Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia Latvijā prezentē savu jauno pavasara ražu

    Jaunākie raksti

    Tieši ar šo klasisko Nokia zvana skaņu sākās pasākums, kurā HMD global svinīgā pasākumā atrādīja savu jaunāko tālruņu klāstu. Pavisam uz Rīgu gandrīz taisnā ceļā no Barselonas „Mobile World Congress” uz Rīgu ir atceļojuši 4 viedtālruņi un nu jau pasaules žurnālistu slavu ieguvušais “matrix-banāns” – Nokia 8110.

    Prezentācijas laikā man bija iespēja gūt ātrus pirmos iespaidus, veikt pāris salīdzinošus fotoattēlus un trijos vārdos es par katru tālruni pastāstīšu – ko mēs varam sagaidīt, jeb kā saka mūsu Madara – kas lācīšiem vēderā.

    Reklāma

    Bet vispirms pāris teikumos pastāstīšu par HMD Global, jo man bija tā izdevība neformālā gaisotnē aprunāties ar Alicju Rdzaneku (Head of GTM and Product Marketing CEE at HMD Global) par to, kas īsti ir kompānija, kuras logo ir papildināts ar The home of Nokia Phones.

    Alicja ir sākusi savu ceļu pie Nokia caur reklāmas aģentūru Varšavā, tad kļuvusi par Nokia Polijas mārketinga menedžeri, Microsoft mārketinga menedžeri un tagad arī par visas HMD grupas mārketinga vadītāju. To es stāstu, lai jūs saprastu, ka šis ir cilvēks, kas izgājis ar Nokia visu ceļu – no ziedu laikiem ap 2006to gadu, piedzīvojusi Microsoft un tagad mēģina atdzīvināt reiz leģendāro zīmolu, kas savas slavas zenītā dominēja pasaules tirgū – viens pats aizņemot vairāk kā 50! procentus visu pasaules mobilo tālruņu tirgu.

    Tātad – par pašu galveno. Daudziem cilvēkiem jūk: ir somu kompānija Nokia, kas ražo dažādas komunikāciju tīklu iekārtas, veselības viedpalīgus ar Nokia brenda vārdu. HMD group ar šo kompāniju nav nekādas saistības – tā ir iegādājusies licenci izmantot Nokia zīmola vārdu tālruņiem un planšetēm. Alicja vairākas reizes uzsvēra, ka HMD ir start-up kompānija, neliela priekš pasaules mēroga, kurā strādā nedaudz pāri par 500 cilvēkiem. Jā, kompānijā esot diezgan daudz cilvēku, kas savā laikā ir strādājuši Nokia, bet ar to visa saistība ar Somijas kompāniju arī beidzās.

    Neskatoties uz nelielo kolektīvu, pagājušajā gadā HMD ir pārdevis 70 miljonu tālruņu 80 pasaules valstīs.

    Kā jau būsiet lasījuši vai dzirdējuši, Nokia viedtālruņi tiek ražoti Foxconn – tas pats, kas ražo iPhone. Kā uzsvēra HMD pārstāve, tad šī izvēle par labu Foxconn ir izdarīta, lai nodrošinātu visaugstāko kvalitāti, lai arī tas paceļ cenu latiņu virs (pēc daudzajiem komentāriem spriežot) tā, ko cilvēki sagaida no kompānijas, kas grib ielauzties piesātinātajā Android ierīču tirgū. Protams, ka vēl pietrūkst inženiertehniskās jaudas, lai paceltu zīmolu kādreizējā inovāciju līdera godā. Šādas tādas „inovācijas” tika uzsvērtas arī šoreiz: #boothie – vienlaicīga galvenās un pašiņu kameras veidots dubultuzņēmums…

    Galvenās lietas, ar ko HMD cenšas iekarot tirgu un kas arī atspoguļojas jaunajos tālruņos: nevainojama kvalitāte, tīrs jaunākais Android un regulāri drošības atjauninājumi – kā solījums. Īpaši tika solīts pozitīvi izcelties uz konkurentu fona un testa tālruņus piegādāt bez jebkādiem „preproduction” jociņiem.

    Un tagad īsi par prezentētajiem tālruņiem.

     

    Nokia 8110 “banāntelefons”

    Iespējams, ka vidējā paaudze, kas piedzīvoja slaveno banānu 90to gadu beigās (mani ieskaitot) varētu visprecīzāk attiecināt uz sevi teicienu „es to gribu, bet man to nevajag”. Lai arī šajā podziņu tālrunī ir piedomāts par citos podziņu tālruņos neesošām lietām – te ir gan 4G, hotspots, gūgles servisi un soc. tīklu lietotnes. Tomēr izpildījums ir bēdīgs – drīzāk atgādina lētu parodiju par kādreizējo spožumu. Ekrāns ir mazs un duļķains, pogas spiežas ļoti neinformatīvi un vāciņš grab pat aizvērtā veidā. Dzelteni un melni un tikai par nieka 90 eiro.

    Nokia 1

    Pirmais tālrunis bērnam vai senioram. Xpress-on vāciņi atgriežas. Nomaināma baterija – atgriežas! Turklāt, HMD sola baterijas darbību divu dienu garumā. Pārējie parametri – 95 eiro atbilstoši. Oreo-Go Android versija ir īpaši optimizēta sākumklases tālruņu segmentam.

    Jaunais Nokia 6

    Savas cenas (280 eiro) kategorijā varētu kļūt par īstu spridzekli – alumīnija rumpis, GorillaGlass stikls, ātrā uzlāde, Zeiss optika un 4K video. Savā ziņā visgarlaicīgākais modelis, kuram grūti izcelt kādu odziņu.

    Mana vakara izvēle – Nokia 7 Plus

     

    Pirmā Nokia ar 2:1 ekrānu. Divu kameru sistēma ar Zeiss optiku izskatās ļoti daudzsološi. Pirkstu nospiedumu sensors ideāli novietots tālruņa aizmugurē. Manuprāt, skaistākais no prezentētajiem tālruņiem. Aizmugure veidota no neafišēta materiāla un ļoti atgādina keramiku. Ja salīdzina ar stiklu vai metālu, tad viens no pēdējā laikā vispatīkamākajiem korpusa izpildījumiem ar frēzētām vara krāsas kantītēm. Būs piejams melnā un baltā krāsā pa 400 eiro.

    Nokia 8 Sirocco

    Tā ir īsta dizaina pērle, kas rada tādu dīvainu trauksmi. Abpusēji noliektais ekrāns un aizmugure izveido tikai pāris milimetrus biezu rāmi, kas veidots no nerūsējošā tērauda. Lai arī tālrunis saņēmis ne to svaigāko Snapdragon 835 procesoru, tas, kopā ar 6GB/128GB nodrošina ļoti raitu darbību. Tālrunim ir bezvadu uzlāde. Ekrāna proporcija gan palikusi klasiskā 16:9. Divu kameru sistēma ar Zeiss optiku, 2x optiskā tālummaiņa. Cik bija iespēja pafotografēt un salīdzināt ar savu P9 – tiešām flagmaņa cienīgas bildes. Nedaudz smagi spiežas power un skaļuma regulēšanas pogas. 790 eiro cenu atzīme liks pasvīst uz konkurentu fona, bet īpatnējais dizains noteikti piesaista uzmanību!

    Visi apskatītie tālruņi nonāks veikalos un pie operatoriem maija vidū.

    Pasākums bija noorganizēts ar lielu rūpību, tālruņu prezentāciju vadīja augsta līmeņa HMD grupas darbinieki. Katra tālruņa prezentāciju pavadīja šefpavāra Raimonda Zommera speciāli sagatavots deserts. Var just, ka HMD grupai arī tik salīdzinoši neliels tirgus kā Latvija ir ļoti nozīmīgs.

    Kāda ir Tava attieksme pret Nokia zīmolu un vai esi gatavs iegadāties kādu no jaunajiem tālruņiem? Raksti komentāros savu viedokli!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    20.04.2018 17:18

    Neņem ļaunā, bet raksts atstāja iespaidu “kāzās biju, medu dzēru, gar ūsām tecēja, mutē netika!”

    madarasaule
    20.04.2018 18:36
    Reply to  wils

    Tu domā, ka salkana preses relīze būtu labāk? šādos pasākumos, kad tālruni iespējams paturēt rokās pāris minūtes jau nekādus megaiespaidus neiegūsi. Drīz tālruņi atceļos uz testu – tad arī parunāsim!

    wils
    20.04.2018 20:36
    Reply to  madarasaule

    Šeit tomēr ir blogs par tehniku? Vai esmu sajaucis adreses?
    Varbūt es esmu tik konservatīvs, bet dizainu pats redzu no bildītēm. Tehniskās informācijas te ir minimāli. Ne ekrāna izmērs, ne rezolūcija, ne paskaidrojums kāpēc tāda atšķirība cenā.
    Labi, es zinu katra aparāta parametrus, bet tikai tādēļ, ka sekoju līdzi citur pasaulē rakstītajam.
    Tāpēc arī izteicu savu, dziļi personisku viedokli, ka šāds raksts der parastai ziņu lapai, bet ne tehnikas blogam (portālam).

    madarasaule
    20.04.2018 20:57
    Reply to  wils

    Kursors jau februārī par šiem tālruņiem rakstīja. Šis vairāk informatīvs materiāls, ka nu tie atceļojuši līdz Latvijai.

