Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž podraides lietotni Android viedierīcēm

    Jaunākie raksti

    Google tikko izlaidusi jaunu lietotni podraižu (podraidu???) baudīšanai. Ja pirmais teikums šķiet aizdomīgs, laikam būtu jāatzīmē, ka latviešu valodā šo parādību dēvē arī par aplādi, angliski – podcast.

    Google Podcasts lietotne aizvieto Google Play Music ietverto aplāžu klausīšanās iespēju, bet te būtu jāatzīmē, ka Google pati vēl 2012. gadā nogalināja Google Listen, kas arī piedāvāja tieši tās pašas iespējas. Heh, iespējams, Google mums arī RSS lasītāju kādreiz atgriezīs…

    Reklāma

    Podraides Latvijā ir nepopulāras, ik pa laikam izskan aicinājums Kursora komandai veidot šāda veida saturu. Skatīsimies uz šo reālistiski – nebūs.

    Apple iOS operētājsistēmai Google Podcasts nepienāksies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    20.06.2018 10:55

    iOS sistēmai nemaz nevajag – tā ir viena no, manuprāt, Android kauna lietām – iOS podcast perfekti strādāja jau no 2006 gada.. Android bija jāpaļaujas uz citām app, kuras strādāja viena sliktāk par otru. šobrīd ir saradušās pāris lietojamas app, pat Šprotify sākuši piedāvād podcast, tā ka nedaudz pa vēlu, bet ok, pamēģināsim..

    Jā, LV Podcast nav aizgājuši.. Es gan piem. esmu piesekojis pieci.lv domnīcai. Trāpīt pa radio man liekas, raidījumam ir praktiski neiespējams. Podcast LV valodā labs risinājums, ja jābrauc piem auto ar bērniem – vismaz kaut kas jēgpilnāks skan, un iespējams šis tas pat viņiem aizķeras. Priekš testēšanas, piesekoju jūsu zobpastai.. nu pamēģinās :)

    20.06.2018 11:44

    Baidos, ka arī latviešu valodā normāli ļaudis tos dēvē par podkāstiem 😄 Kāpēc mocīt valodu, ja ir pilnīgi pieņemams un daudz vieglāk izrunājams svešvārds, ko lietot?

    Lai nu kā, gribētos apskatīties kaut kādus analītikas datus, kas liecina, ka pie mums šada veida saturs nav aktuāls. Nestrīdos, bet kaut kā šķiet, ka pieprasījums tomēr būtu. Cilvēki pie mums šajā lauciņā vienkārši neko kvalitatīvu neveido.

    Man pašam jau ir izveidojies pieklājīgs saraksts ar podkāstiem, kam ikdienā sekoju līdzi. Ja kvalitatīvi uztaisīts, tas, manuprāt, ir ļoti labs informācijas avots. Es pat teiktu, ka bieži vien labāks par blogiem, nemaz nerunājot par ziņu portāliem.

    Klāvs
    20.06.2018 11:47

    Jēgu tādai aplikācijai neredzu, parasti šādu saturu, raidījumu ierakstus uzlieku fonā esot pie pc, radio stacijām ir savi arhīvi, tāpat arī paklausos soundcloudā Zoopastu, ko Kristaps interesantu stāstījis. Šaurs interešu loks un interesants liekas tikai vietējais saturs LV valodā. Priekš Kursora ar Zoopastu ir pietiekami, ir interesanti paklausīties, kaut kas garāks, jau liktos garlaicīgs, maksimums divi tādi raidījumi nedēļa.

    digitalk
    20.06.2018 12:08

    labs termins latviski – p(u)odraides, bet vairāk atbilst tam, ko rāda TV ;)comment image

    Krotow
    21.06.2018 20:20

    Latviešu valodā šim terminam prasās pilnīgi citu nosaukumu. Jo pēc nosaukuma sanāk kaut kas nepieklājīgs.

    Reklāma