Web Analytics
More
    Reklāma

    NEC parāda sejas atpazīšanas sistēmu 2020. gada Tokijas olimpiādei

    Jaunākie raksti

    NEC ir parādījis 2020. gada Vasaras Olimpiskajām spēlēm paredzētu sejas atpazīšanas sistēmu. Tā tiks ļoti plaši izmantot spēļu norises vietās un olimpiskajā ciematā. Sejas atpazīšanas sistēmai nāksies analizēt vismaz 300 000 cilvēku sejas – atlētu, brīvprātīgo, žurnālistu un apkalpojošā personāla.

    NEC izstrādātā sejas atpazīšanas sistēma darbojas kopā ar mākslīgā intelekta paveidu, ko ražotājs dēvē par NeoFace. NEC apgalvo, ka jaunā sejas atpazīšanas sistēma šobrīd uzskatāma par labāko pasaulē, spriežot pēc dažādiem testiem. Ātra atlētu un apkalpojošā personāla atpazīšana nepieciešama, jo Tokijas Olimpiskās spēles notiks vairākās vietās, nevis vienā lielā Olimpisko spēļu parkā. Attiecīgi identifikācija radīs būtiski lielāku noslodzi, kas tiks nodota tehnoloģijām. NEC izstrādātā sistēma darbosies visos 43 Tokijas olimpisko spēļu objektos.

    Reklāma

    Sagaidāms, ka Tokijas Olimpisko spēļu norises laikā būs augstākās gaisa temperatūras Olimpisko spēļu vēsturē. NEC izstrādātā sejas atpazīšanas sistēma nodrošinās mazākas rindas pie ieejas vārtiem, tādējādi pasargājot atlētus no pārkaršanas. Vienlaikus tiek uzsvērts, ka jaunā NEC sejas atpazīšanas sistēma spēs sadarboties ar dažāda garuma cilvēkiem, kas arī ir ļoti būtiski dažādu atlētu identificēšanai. Basketbolistu augumi pamatīgi atšķiras no mākslas vingrotājām. Amerikāņu atlēte, divu zelta medaļu ieguvēja, Simone Biles 2016. gada Rio spēlēs bija tikai 1.42 metrus gara.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Olgerts Pallo
    08.08.2018 13:01

    Krieviem tādas stāv katrā metro un dzelzceļa stacijā.Viss futbola čempionāts tika ar šādu sistēmu kontrolēts.Šeit tiek pasniegts,kā baigais jaunums

    Reklāma