    Dzintars Rudzitis
    20.04.2018 23:16

    Kopš dzirdēju labās atsauksmes par veco Nokia 6 un kameru, tad teorētiski jaunie aparāti varētu būt sakarīgi, protams 7 Plus ir visspievilcīgākais!

    Usinss
    21.04.2018 07:19

    Nē. Slikts pirmais, 2.,3. iespaids ar jaunajām Nokia bija. Ļoti nestabili darbojas tieši OS. Ļoti bieži restarti. Pazudusi spozme. Iespēju sevi pierādīt vairs dot īsti negribas.

    Dzintars Rudzitis
    21.04.2018 08:52
    Reply to  Usinss

    Pirms kāda laika Bitē salonā atradu divus jaunos Nokia telefonus pilnīgi uzkārušos, nedarbojās ekrāns, pogas! Es laikam biju pirmais, kas to pateica darbiniekiem, iespējams, tie nebija nemaz pataustīti tajā dienā, tas laikam liecina, ka iepriekšēji bija ar gļukiem!

    Mārtiņš Ungurs
    21.04.2018 09:59

    Gaidu Xiaomi mi a2

    21.04.2018 19:15

    Arī. A1 kamera bija nekāda…

    madarasaule
    22.04.2018 11:05
    Reply to  eldberg

    Diemžēl, no savas pieredzes varu teikt, ka šim zīmolam ar kamerām iet diezgan švaki. laikam nepietiek nopirkt sensorus no sony, nepieciešama arī ciešama optika un programmnodrošinājums. Tādā ziņā HMD vismaz ir kādas vecās iestrādes no Nokia laikiem.

    22.04.2018 14:59
    Reply to  madarasaule

    Par Mix S2 atsauksmes pārsvarā ir pozitīvas, saka ka +/- tirgus līderi esot panākti.
    A2 gan būs midreindžers… un Redmi Note 5 Pro ir lētais, bet pat tam esot ciešama kamera cenu grupā līdz 250 EUR.

    wils
    23.04.2018 13:00
    Reply to  madarasaule

    Absolūti neesmu xiaomi apjūsmotājs, bet https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-mix-2s-chinese-gem/

    madarasaule
    23.04.2018 14:08
    Reply to  wils

    bet rēķini, ka šeit cena būs ap tiem pašiem 800 eiro.

    Skābene
    23.04.2018 15:30
    Reply to  madarasaule

    Tauta internātā par šo runā, ka pašai kamerai kāreiz nav ne vainas, bet kameras aplikācija nekam nederot. To visu gan varot labot ar trešo pušu softu!

    madarasaule
    23.04.2018 15:56
    Reply to  Skābene

    Tu taču saproti, ka neviens lietotājs parastais ar to nenodarbojas.

    Network
    21.04.2018 16:14

    Kā tad īsti ir Nokia 7 Pluss vai Nokia 7 Plus. Jo galvenajā bildē lapas augšā ir 7 Pluss.

    Kristaps Skutelis
    21.04.2018 16:33
    Reply to  Network

    Pareizi ir Nokia 7 Plus.

    madarasaule
    21.04.2018 16:37

    Jāuzšauj maketētājam pa mizu.

    Maketētājs
    23.04.2018 09:33
    Reply to  madarasaule

    O jā, uzšauj man pa mizu! :D

    Lapsinieks
    23.04.2018 22:04
    Reply to  Maketētājs

    kas jums, džekiem, tie pa slapjajiem sapņiem?

    21.04.2018 19:26

    Principā gribējās uzreiz ņemt N7+ (dārgāki varianti is 1+6, Mix 2s, lētāks laikam būs MI 6x/A2), testi pat parāda labus kameras rezultātus, bet visur pieminēts ka OIS iztrūkoms tomēr reāli ietekmē zema apgaismojuma foto… Darn. Izvēle izvēle…

    madarasaule
    21.04.2018 20:18
    Reply to  eldberg

    Esmu par 99% pārliecināta, ka kursorā būs šī tālruņa apskats vēl pirms oficiālās tirdzniecīvas sākuma un noteikti pastiprinātu uzmanību pievērsīsim kamerai – kā nekā – zeiss optika, divas kameras.

    22.04.2018 15:01
    Reply to  madarasaule

    Dillema ir dēļ tiešās piezīmes par OIS iztrūkumu švakā apgaismojumā un video EIS nevarot atslēgt…

    Reklāma