Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia viedtālruņu klāstam pievienojas jaunās paaudzes Nokia 5.1, Nokia 3.1 un Nokia 2.1

    Jaunākie raksti

    HMD par savu jauno tālruņu prezentācijas mājvietu šoreiz ir izvēlējusies Maskavu – tā norādot, ka tieši Krievijas tirgū tā saskata milzīgu potenciālu saviem jaunajiem sākuma un vidējā līmeņa tālruņiem. Uz pasākumu, kas norisinājās vecā rūpnīcā izbūvētā mākslas telpā, tika uzaicināts plašs žurnālistu pulks no visas Eiropas un arī Kursora, vienīgā tehnoloģiju portāla, pārstāvim bija iespēja apmeklēt šo labākajās prezentāciju tradīcijās ieturēto, krāšņo šovu. Vēl pirms paša pasākuma, sabraukušie žurnālisti tika vadāti ekskursijās un pa restorāniem, nedaudz nokaitējot neziņas atmosfēru, jo precīzas informācijas, kas tiks prezentēts, nebija. Drosmīgākie baumoja par Nokia 9, piezemētāk – par 6.1 prezentāciju Eiropas tirgum.

    Par tehnoloģijām rakstošie žurnālisti un blogeri ir diezgan izlutināta tauta – te aktīvi ir piestrādājuši populārākie konkurentu zīmoli, dāsni apdāvinot spalvas brāļus ar jaunākajiem flagmaņiem, un kas gan varētu būt lasītājiem interesantāk – saņemt pasākuma aprakstu – ko mēs ēdām, ko dzērām un ar kādām daiļavām fotografējāmies, vai karstu hands-on apskatu? Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu jāsaka uzreiz – HMD ieskatā mūsu nopirkšanai jāpietiek ar ekskursijām un restorānu. OK, un pieczvaigžņu viesnīcu. Un jā – pēc prezentācijas pārrunājot ar kolēģiem varēja just nelielu vilšanos!

    Reklāma

    Zemāk, neiztrūkstoši būs preses relīze ar smalkāku specifikāciju izklāstu, bet tikmēr – Atzīmēšu dažas svarīgākās lietas, jeb atšifrēšu tos vaļus, uz kuriem šoreiz balstīti atjaunotie Nokia 2, 3 un 5 modeļi.

    1. Tīrs Androīds. Visi prezentētie tālruņi darbojās ar pēdējo Android Oreo oprētājsistēmu: mazākais Nokia 2.1 saņēmis Go edition, kamēr 3.1 un 5.1 – Android One. Ko tas nozīmē mums patērētājiem? Tīrs Androīds un cieša draudzība ar Google – solījums piegādāt atjauninājumus divus gadus. Pēc nepārbaudītām ziņām, Nokia tālruņi atjauninājumus saņemot pat naskāk kā Pixel modeļi.
    2. Veiktspējas pieaugums. Visu tālruņu prezentācijās tika uzsvērta +/- 40% veiktspējas pieaugums, kas panākts izmantojot jaunākus procesorus un īpaši optimizēto Android Go un One darbību.
    3. Uzlabotas kameras. Tāpat uzlabojumi skāruši kameru lauciņu – par to gan varēsim pārliecināties veicot tālruņu apskatus, ja tie pie mums atceļos uz testiem.
    4. Lielāki ekrāni. Visiem trim tālruņiem, salīdzinot ar pirmajām versijām ir krietni uzlaboti ekrāni un 3.1 un 5.1 saņēmuši moderno 2.5D noapaļojumu.
    5. Jaunas krāsas un vienojošs dizains. Te es gribētu apstāties pie dizainiskas nianses; atradusi veiksmīgu vara ielaiduma risinājumu 7+ modelī, HMD ir nolēmuši šo dizaina niansi nedaudz paekspluatēt – visiem tālruņiem atradīsiet kādu šī metāla vai tikai krāsas ielaidumu – kaut vai pa kādai pogai vai Nokia logo. Abi lielākie saņēmuši arī vara tumši rozīgo korpusa klājumu. Glīti un ne obligāti sievišķīgi.
    6. Vecais labais (?) mikro usb un 3,5 audio. Tālruņu cenas, laikam, tomēr nosaka daudzus risinājumus – ar šo vali viss ir ļoti ierasts, bez pārsteigumiem!

    Ja jums jau ir kāda no šo tālruņu pirmajām versijām un apmierinājums ar Nokia zīmolu, tad ir īstais laiks veikt jauna Nokia tālruņa iegādi, jo uzlabojumi ir skāruši gandrīz visas jomas.

    Un tagad pievēršamies prezentācijas laikā paustajam (izvilkumi no preses relīzes).

    Juho Sarvikas (Juho Sarvikas), HMD Global produktu vadītājs, saka: “Mūs iedvesmo atgriezeniskā saite, ko saņemam par mūsu produktiem. Mūsu klienti saka, ka viņiem patīk viņu “Nokia” viedtālruņi ar Android operētājsistēmu. Mēs nepārtraukti cenšamies uzlabot lietošanas pieredzi, lai tā labāk atbilstu mūsu klientu ikdienas vajadzībām.  Jebkurš vissmalkākais “Nokia” viedtālruņa elements ir veidots, ņemot vērā patērētāja vajadzības, tieši tāpēc mums ir liels prieks laist tirgū šos atjauninātos viedtālruņus, ar kuriem tiek sperts liels solis uz priekšu veiktspējas ziņā, turpinot tuvināt augstākās klases dizaina elementus cenu līmenim, kas ir pieejams visiem un nodrošina vadošo kvalitātes līmeni attiecīgajā viedtālruņu klasē – kā tas no mums tiek gaidīts.”

    “Jaunos tālruņus raksturo lielāki ekrāni, uzlabota visa ražojumu klāsta veiktspēja, nodrošinot par 50% lielāku procesoru veiktspēju, vienlaikus saglabājot nevainojamu līdzsvaru attiecībā uz elektrības patēriņu, kā arī iespaidīgu dizainu – tajā viedtālruņu segmentā, kurā patērētāji bieži ir spiesti meklēt kompromisus. Mūsu atjaunotie viedtālruņi piedāvā augstākā līmeņa lietošanas pieredzi par pieņemamu cenu. Katra tālrunis izstaro vieglu stilu, ko raksturo rūpīga attieksme pret detaļām, un neatkarīgi no patērētāja budžeta iespējām, katrs spēs atrast sev piemērotāko “Nokia” viedtālruni.”

    Nokia 5.1. Mūžīgā klasika jaunā izpildījumā

    Ievērojot iepriekšējās paaudzes klasiskā dizaina principus, jaunais Nokia 5.1 tālrunis ir neuzbāzīgs, kompakts un nepārspīlēti elegants. Tā konstruktīvo noturību nodrošina vienlaidu korpuss no 6000. sērijas alumīnija, kas apstrādāts 33 pakāpju procesā, kas ietver mašīnapstrādi, anodēšanu un pulēšanu, lai nodrošinātu izsmalcinātu apdari un patīkamu sajūtu, turot tālruni rokā. Jaunajam Nokia 5.1 ir par 0,3 collām lielāks displejs un par 2mm plānāks korpuss, un to raksturo precīza pievēršanās vissīkākajām detaļām, piemēram, ekrāna noapaļoto malu pieskaņošana tālruņa stūriem, lai nodrošinātu patīkamu lietošanas pieredzi saistībā ar tālruņa kompaktumu un ievietošanu kabatā. Nokia 5.1 ir augstas izšķirtspējas 5,5 collu Full HD+ ekrāns ar malu attiecību 18:9, kas iemīļotā satura skatīšanos – interneta izmantošanu, iemīļoto seriālu skatīšanos, attēlu pārsūtīšanu vai spēļu spēlēšanu – padara par patīkamu pieredzi.

    Nokia 5.1 darbina 2,0 GHz MediaTek Helio P18 astoņkodolu procesors, kas darbojas viendabīgāk, par 40% ātrāk un ir daudz jaudīgāks nekā iepriekšējās paaudzes procesori, ļaujot bez pūlēm radīt, rediģēt un darboties vairāku uzdevumu režīmā. Ar tālruņa uzlaboto 16MP aizmugurējo videokameru ar fāžu noteikšanas automātiskās fokusēšanas funkciju un platleņķa frontālo kameru var iegūt daudz detalizētākus attēlus. Nokia 5.1 pirkstu nospiedumu sensors ir pārvietots uz tālruņa aizmuguri, lai varētu to atslēgt ar rādītājpirkstu vai atstāt naudas maku mājās un droši un viegli veikt maksājumus ar Google Pay starpniecību, izmantojot tuva darbības lauka sakaru tehnoloģiju (NFC).

    Jaunais Nokia 5.1 tālrunis būs pieejams trīs klasiskās krāsās: vara, rūdīta tērauda zilā un melnā (būs pieejams dažas nedēļas vēlāk); ar divu veidu atmiņām/RAM: 2GB/16GB, 3GB/32GB, un tas būs pieejams no 2018. gada jūlija par vidējo pasaules mazumtirdzniecības cenu €189.

    Nokia 3.1. Izcila materiālu un veiktspējas harmonija

    Nokia 3 ir sekmīgākais “Nokia” viedtālruņu klāsta modelis un lielākā franšīze līdz šim. Jauno Nokia 3.1 raksturo izcils materiālu un iespaidīga dizaina apvienojums un nepārspēta veiktspēja, padarot to vēl pievilcīgāku nekā jebkad iepriekš. Skaisti izliektais ekrāns saplūst ar plānajām CNC’d apstrādei pakļautajām alumīnija malām ar dubultu dimanta iegriezumu, nodrošinot nevainojamu materiālu saskaņu. Būdams tieši pareizajā izmērā izmantošanai ar vienu roku, vispieejamākais “Nokia” viedtālrunis ar 18:9 malu attiecību un 5,2 collu HD+ ekrānu sniedz iespēju vienlaikus iepazīties ar lielāku satura apjomu, bet 2.5D izliekto displeju pasargā pret bojājumiem noturīgais Corning® Gorilla® Glass, lai tālrunis ilgāk saglabātu nevainojamo izskatu.

    Nokia 3.1 tiek izmantota MediaTek 6750 astoņkodolu mikroshēma, nodrošinot divkāršu procesora kodolu daudzumu un 50% veiktspējas pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo paaudzi, lai tālrunis spētu apmierināt patērētāju pieaugošās vajadzības. Ar uzlabotās 13MP automātiski fokusētās aizmugurējās videokameras palīdzību, Nokia 3.1 iemūžinās atmiņas, ko būs iespēja izdzīvot atkal un atkal. Tā kā Nokia 3.1 ir aprīkots ar pilnu sensoru komplektu, kas lielākoties ir pieejami tikai augstākās klases tālruņos, var pilnībā izmantot populārākās paplašinātās realitātes (AR) lietotnes, piemēram, Pokémon Go, droši un viegli norēķināties Google Pay vidē, izmantojot tuva darbības lauka sakaru tehnoloģiju (NFC), kā arī uzņemt visu ainu kopumā, izmantojot panorāmas fotografēšanas funkciju.

    Jaunais Nokia 3.1 tālrunis būs pieejams trīs krāsās: zils/varš, melns/hroms un balts/dzelzs; ar  divu veidu atmiņām/RAM: 2GB/16GB, 3GB/32GB, un tas būs pieejams no 2018. gada jūnija par vidējo pasaules mazumtirdzniecības cenu €139.

    Nokia 2.1. Viedtālrunis, kas bez atkārtotas uzlādes darbojas 2 dienas, kļūst vēl labāks

    Nokia 2.1 ir paredzēts ilglaicīgas izklaides vajadzībām tiem patērētājiem, kas vienmēr ir ceļā, un tam tiek nodrošināta 2 dienu darbība bez atkārtotas uzlādes. Viedtālrunim ir 5,5 collu HD ekrāns un divi uz priekšpusi vērsti stereo skaļruņi. Nokia 2.1 lielo 4000mAh akumulatoru tagad var uzlādēt vēl ātrāk un turpināt ar to darboties. Tā HD displejs ir par 20% lielāks nekā oriģinālajam modelim, tāpēc esot kustībā var baudīt augstas izšķirtspējas video, kamēr divi skaļruņi ar īpaša dizaina 3D nerūsējošā tērauda elementiem nodrošina lielisku stereo skaņu.

    Piedāvājot kvalitāti un eleganci, kas tiek sagaidīta no Nokia tālruņa, Nokia 2.1 ziemeļnieciskais dizains un metāliskie akcenti garantē atšķirību no citiem viedtālruņiem. Tā elegantā, noapaļotā un ergonomiski konstruētā un no raksturīgā krāsota polikarbonāta veidota aizmugure nodrošina, ka tālrunis ir pasargāts, dinamisks un noturīgs pret skrāpējumiem. Uzlabotā Qualcomm™ Snapdragon® 425, 64 bitu mobilā platforma sniedz cienītājiem viņu pieprasīto veiktspēju, kas ir par 50% ātrāka un viendabīgāka, un nodrošina ātru pārslēgšanos starp lietotnēm. Ar Nokia 2.1 frontālo 5MP un 8MP aizmugurējo automātiski fokusējošo kameru iespējams dokumentēt notiekošo, atrodoties jebkur.

    Jaunais Nokia 2.1 tālrunis būs pieejams trīs krāsās: zils/varš, zils/sudrabs un pelēks/sudrabs. Tālrunis būs pieejams no 2018. gada jūlija par vidējo pasaules mazumtirdzniecības cenu €99.

    Pilnvērtīga, droša un mūsdienu prasībām atbilstoša Android pieredze visā klāstā

    Tāpat kā Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus un Nokia 6.1, arī Nokia 5.1 un Nokia 3.1 pievienojas Android One saimei, nodrošinot Google sagatavoto lietošanas pieredzi, kas ir atjautīga, droša un vienkārši apbrīnojama. “Nokia” viedtālruņi ar Android One operētājsistēmu uzreiz nodrošina optimālu atmiņas darbību un ilgāku akumulatoru darbības laiku, kā arī jaunākās mākslīgā intelekta (AI) sniegtās inovācijas, ko izstrādājis Google, lai palīdzētu neatpalikt no straujā dzīves ritma. Nokia 5.1 un Nokia 3.1 trīs gadus tiks nodrošināti ikmēneša drošības labojumi, bet divus gadus – operētājsistēmas (OS) atjauninājumi, kā to garantē Android One programma. Tas šos viedtālruņus padara par vieniem no visdrošākajiem pieejamajiem viedtālruņiem, kas vienmēr ir pielāgoti jaunākajiem Google pakalpojumiem, piemēram, Google Assistant un Google Photos ar bezmaksas neierobežotu augstas kvalitātes fotogrāfiju krātuvi. Turklāt Nokia 2.1 ir aprīkots ar Android Oreo™ (Go izdevums) operētājsistēmu, kas ir paredzēta viedtālruņiem, kuru operatīvās atmiņas (RAM) apjoms nepārsniedz 1GB, nodrošinot viendabīgu Android pieredzi, lielāku tālruņa atmiņu jau iegādes brīdī un mazāku datu patēriņu. Visi trīs tālruņi ir piemēroti Android P operētājsistēmas uzstādīšanai.

    Anna Lorensone (Anne Laurenson), Google Android Partnerships vadītāja, saka: “Cilvēki visā pasaulē meklē viedtālruņus, kas atbilst viņu prasībām, un Android vienmēr ir centies sniegt ierīču skaitļošanas darbībām vajadzīgo jaudu. Daļa no šī uzdevuma ir garantēt lielisku lietošanas pieredzi attiecībā uz plašo ierīču klāstu. Ir lieliski, ka šī mērķa sasniegšanā vadošu lomu uzņemas HMD Global, laižot tirgū Nokia 2.1, kuru darbina Android Oreo™ (Go izdevums) operētājsistēma, tāpat ir patīkami redzēt, ka Android One saimei pievienojas vēl divi viedtālruņi. Mēs esam cieši sadarbojušies, lai apvienotu Google jaunākos programmatūras risinājumus un HMD Global kvalitatīvas aparatūras izveides pieredzi, lai Nokia 5.1 un Nokia 3.1 spētu sniegt viedtālruņiem atbilstošu, drošu un  apbrīnojamu Android One lietošanas pieredzi ikvienam.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    01.06.2018 12:19

    tur jau prasās pēc izvēles padomdevēja, kas var orientēties tajā modeļu gūsmā. tādā ziņā viens pilnais modelis un viens mazāks/lētāks ir jēdzīgāk izdomāts.

    madarasaule
    01.06.2018 12:26
    Reply to  x

    Domāju, ka Krievijas tirgū 100/150/200 jau ir pietiekami liela gradācija izvēlei!

    Reklāma