Web Analytics
More
    Reklāma

    Android P rosinās ražotājus izvēlēties stiprākus ierīču aizsardzības mērus

    Jaunākie raksti

    Sākot ar Android P operētājsistēmas versiju, Google piedāvās obligātā kārtā ierīču ražotājiem testu, kas parādīs ierīces biometrisko datu nolasītāju drošību.

    Pamatā pirkstu nospiedumu nolasītājus un sejas atpazīšanas sistēmas mēra pēc diviem parametriem – False Acceptance Rate (cik bieži sistēma kļūdās, ielaižot iekšā kādu citu personu) un False Rejection Rate (cik bieži sistēma kļūdās, neielaižot iekšā ierīces īpašnieku). Ja False Acceptance Rate ir 1 no 50 000, tad vienā gadījumā no piecdesmit tūkstošiem ierīce pielaiž pie datiem kādu citu cilvēku.

    Reklāma

    Protams, šie divi rādītāji nepastāsta visu par ierīces biometrisko drošības līmeni.

    Līdz ar Android P iznākšanu, Google klasificēs ierīču biometrisko aizsardzību pēc vēl vairākiem parametriem. Ja kļūdu apjoms pēc Google mērījumiem būs zem 7%, sistēma tiks uzskatīta par drošu. Ja Google uzskatīs viedtālruni par nedrošu, tiks ieviesti papildus drošības nosacījumi tās izmantošanā.

    Lietotājam nāksies ievadīt viedierīces PIN kodu vai paroli, ja tā nebūs lietota četras stundas. Tāpat to nāksies veikt ik 72 stundas neatkarīgi no ierīces lietojuma. Viedierīces arī parādīs lietotājam drošības ziņojuma informāciju, ja Google tās atzīs par nedrošām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma