvijas un Baltijas jaunuzņēmumu konference TechChill norisināsies 2019. gada 21.-22. februārī, un pulcēs vairāk kā 2000 tehnoloģiju, jaunuzņēmumu un inovāciju entuziastus no visas pasaules. Pirmo izziņoto runātāju vidū ir tādi pasaulslaveni zīmoli kā 9GAG, AngelList un Google Cloud.

    Konferenci TechChill organizē tāda paša nosaukuma neatkarīga bezpeļņas organizācija, kas veido un vada aktivitātes visa gada garumā ar mērķi palīdzēt Latvijas jaunuzņēmumiem veidot kontaktus, iegūt jaunas zināšanas un celt Latvijas atpazīstamību starptautiskā mērogā. Turpmāko mēnešu laikā gan Rīgā, gan dažādās citās valstīs ārpus Latvijas norisināsies organizācijas rīkotie pasākumi ar mērķi popularizēt Latviju kā potenciālu un lielisku vietu jaunuzņēmumu dibināšanai un attīstīšanai, bet sezonas noslēgumā Rīgā 2019. gada 21.-22. februārī plānota līdz šim vērienīgākā TechChill konference.

    Reklāma

    Konferences saturs divu dienu garumā piedāvās runas un diskusijas par jaunākajām tendencēm tehnoloģijās, galveno uzsvaru liekot uz idejām, kam ir potenciāls mainīt pasauli un atstāt būtisku ietekmi. Programmā īpaši pievērsīsies mākslīgā intelekta, robotikas, mašīnmācības, veselības un zinātnes tehnoloģijām, kā arī finanšu tehnoloģijām, kas tradicionāli ir spēcīgas Baltijas reģionā. Pirmo apstiprināto runātāju starpā ir izklaides interneta vietnes 9GAG dibinātājs un vadītājs Ray Chan, digitālās pilsonības eksperts- David Ryan Polgar, Rockstart akseleratora dibinātājs Oscar Kneppers, Google Cloud vadošā datu analītiķe Cassie Kozyrkov un jaunuzņēmumu investīciju un talantu piesaistes platformas AngelList līdzdibinātājs Joshua Slayton. 2019. gada konference arī šogad norisināsies VEF Kultūras pilī, tādējādi pierādot VEF apkārtnes nozīmi Latvijas tehnoloģiju industrijā. 2000 dalībnieku vidū plānots pulcēt 350 jaunuzņēmumus, kā arī vietējā un starptautiskā mēroga investorus, medijus un uzņēmējus.

    TechChill pirms astoņiem gadiem aizsāka jaunuzņēmumu kopienas TechHub Riga dibinātāji, un šobrīd tā ir kļuvusi par gada vērienīgāko nozares notikumu un zīmolu, kas ir atpazīstams visas Eiropas līmenī un piesaista Latvijai starptautisko investoru un mediju uzmanību. Pēdējos pāris gados TechChill piedzīvojis strauju izaugsmi, no pāris simtiem dalībnieku attīstoties līdz diviem tūkstošiem starptautisku apmeklētāju.

    Katru februāri TechChill vadībā Rīga nedēļas garumā kļūst par globālu inovāciju, darījumu un tīklošanās centru. Papildu konferences norisei divu dienu garumā, Rīgā norisināsies aptuveni 20 satelītpasākumi dažādām auditorijām, to skaitā politikas un lēmumu pieņēmēju platforma Riga Venture Summit, Eiropas valstu jaunuzņēmumu ekosistēmas organizāciju pārstāvju samits, meistarklases, tematiskie pasākumi un neformālas tīklošanās iespējas.

    TechChill turpinās tradīciju un dos iespēju kāpt uz skatuves 50 daudzsološākajiem jaunzņēmumiem no Baltijas, Skandināvijas un Centrāleiropas. Viņiem būs iespēja prezentēt savas biznesa idejas investoru, mediju un attiecīgo industriju ekspertu priekšā, sacenšoties par galveno balvu 10 000 EUR apmērā no TechChill. Gan “Fifty Founders battle”, gan arī izziņotie runātāji pārstāvēs 5 tematiskās vertikāles: finanšu tehnoloģijas (fintech), zinātniskās inovācijas (deeptech), programmatūra kā pakalpojums (SaaS), aparatūra un lietu internets (hardware & IoT), kā arī sociālos jaunuzņēmumus (impact). 2018. gadā par jaunuzņēmumu konkursa laureātu kļuva Anatomy Next.

    Tuvākajos mēnešos līdz februārim TechChill īstenos arī plašu bezmaksas iesildošo pasākumu sēriju, ar mērķi neformālā gaisotnē aicināt iepazīties ar jaunākajām tehnoloģiju tendencēm un tīkloties ar galvenajiem jaunuzņēmumu ekosistēmas spēlētājiem. Jau sākot ar septembri, TechChill studentiem dos iespēju apmeklēt nodarbību ciklu, lai tos iepazīstinātu ar potenciālajiem darba devējiem un dotu praktisku pieredzi darbam tehnoloģiju jomā Latvijā, kā arī rīkos regulārus ikmēneša tematiskos pasākumus. Paralēli TechChill pārstāvji piedalīsies un organizēs aktivitātes arī ārpus Latvijas, t.sk. Nīderlandē, Londonā, Helsinkos un citur, ar mērķi piesaistīt ārvalstu investoru un uzņēmēju interesi Latvijai.

    TechChill konferences ieejas biļetes iespējams iegādāties par īpaši izdevīgu cenu sākot no 59.00 EUR vēl tikai līdz 5.septembrim: techchill.co

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma