Web Analytics
More
    Reklāma

    Caur Latvijas fintech platformu Mintos finansēti kredīti jau 1 miljarda eiro apjomā

    Jaunākie raksti

    Latvijā dibinātais fintech jaunuzņēmums Mintos 3,5 gadus pēc starta tirgū sasniedzis 1 miljardu eiro caur platformu nofinansēto kredītu apjomu. Straujākais investīciju kāpums noticis tieši šogad, kad investori kopumā ieguldījuši vairāk nekā 500 miljonus eiro, un pie šāda investīciju tempa 2 miljardu apjoms tiks sasniegts jau 2019. gada vidū.

    Kopš Mintos darbības sākuma, caur tiešsaistes platformu 24 valstīs nofinansēti vairāk nekā 3,5 miljoni kredītu, kas nozīmē, ka tieši tikpat daudz privātpersonu un mazo uzņēmumu ir saņēmuši iespēju tikt pie finansējuma.

    Reklāma

    Mintos valdes priekšsēdētājs un līdzdibinātājs Mārtiņš Šulte: “Caur platformu nofinansētais kredītu apjoms miljarda vērtībā ir nozīmīgs un patīkams atskaites punkts līdzšinējā darbībā, kas parāda gan biznesa modeļa, gan izaugsmes potenciālu, taču tas ir tikai sākums. Jau no dibināšanas brīža esam izvirzījuši globālas ambīcijas un mērķtiecīgi uz to virzāmies, lai izveidotu ilgtspējīgu pasaules mēroga uzņēmumu. Investoru un kredītdevēju skaits, kas izmanto platformu, aug burtiski pa dienām – katru nedēļu reģistrējas vairāk nekā 1000 jaunu investoru, un katru mēnesi caur platformu tiek investēti vairāk nekā 100 miljoni eiro, kas nozīmē, ka ar šādu tempu otro miljardu sasniegsim jau pēc 10 mēnešiem.”

    Mintos ir globāla tiešsaistes aizdevumu platforma, kas nodrošina investoriem iespēju vienkāršā, ērtā un caurskatāmā veidā investēt kredītos, kas izsniegti visā pasaulē. Tādējādi ikviens kuram ir lieki līdzekļi (sākot no 10  eiro) un vēlme investēt, var uzbūvēt savu investīciju portfeli un sākt pelnīt. Šobrīd platformu izmanto jau 76 000 investoru no 70 dažādām valstīm, kas ieguldījuši līdzekļus kredītos, ko izsniedz ap 50 kompāniju no 24 dažādām valstīm. Šobrīd, saskaņā ar AltFI (pasaules vadošā alternatīvā finansējuma ziņu vietne) datiem, Mintos aizņem 45% tirgus kontinentālajā Eiropā.

    Izmantojot Mintos tiešsaistes tirgus placi un ieguldot dažādu kredītu izsniedzēju izsniegtajos kredītos, investori līdz šim procentos ir nopelnījuši 23 miljonus eiro, ar savu ieguldījumu  privātpersonām un uzņēmumiem visā pasaulē sniedzot piekļuvi finansējumam. Investori var ieguldīt gan biznesa, lauksaimniecības un nekustamā īpašuma, gan arī īstermiņa, personiskajos un kredītos pret automašīnas ķīlu. Vidējā neto gada peļņa investoriem līdz šim bijusi gandrīz 12%.

    Vidēji viens investors caur platformu kredītos ir ieguldījis  4500 eiro, un vienā kredītā vidēji tiek investēti 20-25 eiro. “Mūsu biznesa modelis ļauj piedāvāt investoriem vienuviet daudz un dažādus kredītus, kuros investēt, līdz ar to investoram ir iespēja uzbūvēt ļoti diversificētu kredītu portfeli no dažādiem kredītu veidiem, kas izsniegti dažādās valstīs, dažādiem klientu segmentiem, tādējādi samazinot risku,” skaidro M. Šulte. Šobrīd investoru skaits katru mēnesi aug par 10%, un aktīvākie ir iedzīvotāji no valstīm ar ilgstošām kapitāla uzkrāšanas tradīcijām – Vācijas, Lielbritānijas, Šveices, Spānijas, kā arī Čehijas, Polijas, Igaunijas, Somijas  u.c. Eiropas valstīm, taču investoru vidū pārstāvētas arī Austrālija, ASV, Ķīna, Singapūra, Apvienotie Arābu Emirāti, Indija u.c.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma