Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicina skolēnus piedalīties konkursā “Nākotnes ierīces”

    Jaunākie raksti

    Izglītības fonds Start(IT) aicina 4.–11.klašu jauniešus piedalīties konkursā “Nākotnes ierīces” – radīt idejas, kas palīdzētu cilvēkiem to ikdienā vai darbā. Interesantāko ideju autoriem balvā divas bezvadu austiņas* – lielās un mazās, kā arī žurnāla IR abonements. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti 25.maijā, īpašā pasākumā IT uzņēmuma Accenture telpās, kad būs iespēja iepazīties ar robotiņu Neo, piemērīt viedās HoloLens brilles, kā arī gaidāmi citi pārsteigumi un ekskursija.

    Konkursa uzdevums: radīt ideju nākotnes ierīcei, kas būtu noderīga cilvēkiem to ikdienā mājās vai darbā un kuras pamatā ir jaunās tehnoloģijas. Ierīce var būt saistīta ar konkrētu profesiju vai arī tā var būt jebkuram cilvēkam noderīga ierīce ikdienā. Ierīces ideju var uzzīmēt, aprakstīt, izveidot tās modeli, izstāstīt video formātā. Idejas izklāsta vai modeļa formātam nav nozīmes, svarīgs ir tās pielietojuma pamatojums un idejas oriģinālitāte, kā arī jauno tehnoloģiju pielietojums idejas īstenošanas procesā.

    Reklāma

    Lai iepazītu jauno tehnoloģiju iespējas, pirms sākt radīt savu ideju, iesakām noskatīties vlogu Jauno tehnoloģiju laboratorija, kurā pieci jaunieši Jānis, Olivers, Daniels, Rūdolfs un Jekaterina stāsta par tehnoloģiju dažādo pielietojumu, apskatot šādas tēmas: kas ir dators, kas ir programmēšana, mobilās lietotnes, internets, ciparu shēmas, 3D modelēšana un printēšana, robotika un virtuālā realitāte.

    Darbu vērtēšanas kritēriji:

    • idejas pamatojums, kāpēc šāda ierīce nepieciešama un ko tā dos cilvēkiem;
    • idejas īstenošanā nepieciešamo tehnoloģiju izmantojums un pamatojums, kāpēc izvēlēta tieši šī tehnoloģija;
    • idejas izklāsta noformējums un radošā pieeja idejas izklāstam;
    • konkursa pieteikumā norādīta vloga Jauno tehnoloģiju laboratorijas tēma, kas iedvesmoja radīt konkrēto ideju.

    Konkursa žūrija: Emīls Sjundjukovs, IT izglītības fonda Start(IT)izpilddirektors, Kristaps Banga, Accenture Inovāciju vadītājs Latvijā,Gundega Grīnberga, žurnāls IR.

    Darbu iesūtīšanas termiņi un adrese: darbus konkursam var iesūtīt līdz 11.maijam.

    Iesniegt konkursa darbus ar norādi “Konkursam “Nākotnes ierīces”” var e-pastā, sūtot uz adresi fonds@startit.lv, vai pa pastu uz adresi – Žurnāls IR, Bruņinieku iela 16, K–2, Rīga LV–1001.

    Balvā: 2 bezvadu austiņas – Jabra Move Bluetooth un Skullcandy INKD 2.0 Wireless In Ear, kā arī žurnāls IR pasniegs abonementu 6 mēnešiem savai simpātijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma