Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple trīs mēnešos pārdevis 52.2 miljonus iPhone, nopelnīti 13.8 miljardi dolāru

    Jaunākie raksti

    Apple izziņojis pēdējo trīs mēnešu darbības rezultātus – to laikā apgrozīts 61.1 miljards dolāru, bet peļņa sasniegusi 13.8 miljardus (pirms gada šajā pašā periodā attiecīgi 52.9 un 11.0 miljardi). Tādējādi Apple ir uzstādījis gada pirmo trīs mēnešu peļņas rekordu.

    Trīs mēnešu laikā pārdoti 52.2 miljoni iPhone viedtālruņu, kas ir jūtams kāpums pret pagājušā gada šo pašu trīs mēnešu 50.8 miljoniem. Pat iPad pārdošana nedaudz kāpusi līdz 9.1 miljonam pārdotu vienību trīs mēnešu periodā (pirms gada 8.9 miljoni). Mac datoru pārdošana nedaudz nokritusi no 4.2 miljoniem pirms gada līdz 4.1 miljoniem šogad.

    Reklāma

    Apple piedāvātie tiešsaistes pakalpojumi (mūzikas straumēšana, lietotņu veikali u.tml.) piedzīvojuši pamatīgu apgrozījuma kāpumu par 31%, sasniedzot 9.19 miljardus dolāru.

    Abos Ameriku kontinentos Apple apgrozījums audzis par 17%, Eiropā +9%, Ķīnā +21%, Japānā +22%.

    Tims Kuks paziņojis, ka ļoti labi veicas ar iPhone X pārdošanu. Nākamajos trīs mēnešos Apple plāno zemāku apgrozījumu, kas varētu būt ap 51.5 līdz 53.5 miljardiem dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    02.05.2018 09:38

    Neslikta peļņa uz katru pārdoto āboļtelefonu!

    Puika
    02.05.2018 13:25

    Bet labas trubas (sākot ar 6s Plus un vēlāk). Tikai tie ierobežojumi nedaudz besī…

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 13:38
    Reply to  Puika

    Par kādiem ierobežojumiem runā?

    Puika
    02.05.2018 13:50

    Kristap, man šķiet, ka Tu ļoti labi zini par kādiem ierobežojumiem es runāju:) Ir ļoti daudzi. Svarīgākie: īpaši nevar mainīt izskatu (nav visādi launchers, vismaz es neesmu ar tādiem saskāries), tad tas iTunes vājprāts (arhaisms). Tad arī vēl tas, ka default Mail aplikācijā grūti vai dažreiz pat neiespējami pievienot pielikumus no telefona. Man vakar bja sarakste ar Aplle customer service (veči man tur dubultā par aplikācijām bija novilkuši naudu). Nebija viegli pievienot e-pastā (mail aplikācijā) pierādījumus, ka viņu prasības nav pamatotas. Nopietni (es zinu, ka tas skan neticami), bet ir jāčakarējas, lai noteikta veida pielikumus pievienotu default Mail klientam (nav runa par bildēm). Ja es tos pielikumus liktu caur yahoo, gmail, proton mail, yandex, inbox, etc aplikācijām, tad es nevarētu tā īsti pierādīt, ka tas esmu es, kas raksta, jo Apple džeki skatās (vismaz man tā bija), lai rakstu no sava Apple ID adreses. Beigās atmetu ar roku un samaksāju otru reizi par aplikācijām. Lai jau izstrādātājiem tiek:)

    x
    02.05.2018 14:18
    Reply to  Puika

    šķiet, ka apple izdevās tevi pārliecināt, ka viss ir tā kā tam jābūt))

    Puika
    02.05.2018 14:32
    Reply to  x

    Nē, viņi pat negribēja pārliecināt. Tur sākumā bijā tāds atbalsta specs Luis(s), tad pieslēdzās cits vecis (laikam David vai Andy, es neatceros vairs, nav svarīgi), jo Luis(s) aizgāja atvaļinājumā). Viņi teica: taisīsim investigation (izmeklēšanu), taisnībai jābūt, utt. Es teicu: veči, nečakarēsimies. Ja nevar uzreiz, tad nevar. Esmu 100% satisfied and happy customer (tas viņiem ir svarīgi). Aplikācijas ir labas un nav dārgas, un es esmu ar mieru otrreiz samaksāt. Atbalstīsim izstrādātājus:)

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 14:22
    Reply to  Puika

    Par nespēju mainīt izskatu/likt svešus launcherus īsti nekomentēšu, jo te piekrītu Apple pieejai – nav ko taisīt cūku kūti. Bet Tev piekrītu par Mail aplikāciju, kurā tiešām čābīgi pievienot failus, kas nav attēli vai video. Bet tā drīzāk pat ir iOS failu pārvaldīšanas filozofija ne tik ļoti kā vienas pašas Mail aplikāciajs problēma. Vismaz agrāk Apple mēģināja savās mobilajās ierīcēs abstrahēties no tiešas piekļuves failiem un tos bija jāvirina un jāoperē caur aplikācijām. Ja ir citu platformu pieredze, tad šis kaitina.

    x
    02.05.2018 14:39

    klau, bet ja failu pārsauc ar attēla vai video paplašinājumu – joprojām nevar pievienot? būtu jau jāatšķir, kas ir kas, bet ja nu tomēr. ā, nu droši vien failu pārsaukt nevar)

    par izskata maiņu ir traki – cilvēks nopērk mersedesu, bet pēc laika grib, lai izskatās kā bmw. un nikā…..katru dienu tas pats mersedess, ar ko izbraukts no salona. tās ir šausmīgas morālās ciešanas…..

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 14:42
    Reply to  x

    Mersedesu pataisīt par BMW grib tikai tīneidžeri :) Vispār modernās tendences ir tādas, ka arī Android arvien vairāk cilvēku grib lietot vanilla :)

    Igors
    02.05.2018 16:02

    LV tehnoloģiju virsģenerālis – “grib TIKAI tīneidžeri”; “cūku kūts”. Šis jau arī neparāda, cik snobiski ir Apple lietotāji? (ne visi gan). Kāpēc Apple aizstāvjiem tik ļoti jāpiesienas cilvēka vēlmei mainīt sava ekrāna izkārtojumu un izskatu, lietot widgets un mainīt skaņas signālus? Kopš Windows 95, vecāku es nepiedzīvoju, saskarnes, cilvēkiem ir bijusi tāda iespēja. Dators nav tas pats, kas telefons, bet idejiski – abos ikonas kā mapītes utt. foni utt. Kāpēc tagad/ kaut kad visiem/ kādam būtu no tā jāatsakās, ja tik, cik vien ilgi cilvēks ir bijis kontaktā ar tehnoloģijām, to ir bijis iespējams izdarīt? Un joprojām var citos telefonos – un JĀ – viņi, kas to vēlas, drīkst to saukt par mīnusu, ja to nevar darīt!!! Un tas vispār nav ne tuvu tas pats, kas Mercedes padarīt par BMW. Kāda šeit ir loģika? Cik tad nav arī augstākminēto marku ielās ar AMG un M uzlīmēm? Kas tad ir mūsdienās auto dizaina “pakas”. 2.0 dīzelis ar M paku? Kas tas ir jūsuprāt? Varbūt vēlme uzlabot izskatu? Un kur ir saturs? Bet tā ir cita tēma… …Apple nedalās ar lietotāju datiem? Āmen! :D Latvijā tehnoloģiju jaunumiem nav (es nezinu) alternatīvu, nedramatizēšu, stāstot, cik sen jau lasu šo blogu, un komentāru sadaļa,… Read more »

    Puika
    02.05.2018 15:05
    Reply to  x

    Man mersis labāk par bembuku patīk. Mersis elegantāks:)

    Puika
    02.05.2018 14:46

    Pilnībā Tev piekrītu. Tad vēl tas moments, ka nevar uzlikt tik viegli savus “custom ringtones”. Ir jāpērk. Kāpēc man būtu jāpērk, ja es jau esmu nopircis FIZISKUS mūzikas albūmus? Varētu likt savus ringtones, bet neļauj. Ir visādas aplikācijas ar kuru palīdzību var uzlikrt savus zvana signālus no dziesmām, bet tās aplikācijas ne vienmēr izdara savu darbiņu. Es uztaisu zvanu toni (var 10 līdz pat 40 sekunžu garumā). It kā viss ir, signāls izveidots, bet vismaz man ir visādi gļuki un normāli = NAV. Android trubās (vismaz agrāk tā bija) uzliec – set as a ringtone un viss šancē:). Vēl jau visādi Apple ārprāti ir. Filmas (es pirku agrāk DVD) nevar pa tiešo ielikt trubā. Jāliek caur VLC kā aplikācijas pielikumi. Nu, to vismaz = nav grūti izdarīt, bet lieks čakars. Apple baigi mēģina izspiest naudu. Man patīk iPhones, bet tie nav draugi. Apple trubas ir naudas izspiedēji:D Es tā visu godīgi pērku. Vienīgais ko zogu ir futenes skatīšanās internetā. Caur pārlūku raustās. Ir jāliek kāda aplikācja, lai ietu viss OK. Android (vismaz agrāk) bija Sopcast. Caur to bez raustīšanās + gludi lūrēju futeni. Apple trubās tādi varianti = NAV. Es zinu, ka zagt nav labi. Mūziku un filmas nezogu. Futeni… Read more »

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 14:55
    Reply to  Puika

    Huh, atkal mēģini darīt lietas tā kā to nav paredzējuši platformas autori. Zvanu toņus laikam varēja piešķilt caur to pašu iTunes. Nezinu, pēdējos 10 gadus tādus neizmantoju. Filmas pirkt vai īrēt vajag (tb Apple domā, ka vajag) no iTunes veikala. Nu, vai no Netfliksiem vai Hulu. Pa tiešo tad tavs draugs ir VLC kā pats saki. Bet te tai teorijai būtu jādarbojas tā, ka kamēr Apple savu izdomāto veidu spēj norealizēt skaisti un bez problēmām, tad varētu arī piedrāzt uz citu opciju sarežģītību, jo tā jau ir paša lietotāja izvēle. Tiesa, praksē nav viss ideāli nevienā variantā, arī Apple pieejā.

    Puika
    02.05.2018 15:01

    Kristap, bet nu ir tieši tā kā Tu saki. Tas galvenais ierobežojums – jādara viss tā kā saka iOS izstrādātāji. Kā cietumā (es gan tur neesmu bijis). Tikko solis no ierindas pa kreisi vai pa labi – tā uzreiz ar steku pa muguru.
    Man vienādi patīk gan Android, gan iOS, bet nepatīk iOS pieeja – pērc visu tikai no mums!

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 15:06
    Reply to  Puika

    Tā kā iOS ierīču lietošana nav spiesta lieta, tad to pagrūti nosaukt par ierobežojumu. Tā vienkārši ir konkrētās platformas realizācija. Par atvērtā Android dalīšanos ar lietotāja datiem pa labi un pa kreisi taču vairums neko nečīkst.

    Puika
    02.05.2018 15:11

    Es nekad neesmu čīkstējis. Es to gan tomēr uzskatu par ierobežojumu, ja es nevaru uzlikt diskā nopirktu dziesmu par ringtone. Mani neviens nespiež lietot iOS, bet tur nu es palieku pie savām domām, ka iOS ir daudz vairāk ierobežojumu nekā Android. Es gan diez vai atgriezīšos pie Android, bet ierobežojumu tur ir mazāk. Es nevaru teikt (lai kā Tu mani presētu), ka iOS ir tāda pati brīvība kā Android:)

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 15:16
    Reply to  Puika

    Protams, ka nav. Bet tā arī nav domāts.

    Puika
    02.05.2018 15:22

    Nu, bet Kristap, nav Tavos vārdos nedaudz pretrunas – it kā ierobežojumi ir, bet tajā pašā laikā it kā nav, jo lietot nav spiesta lieta?
    Tas ir līdzīgi, ja autiņam ražotājs uzliktu mākslīgu ātruma ierobežojumu – 40km/h. Tad Tu arī teiktu, ka ierobežojumu = NAV, jo nav spiesta lieta pirkt to autiņu?

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 15:49
    Reply to  Puika

    Neesmu drošs, ka salīdzinājums ar auto pasauli ir pilnvērtīgs. Bet ja tu tā gribi, tad es to saredzu tā, ka mašīnas jau mēs arī īsti nevaram neierobežoti uzlabot. Pa lielam, kāda izripoja no rūpnīcas, ar tādu arī braucam.

    Bet man atkal nepatīk, ka mēs strīdamies par tēmu, kur mūsdienās īsti nav vairs nekāda pamata strīdiem :)

    Puika
    02.05.2018 15:54

    Kristap, es ar Tevi nekad neesmu strīdējies. Un negribu. Tu taču esi šī portāla veidotājs. Es – tikai lasītājs. Tu veido šo portālu. Es tikai izteicu savas pārdomas komentāros. Es no savām domām neatkāpjos, bet respektēju Tavu viedokli. Nopietni!:)

    Kristaps Skutelis
    02.05.2018 15:59
    Reply to  Puika

    Šajā gadījumā es pats pukojos par saviem izteikumiem :) Paldies, ka izsaki savu viedokli! Man kaut kāds automātisks reflekss mesties cīņās komentāros pat tur, kur šādu cīņu nav un nevajag :D

    Puika
    02.05.2018 16:04

    Čau! Līdz citai dienai! Man jāatslēdzas! Bija prieks diskutēt un uzzināt jaunumus:) Paldies vēlreiz!:)

    Puika
    02.05.2018 16:02

    + vēl 1 moments. Tas ir pamatīgs darbs, ko portāla veidotāji ir ieguldījuši vairāku gadu garumā. Sekot līdzi trubu, datoru, OS, aplikāciju, nedaudz arī autiņu jaunumiem, etc prasa daudz laika un pūļu no portāla veidotājiem. Esmu priecīgs, ka Latvijā ir tāds portāls kā Kursors.lv. Kruts portāls! Paldies!
    OK. Es atslēdzos! Jāpašancē!

    Puika
    02.05.2018 15:19

    Katram savs viedoklis:)

    Skābene
    02.05.2018 15:33
    Reply to  Puika

    Lai tik Apple kačā muskuļus un audzē tirgus daļu. Pēc tam jau Apple saskarsies ar tādām pašām problēmām kā citi dominējošā stāvoklī esoši tirgus spēlētāji.

    Puika
    02.05.2018 15:50
    Reply to  Skābene

    Jā, lai kačā. Es neesmu teicis, lai nekačā:) Man gan vienalga. Droši vien tāpat kā Tev!:)

    Puika
    03.05.2018 01:09

    Žēl, ka Tu nezini. Vajadzētu tā kā zināt tik daudz vismaz:)

    Puika
    02.05.2018 13:28

    iPhone X gan man nepatīk. Bet diez vai Apple ir pārāk kreņķīgi par maniem iebildumiem:D

    Reklāma