Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek atvērta pieteikšanās otrajam X-industriju hakatonam Latvijā

    Jaunākie raksti

    Progresīvie Latvijas uzņēmumi tiek aicināti pieteikties otrajam X-industriju hakatonam Latvijā, kas norisināsies no 2. līdz 30.oktobrim. Hakatonā tiek gaidīti uzņēmumi no visām nozarēm, kuri ir gatavi pieņemt jaunus izaicinājumus, eksperimentēt un risināt savus biznesa problēmjautājumus, izmantojot digitālus risinājumus. Veiksmīgai rezultāta sasniegšanai dalībniekiem tiks nodrošinātas tikšanās ar pieredzējušiem mentoriem. Pieteikšanās X-industriju hakatonam: www.x-hackathon.com.

    X-industriju hakatona centrālā tēma ir starpnozaru produktu partnerība un tā formāts ir vienkāršs – nozares uzņēmums prezentē savu biznesa izaicinājumu, IT uzņēmums, saskaņā ar savām kompetencēm, meklē tam risinājumu. Uzņēmumiem sadarbojoties, tiks radīti jauni digitāli produkti un veicināta uzņēmumu izaugsme. Piedaloties hakatonā, ikvienam dalībniekam būs iespēja iepazīt dažādas nozares, iegūt potenciālus sadarbības partnerus un klientus, attīstīt savas komandas zināšanas un veidot inovāciju kultūru. Dalība X-industriju hakatonā ir bez maksas.

    Reklāma

    Hakatona pilotprojekts norisinājās 2018.gada pavasarī un pirmie celmlauži bija tādi Latvijā veiksmīgi uzņēmumi kā VAS “Latvijas Dzelzceļš”, SIA “LODE”, LVMI “Silava” un SIA “Valpro”. Digitālos risinājumus piedāvāja trīs IT industrijas uzņēmumi SIA “Datakom”, SIA “Burti” un SIA “DIVI Grupa”. Iepriekšējā hakatona dalibnieku LVMI “Silava” pārstāve Dagnija Lazdiņa atzīst: “Šī ir ļoti laba platforma, kur kopā sanākt nozarēm, kuras ikdienā nav kopā. Un ja mēs gandrīz katru dienu TV ziņās dzirdam, ka IT ir mūsu nākotne, tad es gribētu teikt, ka IT sadarbība ar citām nozarēm ir mūsu nākotne.”

    Rudens sezonā X-industriju hakatons notiks no 2. līdz 30.oktobrim un četru nedēļu laikā dalībniekus sagaida spraigs darbs pie problēmjautājumu risināšanas un prototipa izveides. Hakatona organizatori, Latvijas IT klasteris, piesaistot nozares speciālistus, būs parūpējušies par vērtīgām lekcijām biznesa attīstībā, finansējuma piesaistē, prezentēšanas makslā un inovāciju ieviešanā, lai komandas spētu veiksmīgāk sasniegt rezultātu un iegūtu zināšanas turpmākā biznesa attīstībā. Savā pieredzē dalīsies tādi zinoši mentori kā Natālija Golubeva (Eksperte kvalitātes vadības, procesu vadības, atbilstības, projektu vadības, efektīvas sadarbības jomās), Kristaps Pētersons (Radošais direktors prezentāciju aģentūrā “Nime.ga”, starptautiskās Prezentāciju ģildes līdzdibinātājs), Inese Dosē (SIA PricewaterhouseCoopers (PwC) vecākā konsultante), Rūdolfs Krese (riska kapitāla fonda ZGI Capital investīciju direktors un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas valdes loceklis), Jānis Rozenblats (Mailigen vadītājs) un citi.

    Pieteikšanās X-industriju hakatonam nozares uzņēmumiem no 13. augusta līdz 14. septembrim,  IT uzņēmumiem no 3. septembra līdz 14. septembrim: www.x-hackathon.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma