Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plānojot veidot iPhone bez pieslēgvietām un pogām

    Jaunākie raksti

    Bloomberg ziņo, ka Apple grasās no vismaz viena iPhone modeļa aizvākt visas pieslēgvietas un pat pogas. Šīs uzskatāmas par baumām un diez vai šī gada rudenī būs gaidāms iPhone bez uzlādes pieslēgvietas, tomēr jau pēc gada iespējams arī šāds scenārijs.

    Tika pat runāts, ka šobrīd aktuālais iPhone X modelis bijis paredzēts bez uzlādes pieslēgvietas – lietotājam nāktos iztikt ar bezvadu uzlādi. Apple jau kādu laiku neizvieto savos viedtālruņos 3.5 mm austiņu pieslēgvietas (ja neskaita uz veciem lauriem guļošo iPhone SE).

    Reklāma

    Diemžēl šobrīd bezvadu uzlādes iespējas vēl arvien ir visai nosacītas. Gan viedtālruņu, gan bezvadu uzlādes ierīču ražotāji sola visādus brīnumus, bet dzīvē kārtīgas ietilpības viedtālruņa akumulatoru nāksies lādēt vairākas stundas. Samsung lepojas, ka Galaxy S8 (3000 mAh) akumulators ar oriģinālo Samsung Adaptive Fast Charge bezvadu uzlādes staciju (10 W) pielādējams nedaudz vairāk kā divu stundu laikā. Vairāku viedtālruņu ražotāju ātrie vadu lādētāji sola uzlādēt līdzvērtīgas ietilpības akumulatoru aptuveni 25…30 minūšu laikā.

    Apple šobrīd izmanto 7.5 W uzlādes jaudu bezvadu režīmā, kamēr Powermat jau šobrīd runā par 30 W līdz pat 40 W uzlādes jaudām. Aptuveni tiek plānots, ka 40 W uzlādes jaudas gaidāmas ne ātrāk kā pēc pusotra līdz diviem gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    29.06.2018 10:03

    var taču uztaisīt lādēšanas ilgumu konfigurējamu, ja ātrums tā ietekmē akumulatora dzīves ilgumu.
    ja lādēt uzlikts dienas laikā laikā – lādēs ātri, ja vakarā – lēni.

    Gastons Gašpuitis
    29.06.2018 15:32
    Reply to  x

    Nav jēgas taupīt akumulatoru ja pats telefons +-2 gadu laikā kļūst gandrīz nelietojams.

    x
    29.06.2018 15:42

    kas īsti tur kļūst nelietojams? tā var būt tik, ja nopērk jau pēc plānotā dzīves cikla beigām, sāc lietot un beidzas os atbalsts un tad pa ķēdi desupportē lietojumus.

    Vimba
    29.06.2018 23:12
    Reply to  x

    Vai iphone ar regulāriem os apdeitiem nepaliek lēnāki pēc laika? Vai arī vnk dabiski paliek lēnāki?

    x
    01.07.2018 12:49
    Reply to  Vimba

    man nav aifona, nezinu.
    winfonam paliek ātrāk, droši vien gan kods optimālāks, gan iztīra temp drazu. vismaz tā būtu jānotiek saskaņā ar veselo saprātu.

    Kristaps Skutelis
    01.07.2018 13:00
    Reply to  Vimba

    Viss ar laiku paliek lēnāks.

    NETTW
    30.06.2018 11:00

    Kaapeec Bloomberg muljkjiibas projektee? No piesleegvietas neatteiksies, deelj datu apmainjas starp datoru un telefonu vai otraadi. Vainu piesleegvieta tiks aizstaata liidziigi kaa aizmuguree ar konektoru (Motorola Z, Play telefoniem ir), vai nu jaameklee unikaala alternatiiva kaa apmainiities ar datiem. Taatad ja telefons nogljukoja, kaa restore uztaisiisi ja tel nonaak bootloop un nestarteejas sisteema? Loti daudz faktori kas ietekmee, ka nu nevar bez piesleegvietas telefonu.

    x
    30.06.2018 13:13
    Reply to  NETTW

    apple mierīgi varētu atstāt tikai bezvadu savienojumu.
    šķiet, caur zibenscoķi viņus tur arī lauza vaļā vai es kautko jaucu?
    tas viņiem kā bullim sarkana lupata….

    restore, kāda restore? kam tad ir domāts apple supports?

    NETTW
    30.06.2018 14:39
    Reply to  x

    Lauziis visu kas ir aizliegts. pat ja taa buus bezvadu. Tu vispaar lasi, kas tiek uzrakstiits? Tu zini, ka paaejot 60 dienaam Apple supports par telefonsku zvanu var uzprasiit maksu? Piemeeram Apple Watch nevar paarlikt firmwari uz vecaaku. Es piemeeram ja veelos tagad atgriezties no watchOS 5 Beta 2 man jaabrauc uz Apple servisa centru un buus jaamaksaa kaada summa naudas lai uzliktu watchOS 4.

    x
    30.06.2018 16:48
    Reply to  NETTW

    ieieja – rublis, izeja – divi. tā arī jābūt, vecīt.
    lai netaisa lieki caurvēju.

    Taupīgais
    02.07.2018 08:49
    Reply to  x

    Esi taupigs, ieej pirmdienā un izej piektdienā!

    Lapsinieks
    30.06.2018 14:59
    Reply to  NETTW

    Kas????? Kāda datu apmaiņa starp telefonu un datoru 21. gs 18tajā gadā????????????

    NETTW
    30.06.2018 15:13
    Reply to  Lapsinieks

    Visiem nav pieejams bezvadu savienojums arii ASV, Eiropaa un Azijaa, Kaa tu veelies paardziit uzfilmeeto materiaalu uz datoru? Nu nejau caur youtube. Es neveletos, tikai tamdeelj lai 1h meitas koncertu es augshuplaadeetu uz youtube un tad lejuplaadeetu datoraa, lai apstraadaatu vai ko citu. Muuziku joprojaam klausos arii nemuuzikas servisus neizmantojot. Nez man interesee, kaa tu saglabaatu lielaaka apjoma materiaalu. Lapsenieks tu vienkaarshi esi naturaali idiots.

    digitalk
    30.06.2018 16:44
    Reply to  NETTW

    toč trollis-pajoliņš. ir pasaulē tādi lēti pieejami visiem (īpaši jau tiem, kas var atļauties pirkt āboļus) bezvadu savienojumi, kā WiFi un BT. ituncis ar lielāko prieku nosinhronizēs visu media bibliotēku, ja esi tik nabags, ka nevari atļauties piķot par icloudu (tā uzskata Apple).

    NETTW
    30.06.2018 21:25
    Reply to  digitalk

    Es netaisos gaidiit kameer augshuplaadeesies uz icloud drive video lai vareetu peec tam datoraa redigjeet. Jaa bet starp citu lai nosinhronizeetu visu muuzikas biblioteeku kas ir ap 49Gb naakas dikti ilgi gaidiit. Otrkaart lai aatri sinhronizeetos pa gaisu ir jaabuut normaalam routerim kas speej laist cauri nornaali datu pluusmu lan. Shie peedeejie divi komenteetaaji laikam ir nonaakushi idiotu barinjaa.Gribeeshu redzeet kaa tu uztaisiisi restore telefonam izmantojot wifi/bt. Es tev uzdaavinaashu apple watch 3 LTE versiju ja tu bez apple servisa no wOS 5 beta 2 uzliksi atpakalj wOS 4. tad padomaa, kaada buus situaacija ar iPhone nonaakot taadaa pashaa poziicijaa kaa Apple Watch.

    Lapsinieks
    30.06.2018 21:56
    Reply to  NETTW

    grūti jums ar tiem aifoniem iet. ko lai saka. visu laiku sinhronizē 50 gb mūzikas un vēl stundām garus koncertu ierakstus… tiešām filmē koncertus ar telefonu???

    digitalk
    01.07.2018 01:01
    Reply to  NETTW

    Es netaisos gaidiit kameer augshuplaadeesies uz icloud — man vienalga. es atbildēju konkrēti uz tavu frāzi “Visiem nav pieejams bezvadu savienojums arii ASV, Eiropaa un Azijaa” – atbilde IR pieejams.

    ap 49Gb — visu bibliotēku parasti sinhronizē ar jaunu aparātu un – surprise, surprise – tas tiešām ir liels čakaris pa gaisu, bet Apple tādu iespēju jau piedāvā. tā ka pilnīgi pieļauju iespēju, ka baumas par bezpieslēguma aifoni var arī realizēties.

    nonaakushi idiotu barinjaa. Gribeeshu redzeet kaa tu uztaisiisi restore telefonam izmantojot wifi/bt — elementāri, tāpat kā makbūkus atjauno no nulles ar wifi internetu. pirmo reizi dzirdi, idiņ?

