Web Analytics
More
    Reklāma

    Android vāc desmitkārt vairāk lietotāju datu par Apple iOS

    Jaunākie raksti

    Google nesen iekūlās nepatikšanās par Android lietotāju izsekošanu – lai arī it kā esi izslēdzis vietas noteikšanu, Google tomēr spēj noteikt, kurā vietā atrodies. Visticamāk, Google par šo mazo niansīti nāksies atbildēt tiesā un samaksāt kādu kompensāciju.

    Šobrīd pētnieki ziņo, ka Google Android operētājsistēma vāc un sūta uz Google serveriem aptuveni 10 reizes plašāku informāciju par lietotāju, nekā to veic Apple iOS operētājsistēma. Android viedtālrunis ar Chrome tīmekļa pārlūku fonā sūtīja atrašanās vietu uz serveriem 340 reizes diennaktī (aptuveni 14 reizes stundā). Tiek lēsts, ka atrašanās vietas dati aizņem aptuveni 35% no visa datu apjoma, ko Android viedierīce sūta uz Google serveriem. Pētnieki norāda, ka iPhone ar Safari pārlūku uz Apple serveriem sūta 50 reizes mazāku fona datu apjomu.

    Reklāma

    Jāsaprot, ka Google un Apple biznesa modelis krasi atšķirtas. Google paļaujas uz reklāmu ienesto naudu, par to tiek veidota Android operētājsistēma, tiešsaistes servisi un Google uzturētās lietotnes. Apple pārdod dārgas ierīces, kuras pēcāk kalpo par pamatu citu maksas lietotņu un abonēšanas servisu piedāvāšanai. Arī Google nosmeļ savus 30% no Play lietotņu veikala ienākumiem, bet Apple šajā disciplīnā būtiski pārspēj Google ienākumus no lietotnēm un abonēšanas maksām. Tieši šī iemesla dēļ pasaulē populārākā spēle Fortnite nav pieejam Google Play veikalā – Google paņemtu 30% no pirkumiem spēlē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.08.2018 09:52

    pie-di-rrrrrrrrr-SOS

    Ivars :)
    23.08.2018 14:03
    Reply to  Maple

    Inteliģence no komentāra aumaļām gāžas ārā.

    stresainais
    24.08.2018 11:43
    Reply to  Maple

    Kā tevi no delfu komentāru sadaļas ielaida kursorā? :o

    Reklāma