Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone Basic – nepalaist garām mirkli

    Jaunākie raksti

    Atbildot uz pārmetumiem, ka mēs neesam pietiekoši atspoguļojuši WWDC konferenci, kas neapšaubāmi ir viens no nozīmīgākajiem gada tehnoloģiju pasākumiem, nolēmu kaut nedaudz labot šo kļūdu. Galu galā – Apple ir pieķēries vērsim pie ragiem un sagatavojis mums kaut ko īpašu, ar kā palīdzību mums būtu jāspēj parūpēties par savu „digitālo” veselību, jo jau izsenis tiek pārmests, ka atkarību no viedtālruņiem esot radījusi tieši Apple. Bez tam, psihologi ir izpētījuši, ka šī atkarība sākas no agras bērnības, un ka mūsu bērniem sākotnējā stadijā pat spēļu tālrunis ir tikai kā instruments lomu spēlē, jo bērns cenšas atkārtot to, ko darām mēs – vecāki.

    Tad nu lūk, konferences laikā tika prezentēta lietotne Screen Time, kā daļa no iOS 12 jaunumiem, ar kuras palīdzību tālruņa lietotājs var aplūkot datus, cik tad ilgi viņš ir pavadījis savā iPhone. Lai gan pamatā šīs lietotnes ideja ir kontrolēt, cik ilgu laiku viedierīcē pavada tavs bērns, augstākminēto faktu dēļ, mums būtu jāsāk ar sevi – vai mēs paši esam gatavi atzīt savu atkarību?

    Reklāma

    Uz karstām pēdām Tims Kuks steidza paziņot, ka pat viņš tērējot pārāk daudz laika veroties viedtālrunī. (Te nu bija tie lielie grāmatu lasītāji…)

    Ja vairāk par pašu lietotni, tad analītiķi to jau nodēvējuši par labu pirmo soli samilzušas problēmas risināšanā.

    Vecākiem tagad ir iespēja ne tikai attālināti redzēt bērna aktivitātes, bet arī noteikt kad, cik ilgi un kādas lietotnes ir atļauts darbināt. Beidzoties noteiktajam laika limitam, bērns var attālināti lūgt šo laiku pagarināt.

    Veiklie un asprātīgie Conan show ļaudis jau ir pasteigušiem noparodēt visu šo brēku – radot reklāmu perfektam iPhone modelim!

    Protams, ka Apple vienmēr ir bijis jokdaru paaugstinātas uzmanības centrā un bieži tas ir divvirzienu ceļš – tu ne tikai uzsēdies uz kāda slavas astes, bet arī nodrošini papildus publicitāti. Jo skaidrs, ka viduvējības neviens neparodē…

    Patiesībā šī parodija jau parāda tikai tās autoru attieksmi – ka stāsts nav par bērniem un to kontroli, bet gan par mums pašiem. Vai mēs kādā brīdī nepalaidīsim garām to mirkli, kad mūsu ieradumi sāks pārņemt pār mums varu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.06.2018 23:31

    Tāpēc jau, lai cīnītos ar muļķīga pūļa slimībā cilvēki lieto piem. Light Phone. Es tik kardināli nvarētu, tāpēc gaidu ko īsti piedāvās otrā versija.

    Reklāma