Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel ar integrētajām videokartēm meklēs datoros ļaunatūru

    Jaunākie raksti

    Intel ir izziņojis jaunas tehnoloģijas, kas palīdzēs uzlabot datoru drošību. Intel paredzējis izmantot datoros iebūvēto videokaršu jaudas, lai meklētu apdraudējumus un vīrusus. Jaunie risinājumi būs pieejamu antivīrusu izstrādātājiem un tie varēs pielāgot savus produktus, lai vīrusu meklēšanai tiktu izmantota videokarte nevis tikai centrālais procesors.

    Intel Threat Detection Technology faktiski sastāv no divām daļām – Accelerated Memory Scanning un Intel Advanced Platform Telemetry. Accelerated Memory Scanning ir visinteresantākais Intel jaunievedums, kas izmantos iebūvētās videokartes (iGPU) jaudas, lai meklētu datoros ļaundabīgo programmatūru. Tādējādi ļaundabīgo programmatūru meklēšana fonā lieki nenoslogos procesoru.

    Reklāma

    Accelerated Memory Scanning sākotnēji atbalstīs lielajiem uzņēmumiem paredzētā Microsoft Windows Defender Advanced Threat Protection programmatūra. Tā saņems Accelerated Memory Scanning atbalsta atjauninājumu jau šomēnes.

    Intel Accelerated Memory Scanning būs pieejams tikai 6. paaudzes Intel Core (Skylake) vai jaunākiem procesoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.04.2018 13:49

    Būtu interesanti palasīt, kā Intel tikuši galā ar DMA un atmiņas pieejas dalīšanu paralēli pārējo proesu darbam. Vai tur ir kaut kas jauns vai tā kā parasti – visi pēc kārtas.

    Prusljix
    18.04.2018 18:38

    Lielisks aizsegs, lai nodarbinātu daļu no procesora, kad šķietami neko nedari. Ar iGPU taču arī var rakt Bitcoin, vai ne? :o

    Reklāma