    NETTW
    01.07.2018 14:46
    Reply to  digitalk

    Beidzi muldeet, par to ko tev nav sajeega. Centies buut gudraaks nekaa tavas zinaashanu speejas patiesiibaa ir. Es jau uzdevy Lapsiniekam uzdevmu. Es tev uzdaavinaashu apple watch 3 LTE versiju ja tu bez apple servisa
    no wOS 5 beta 2 uzliksi atpakalj wOS 4. tad padomaa, kaada buus
    situaacija ar iPhone nonaakot taadaa pashaa poziicijaa kaa Apple Watch.

    digitalk
    01.07.2018 15:31
    Reply to  NETTW

    downgrade aizliedz Apple politika, nevis tehniska neiespējamība. tikai, kad iphone jūzeri masveidā sašūmējās, tad atļāva ios downgrade zināmu laiku pēc atjauninājuma uzlikšanas (jebkurš instalējams softs ir jāparaksta uz Apple serveriem, tā ka vienkārši ieslēdza parakstīšanu vecākai versijai). un tas viss izdarāms pa zilu gaisu, bez kabeļa palīdzības. tā ka droši vari savu AW3LTE nolaist podā un doties uz servisa centru pielūgt stīvo Stīvu un atstāt tur sasvīdušajā dūrītē sažņaugtās saņurcītās pēdējās banknotes.
    ALL HAIL APPLE!

    Lapsinieks
    01.07.2018 17:04
    Reply to  digitalk

    Rič, tiešām? Katram trollim esi gatavs veltīt pa kādai nervu šūnai?

    NETTW
    01.07.2018 20:15
    Reply to  digitalk

    Nu tu ar runaa, par ko tev nav sajeega. Downgrade nekad nav bijis aizliegts. Vinji iznjem vecas versijas no atbalsta listes. Tu esi naturaali m**aks un atlaushos teikt p**ars. Veelreiz saku uztaisi downgrade Apple Watch 3 no wOS 5 Beta 2 uz wOS 4. Nu tad izdari to pa gaisu. Tu tachu visu vari izdariit. Tu visu labaak zini kas un kaa. No kurienes taadi rodas kaa digitalk?

    digitalk
    01.07.2018 20:44
    Reply to  NETTW

    We might as well start with the official view from Apple, but must warn that it’s not promising.

    We got in touch with a company spokesperson on the watchOS side, and
    were told that it simply isn’t possible to go back to a previous version
    of watchOS.
    We followed up seeking clarification, and emphasising that we were asking specifically about removing a beta (not an official
    public version) and going back to a still-currently-supported public
    version of watchOS 4, but the answer was the same.

    https://www.macworld.co.uk/how-to/apple/how-downgrade-watchos-5-beta-3678959/

    Lapsinieks
    30.06.2018 19:30
    Reply to  NETTW

    Aaa. Tu esi no tiem..

    NETTW
    30.06.2018 23:51
    Reply to  Lapsinieks

    Tu esi viens liels dirseejs nekas vairaak.

    Jānis V
    01.07.2018 00:02

    Jau X bija planots bez caurumiem

    Puika
    01.07.2018 04:54

    Jā. Es arī lasīju, ka tāds plāns bez portiem un pogām esot tuvākajai nākotnei.
    Tikko uzliku iOS 12 beta. Grūti vēl novērtēt, bet būs jāpārbauda Measure app precizitāte (es pirms kādiem 5 gadiem mēģināju līdzīgas aplikācijas, bet neatceros kā bija).
    Interesants moments ir Screen Time. Redzēs ko man ziņos. Droši vien teiks, ka par daudz lietoju trubu.

    Reklāma