Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT izziņo 2018. gada pirmā pusgada finanšu rezultātus

    Jaunākie raksti

    2018. gada 1. pusgadā Latvijas Mobilā Telefona (LMT) apgrozījums sasniedzis 101,1 miljonu eiro, kas ir par 4,5% vairāk nekā 2017. gada pirmajā pusgadā. Par 6,7% augusi arī LMT rentabilitāte jeb EBITDA, tā sasniedza 32,6  miljonus eiro. Uzņēmuma attīstību virza vēl arvien augošais pieprasījums pēc mobilā interneta un inovatīvi pakalpojumi biznesam un patērētājiem. Klientu pieslēgumu skaits šajā periodā sasniedzis 1,28 miljonus.

    “Tehnoloģijas ir materializētas zināšanas – mūsu misija ir padarīt tās pieejamas un izmantojamas ikvienam Latvijas iedzīvotājam, uzņēmumam un organizācijai. Mūsu klienti to redz un novērtē gan sadzīvē, gan ikdienas darbā, attīstot savus inovatīvos pakalpojumus un biznesa risinājumus būvniecībā, transportā un citur. Tāpēc arī LMT biznesa rādītāji ir spēcīgi,” skaidro Juris Binde, LMT prezidents.

    Šogad izrāvienu piedzīvojis pieprasījums pēc mobilajiem biznesa risinājumiem. Lielākā daļa vadošo būvniecības uzņēmumu jau ieviesuši LMT piedāvāto elektronisko darba laika uzskaites sistēmu (EDLUS), kuru var izmantot arī citās nozarēs. Savukārt, mobilo zvanu centrāli Zvanu pārvaldnieks izmanto jau vairāk nekā 1000 klienti visā Latvijā. Kopš aprīļa gan pilsētās, gan ārpus tām uzņēmējiem pieejams arī  LMT industriālais internets ar garantētu, optiskajam internetam pielīdzināmu ātrumu.

    2018. gadu LMT raksturo aktīvs darbs inovāciju attīstībā. Šī gada februārī uzņēmums pirmo reizi piedalījās pasaules lielākajā mobilo tehnoloģiju notikumā Mobile World Congress Barselonā, kur iepazīstināja ar inovācijām un risinājumiem 5G tīkla attīstībā, kā arī viedās pilsētvides, dronu, bezpilota auto, aizsardzības un mobilā satura  jomā.

    Gatavojoties 5G, 2018. gadā LMT uzsāka testus 1500 MHz diapozonā, pirmais Latvijā ieviesa jaunāko interneta protokola standartu IPv6 un jau izbūvējis 100 ar 5G tīklu saderīgas bāzes stacijas. Gada vidū LMT iestājās starptautiskajā 5G Automotive asociācijā, lai ar starptautiskiem partneriem attīstītu 5G inteliģentās transporta sistēmas drošākai, ātrākai un ērtākai satiksmei.

    Turpinot sadarbību ar aizsardzības nozari, Latvijas eksperti ar LMT mobilo kiberpoligonu piedalījās NATO apvienotās kiberaizsardzības izcilības centra mācībās. Tāpat sadarbībā ar Latvijas Universitāti šogad izstrādāta unikāla, lielajos datos balstīta pētījumu platforma, kas ļauj operatīvi analizēt pašvaldību ekonomisko aktivitāti, transporta plūsmas un citus ar teritoriju attīstību saistītus jautājumus.

    Jūnijā Rīgā LMT atklāja pasaules inovatīvo tehnoloģiju izmantošanas centru ar iespēju ikvienam iepazīt un izmēģināt jaunākās tehnoloģijas – no sporta simulatoriem līdz kafijas putu apdrukai, droniem un robotiem. Savukārt, partnerībā ar citiem tehnoloģiju nozares uzņēmumiem, nekustamo īpašumu attīstītājiem un VEF kultūras centru, VEF apkaime tiek veidota kā viedo tehnoloģiju izmēģinājumu un demonstrāciju vide.

    Kā videi draudzīgs un ilgtspējīgs uzņēmums, 2018. gadā LMT aizsāka kampaņu “Visu cieņu vecajam telefonam!”, kurā veicina lietoto telefonu nodošanu pārstrādei.

    LMT – simtgades Dziesmu un deju svētku lieldraugs – nodrošināja gan Svētku mobilos tehnoloģiskos risinājumus, tīkla infrastruktūru un tehnisko atbalstu, gan Svētku atspoguļojumu LMT Straumē, radot 50 stundas interesanta, oriģināla satura, ko noskatījās pusmiljons cilvēku 61 pasaules valstī un kas joprojām ir pieprasīts materiāls Straumes arhīvā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma