Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple liek no App Store aizvākt Facebook Onavo Protect lietotni

    Jaunākie raksti

    Facebook no Apple App Store lietotņu veikala ir izņēmis savu Onavo Protect mobilo lietotni, jo tā neatbilst App Store veikala noteikumiem, kas privātuma uzlabošanas nolūkos gada sākumā piedzīvojuši izmaiņas un kļuvuši striktāki.

    Onavo ļauj izveidot virtuālo privāto tīklu (VPN) un lietotājiem sola drošāku tīmekļa pārlūkošanu. Protams, visi dati tiek sūtīti caur Facebook serveriem un izmantojot Onavo lietotni Facebook ne tikai zina, kādas tīmekļa vietnes apmeklē lietotājs, bet arī ievāc informāciju par to, kādas lietotnes ir uzstādītas uz lietotāja telefona.

    Jāņem vērā, ka Onavo lietotne no telefoniem pati nepazudīs un ja lietotāji nav mierā, ka uz to ierīcēm atrodas šis Facebook radītais spiegošanas rīks, tas būs jāizdzēš pašiem.

    Facebook Izraēlā radīto Onavo mobilās analītikas uzņēmumu nopirka 2013. gadā un pastāv uzskats, ka Facebook to izmantojis, lai izsekotu konkurentu aktivitātes un uz servisa iegūtajiem datiem balstītu savu uzņēmumu un tehnoloģiju iegādes stratēģiju. Baumo, ka tieši Onavo iegūtie dati palīdzējuši Facebook izlemt, ka ir jāiegādājas WhatsApp, kas ap 2014. gadu piedzīvoja eksplozīvu izaugsmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma