Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony iepazīstina ar ilgi gaidīto 400mm F2.8 G Master Prime objektīvu

    Jaunākie raksti

    Sony izziņoja ļoti gaidīto FE 400 mm F2.8 GM OSS plaša diafragmas atvēruma un fiksēta fokālā attāluma super-telefoto objektīvu (modelis SEL400F28GM).

    Sony jaunais objektīvs FE 400mm F2.8 GM OSS, kas ir tapis pēc rūpīgiem pētījumiem un testiem, ir pirmais plaša atvēruma diafragmas super-telefoto objektīvs ar fiksētu fokālo attālumu, kas pievienojas E bajonetes objektīvu klāstam. Šis aizraujošais jaunais objektīvs nodrošina izcilu attēla kvalitāti, izcilu fokusēšanas ātrumu un precizitāti, kā arī vienlaikus var lepoties ar vieglāko svaru savā klasē[1] un ļoti līdzsvarotu dizainu. Tā ir ideāla izvēle profesionāliem sporta, savvaļas dzīvnieku un dabas fotogrāfiem, kā arī perfekts papildinājums Sony plašajam ātro E bajonetes fotoaparātu korpusiem, ieskaitot α9, α7R III un citiem.

    Reklāma

    Pasaulē vieglākais 400 mm F2.8 fiksētā fokālā attāluma objektīvs ideāli sabalansēts fotografēšanai no rokas vai ar statīvu.

    Jaunais FE 400 mm F2.8 GM OSS objektīvs sver tikai 2897g un ir viegli pārnēsājams un pielietojams, kas līdz šim ar šīs klases objektīviem nebija iespējams. Šī objektīva ievērojamais vieglums ir sasniegts ar novatorisku optisko dizainu, kas ietver trīs fluorīta elementus, bet priekšā izvietots samazināts skaits elementu, tāpat plaši izmantoti izturīga magnija sakausējuma komponenti.

    Turklāt vairākkārtēji lauka izmēģinājumi un profesionālu fotogrāfu novērtējums visā pasaulē ir novedis pie tāda objektīva uzbūves, kas nav smags priekšpusē, līdz ar to līdz 50% ir samazināts inerces moments, kas bremzē rotāciju, salīdzinājumā ar SAL500F40G.[2]  Tas nodrošina ātrāku un precīzāku panoramēšanu, fotografējot gan no rokas, gan ar statīvu.

    Ātrs, precīzs automātiskais fokusējums

    Lai pēc iespējas labāk izmantotu Sony jaunāko kameru strauji pieaugošo fotografēšanas un fokusēšanas ātrumu, FE 400 mm F2.8 GM OSS objektīvam ir divi jaunizveidoti ātrgaitas XD (ekstremāli dinamiskie) lineārie motori, kas vada objektīva fokusēšanas elementu grupu un nodrošina 5x labāku[3] kustībā esošu objektu izsekošanu. Šos motorus atbalsta speciāli izstrādāti kustības algoritmi, lai samazinātu novilcināšanu un nestabilitāti, kā arī kontrolētu trokšņu līmeni, līdz ar to autofokusēšana notiek ārkārtīgi ātri, precīzi un klusi. Tas ļauj objektīvam ērti uztvert dinamiskus objektus, ātrā kustībā esošus sportistus un savvaļas dzīvniekus.

    G Master attēla kvalitāte un bokē efekts

    Jaunais plašās apertūras super-telefoto objektīvs ar fiksētu fokālo attālumu pieder Sony flagmaņu G Master sērijai un piedāvā neticami labu attēla kvalitāti un nianses, izcilu kontrastu un izšķirtspēju visa kadra platumā līdz pašiem stūriem. Unikālais optiskais dizains ietver trīs fluorīta elementus, kas palīdz samazināt hromatisko aberāciju un novērš jebkādu krāsu izplūšanu.  Objektīvs ir pārklāts arī ar Sony oriģinālo Nano AR pārklājumu, kas novērš nevēlamu atstarošanu, spīdumu un ēnojumu.

    Papildus iespaidīgajai izšķirtspējai objektīvs ar 11 lāpstiņu apļveida apertūras mehānismu ļauj radīt ļoti dabīgu un skaistu fona defokusāciju jeb bokē efektu. Katrs objektīvs ražošanas posmā tiek individuāli pārbaudīts un koriģēts, lai tas sasniegtu maksimālo attēla kvalitāti un “bokē”.

    Jaunais objektīvs FE 400mm F2.8 GM OSS ir savietojams ar Sony 1.4x un 2.0x E bajonetes telekonverteriem, kas nodrošina izcilu attēlu kvalitāti ar palielinātu fokālo attālumu[4] un vienlaikus saglabā ātru un precīzu AF darbību.

    Izturība, uzticamība un kontrole

    Lai izturētu sporta pasākumu skarbos apstākļus un fotografēšanu savvaļā, Sony jaunais objektīvs FE 400 mm F2.8 GM OSS ir veidota ar izturīgu magnija sakausējumu un stipru, vieglu oglekļa šķiedru pārsegu. Objektīvs ir arī izturīgs pret putekļiem un mitrumu,[5] un tā priekšējais elements ir pārklāts ar fluoru, lai būtu izturīgs pret netīrumiem un pirkstu nospiedumiem.

    Objektīvā ir arī daudz cieto vadības elementu, ieskaitot “pilna laika DMF” slēdzi, lai jebkurā brīdī nekavējoties varētu ieslēgt manuālo fokusēšanu, pielāgojamas fokusa noturēšanas pogas četrās dažādās vietās uz objektīva stobra, kas ļauj viegli piekļūt, piemēram acu autofokusam (Eye AF), kā arī fokusēšanas gredzens ar lineāro manuālo fokusēšanu (Linear Response MF), kas nodrošina precīzu, jutīgu manuālo fokusu. Jaunajam objektīvam ir arī iebūvēta optiskā stabilizācija dinamiskām sportiskām aktivitātēm un trīs dažādi “režīmu” iestatījumi, tostarp pavisam jauns režīms MODE 3[6] ar modernu algoritmu, kas nodrošina ērtāku kadrēšanu, izsekojot fotografējamo objektu kustībā. Jaunajā modelī ir iekļauts arī funkciju gredzens ar iestatījumu izvēlēm “Preset” un “Function” [7], kas piešķir vēl papildu pielāgojamību – un šis ir pirmais Sony objektīvs ar šādu iespēju.

    Objektīvam FE 400mm F2.8 GM OSS ir paredzēta arī filtru vieta,[8] kas der ø 40.5mm ND un citu veidu filtriem, kā arī papildinošajam VF-DCPL1 cirkulārās polarizācijas filtram. VF-DCPL1 filtru, kad tas uzstādīts objektīvā, var pagriezt, lai sasniegtu vēlamo polarizāciju.

    α9 sistēmas programmatūras atjauninājums FE 400mm F2.8 GM OSS[9] objektīvam

    α9 jaunākais sistēmas programmatūras atjauninājums (3.00 versija) (ILCE-9) atbalsta jauno objektīvu FE 400 mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM), lai optimizētu optiskās attēla stabilizācijas veiktspēju un nodrošina nepārtrauktu fotografēšanu ar automātiskās fokusēšanas izsekošanu pat tad, ja diafragmas atvērums ir lielāks par F11.

    Atjauninājums arī nodrošina papildu iespēju ievadīt kameras sērijas numuru Exif datiem – tā ir funkcija, kuru ļoti pieprasīja profesionālie sporta fotogrāfi un fotožurnālisti. Turklāt ar jauno programmatūru α9 kamera ir ieguvusi vairākus citus jauninājumus, tostarp uzlabotu automātiskās fokusēšanas ātrumu vāja apgaismojuma apstākļos, pastiprinātu nepārtrauktu AF darbību kustībā esoša objekta izsekošanā un samazinātu laika nobīdi, fotografējot ar zibspuldzi.

    Cenas un pieejamība

    Izgatavots pēc pasūtījuma, jaunais objektīvs FE 400mm F2.8 GM OSS tiks piegādāts Eiropā 2018. gada septembrī, un tā cena būs aptuveni 12 000 EUR. Papildus iespējams izvēlēties arī polarizācijas filtru (modelis VF-DCPL1), kas Eiropā nonāks 2018. gada decembrī, un tā cena būs aptuveni EUR 480.

    [1] Salīdzinājumā ar 400mm F2.8 objektīviem 35mm pilnkadra kamerām uz 2018. gada jūniju saskaņā ar Sony pētījumu
    [2] Kad tā ir uzstādīta uz α9 ar VG-C3EM rokturi. Salīdzinājumā ar α99 II + SAL500F40G, Sony testi tiek
    [3] uzstādīti uz α9. Salīdzinājumā ar SAL300F28G2, kas piestiprināts pie α9 (izmantojot LA-EA3),
    [4] maksimālo diafragmu ar 1.4x (SEL14TC) un 2.0x (SEL20TC) telekonverteriemF4 un F5.6.
    [5] Netiek garantēta 100% putekļu un pret mitrumu izturīga
    [6] α9 programmatūra ir jābūt atjauninātai līdz jaunākajai versijai, lai aktivizētu Optical SteadyShot režīmu 3 (MODE 3), kad šis objektīvs tiek izmantots ar kameru α9. Informāciju par kameras korpusa saderību meklējiet Sony atbalsta vietnē.
    [7] Funkcijas var izvēlēties, izmantojot kameras korpusa izvēlni. Power Focus ir iestādīts pēc noklusējuma. APS-C / Full Frame Select var izvēlēties, atjauninot α9 programmatūru līdz jaunākajai versijai. Informāciju par jaunākajām funkcijām un kameras korpusa saderību meklējiet Sony atbalsta vietnē.
    [8] Sākotnēji filtra vietnē ir ievietots parasts filtrs. Filtrs ir daļa no objektīva optiskās sistēmas, un, lietojot objektīvu, vienmēr ir jābūt ievietotam parastam filtram vai cirkulārajam polarizācijas filtram.
    [9] Drīzumā tiek ieplānots α9 sistēmas programmatūras atjauninājums. Plašāku informāciju, lūdzu, meklējiet Sony atbalsta vietnē  https://www.sony.co.uk/electronics/support/e-mount-body-ilce9-series/ilce-9#downloads

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma