Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook būtiski ierobežos publisku piekļuvi datiem un tevis sameklēšanu pēc e-pasta

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris nedēļām Marks Zakerbergs atzina, ka Facebook platforma tikusi izmantota, lai ietekmētu 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanas. Šobrīd Facebook skaidro, kas tiek un tiks darīts, lai turpmāk novērstu šādas iespējas.

    Vienlaikus atzīts, ka aptuveni 87 miljonu lietotāju informācija nonāca Cambridge Analytica rokās, turklāt Facebook esot nodevis pārāk plašu informāciju par sociālā tīmekļa lietotājiem. Trešajām pusēm bija pārāk plaša pieeja datiem, kas izgūstami no Events, Facebook draugu saraksta, Groups un Pages.

    Reklāma

    Facebook turpmāk nenodos nekādu informāciju trešajām pusēm par reliģiskajiem uzskatiem, politiku, attiecību statusu, informāciju no fitnesa lietotnēm, draugu sarakstiem, izglītību, darba vietu un to vēsturi, kā arī iecienītāko mūziku. Izstrādātāji varēs redzēt lietotāja informāciju tikai tajā laikā, kad lietotājs izmanto attiecīgo servisu, bet pēc trīs mēnešu neaktivitātes informācijas izgūšana tiks liegta.

    Tāpat turpmāk lietotāji nebūs atrodami Facebook pēc telefona numura vai e-pasta adreses. Facebook nevāks vairs datus par zvaniem un saziņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.04.2018 08:35

    Kamēr nesāk izglītot klientu par to, ka sociālajos portālos lasītais nav jāuztver par baltu patiesību, tā ir cīņa ar vējdzirnavām.

    digitalk
    05.04.2018 13:54
    Reply to  Krotow

    sasmīdināji. “sociālajos portālos lasītais”… it kā vecie masu saziņas līdzekļi atšķirtos kaut par mata tiesu. galvenais cepiens ir no varas puses par masu viedokļa ietekmēšanas lētumu, ričāgi slīd no rokām ārā.

    Reklāma