Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook strādā pie Aloha virtuālā asistenta un būvē Portal viedo skaļruni

    Jaunākie raksti

    Ja to dara Apple, Google un Microsoft, arī Facebook vēlas neatpalikt un aktīvi strādā pie virtuālā balss asistenta tehnoloģiju izstrādes. TechCrunch vēsta, ka sistēmu sauks Aloha un tā darbosies Facebook un Messenger lietotnēs. Baumo, ka balss atpazīšanas tehnoloģija tiks izmantota arī Instagram lietotnē, kur privāto ziņu (Instagram Direct) sadaļā to varēs izmantot, lai viens otram nosūtītu īsas balss ziņas.

    Reklāma

    Interesanti, ka paralēli notiek darbs arī pie viedā skaļruņa izstrādes un to varētu saukt par Portal. Sākotnēji šo produktu iekšēji sauca par Aloha, bet vēlāk pārsauca par Portal. Bija paredzēts, ka tas tiks izlaists jau šajā pavasarī, tomēr Cambridge Analytics skandāla ēnā neviens nesadūšojās izlaist produktu, ko varētu saistīt ar privātuma apdraudējumu. Un varbūt pat labi, ka tā.

     

    Facebook viedā skaļruņa Portal prototipi

    Viedo skaļruņu bizness strauji pieaug un tirgus analītikas uzņēmums Canalys ir izskaitījis, ka šī gada otrajā ceturksnī Google ir pārdevis 5.4 miljonus Google Home skaļruņus, kamēr Amazon pārdevis 4.1 miljonu Echo skaļruņus. Arī Apple beidzot ir izlaidis savu HomePod un par Ķīnu atbild Alibaba ar savu viedo skaļruni.

    Facebook jau 2015. gadā iegādājās valodas analīzes jaunuzņēmumu Wit.ai un ar laiku tā pieredzi iestrādāja Messenger platformā. Lai arī publiski Facebook līdz šim nav izteicis skaļus apgalvojumus, ka balss vadība tiks aktīvi izmantota, dažādi avoti liecina, ka Facebook šajā jomā aktīvi strādā un savos daudzajos produktos cenšas atrast pielietojumu šīm jaunajām tehnoloģijām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    24.08.2018 15:23

    Drausmas. Taa jau facebook par daudz info ievaac, tad veel kaads Lohs ievaaks maajaa veel vairaak privaataas sarunas.

    Reklāma