Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips, ASUS, Pioneer un Denon saņem milzu sodus par cenu fiksēšanu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija vakar piemērojusi naudassodus aptuveni 111.2 miljonu eiro apmērā četriem elektronikas ierīču ražotājiem no Japānas, Taivānas un Nīderlandes par cenu fiksēšanu. Vislielākais naudassods piemērots ASUS – Eiropas Komisija vēlas piedzīt no uzņēmuma 63.5 miljonus eiro.

    Philips soda nauda mērāma 29.8 miljonos eiro, kas arī ir pietiekami liels sods. Japānas Pioneer soda naudās nāksies maksāt aptuveni 10.2 miljonus eiro un Denon & Marantz šķirsies no 7.7 miljoniem eiro.

    Reklāma

    “Ņemot vērā šo četru uzņēmumu rīcību, miljoniem Eiropas patērētāju bijušas augstākas cenas virtuves iekārtām, matu žāvētājiem, portatīvajiem datoriem, austiņām un daudziem citiem produktiem,” norāda Eiropas Savienības konkurences komisāre Margrēte Vestagere.

    Eiropas Komisija vēsta, ka šie četri uzņēmumi likuši interneta mazumtirgotājiem noteikt fiksētas vai minimālās cenas produktiem. Pretējā gadījumā mazumtirgotājiem draudētu sods, tostarp piegāžu bloķēšana. Visi četri lielie ražotāji izmantojuši dažādus cenu uzraudzīšanas pasākumus, lai noteiktu tālākpārdošanas cenas un ātri iejauktos, ja cenas interneta veikalos samazinātos. Šādas cenu noteikšanas shēmas izmantotas 12 lielākajās Eiropas valstīs.

    Visi sodītie uzņēmumi esot sadarbojušies izmeklēšanā un atzinuši vainu, tāpēc sākotnējās soda naudas samazinātas par 40 līdz 50%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Joe
    25.07.2018 12:11

    Nu re, varetu veel papeetiit un veel atrastu kraapnieciibu. Ne tikai shajos uznjeemumos bet citos arii. Tikai vajag rakt.

    Reklāma