Web Analytics
More
    Reklāma

    Printful Latvijas ražotnē ieguldīs 1,6 miljonus eiro un dubultos darbvietu skaitu

    Jaunākie raksti

    Līdz šī gada beigām ieguldījumu apjoms Draugiem Group uzņēmuma Printful Latvijas ražotnē, no kuras eksportē uz Eiropas un Āzijas tirgiem, sasniegs 1,6 miljonus eiro.

    Līdz šim AS Printful Latvia ražošanas un tehnoloģiju attīstībā ieguldīts jau 1,1 miljons eiro, un tādējādi kopējā ieguldījumu summa sasniedz vairāk nekā 2,7 miljonus eiro. Ražotnē šobrīd strādā 19 speciālisti, un līdz gada beigām plānots piesaistīt vēl 20 apdrukas, apģērbu, apavu un dizaina priekšmetu ražošanas speciālistus.

    Reklāma

    “Mēs esam lielākais latviešu uzņēmums ASV – mūsu pakalpojumus izvēlas 600 tūkstoši e-komercijas veikalu, un mūsu ambīcijas ir iegūt labas tirgus pozīcijas arī Eiropā un Āzijā. Attīstīt ražotni Latvijā ir ne tikai izdevīgi ģeogrāfiski, bet tas arī veicinās jaunu, tehnoloģiski attīstītu darbvietu radīšanu šuvējiem un ražošanas speciālistiem starptautiskā uzņēmumā un, protams, nākotnē ievērojami palielinās Latvijas eksportspēju,“ attīstības tempus komentē Printful izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

    Pagājušā gada 13. februārī tika dibināts uzņēmuma Printful Inc. meitas uzņēmums AS Printful Latvia, kas nodrošina programmatūras risinājumu izstrādi, mārketinga, klientu atbalsta, tirgus izpētes, finanšu un arī ražošanas pakalpojumus. 2017. gadā AS Printful Latvia ieguldīja vairāk nekā miljonu eiro Eiropas ražotnes izveidē. Šobrīd AS Printful Latvia strādā 132 darbinieki – programmētāji, mārketinga profesionāļi, dizaineri, biznesa attīstības un pārdošanas speciālisti. Printful Latvia pērn sasniedza 2,66 miljonu eiro lielu apgrozījumu un 797 tūkštošu eiro peļņu. AS Printful Latvia saņēma Finanšu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta atzinības rakstu “Gada debija 2017”. Eksporta atbalsta iniciatīva Red Jackets atzina uzņēmumu par vienu no veiksmīgākajiem Latvijas eksporta zīmoliem, un Latvijas Zīmolu topā AS Printful Latvia ieguva pirmo vietu kategorijā “Straujāk augošais startup zīmols”. Tuvāko gadu laikā Printful Inc. plāno kļūt par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas tiek kotēts ASV fondu biržā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    11.06.2018 17:47

    Atkal stārtaps. Gaidu rakstu, ka Lattelekomunisti arī būs startaps :D

    11.06.2018 21:57
    Reply to  KKTK

    ‘Fast scaling’ is the keyword.

    Reklāma