Web Analytics
More
    Reklāma

    VAS “Elektroniskie sakari” izstrādājusi unikālu radiofrekvenču monitoringa programmnodrošinājumu “Skudra”

    Jaunākie raksti

    Šī gada 19. martā VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) noslēdza līgumu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) par radio frekvenču monitoringa iekārtu vadības programmnodrošinājuma “Skudra” un “SkudraServer” piegādi.

    Šo produktu ir radījuši VAS “Elektroniskie sakari” inženieri, kuru ikdienas darbs ir Latvijas radiofrekvenču monitoringa nodrošināšana. “Skudra” un “SkudraServer” ļauj veikt vienlaicīgu monitoringu vairākos frekvenču diapazonos, nodrošina mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, palīdz identificēt signāla avotu, lietotāju un atrašanās vietu.

    Reklāma

    Sākotnēji programmnodrošinājums tika radīts paša uzņēmuma vajadzībām darba kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai, tādējādi rezultātā iegūta funkcionāli pilnvērtīga, ērti lietojama un stabili darbojoša programmatūra. Pieredzes apmaiņas laikā ar vietējiem un ārvalstu radiofrekvenču monitoringa nodrošinātājiem, tika secināts, ka projekts ir unikāls un spēj ieinteresēt profesionāļus gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, turklāt tas ir komercializējams bez papildus finanšu resursu piesaistīšanas. Šobrīd tiek veiktas sarunas arī par citu darījumu noslēgšanu ar vairākiem ārvalstu partneriem.

    VAS ”Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda: “Gribu paust gandarījumu par to, ka mūsu izstrādāto produktu turpmāk lietos arī tik respektabls partneris kā Nacionālie bruņotie spēki. Tas vairo pārliecību par mūsu izstrādātā produkta konkurētspēju. Esam pārliecināti, ka nākamais ceļš, pa kuru ies mūsu Skudra, jau vedīs ārpus Latvijas robežām.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artanis
    20.03.2018 12:47

    Es nesaprotu, kas tā par problēmu ar militāristiem – kapēc viss viņu softs izskatās pēc sūda. Paskaties – mūsdienās pat tik stagnējošs sektors kā industriālā ražošana ir sapratuši, ka labs interfeiss un UX padara iekārtas/softa lietošanu efektīvāku, ātrāku un ērtāku, un mūsdienās pat darbagaldiem un visādiem monitorēšanas softiem sāk parādīties smuki, pārdomāti interfeisi. Pat mūsu uzņēmums jau ir vairākas reizes nolīgts lai izstrādātu intefreisus priekš aviācijas, loģistikas un ražošanas vadības sistēmām Eiropā.

    Vai tiešām tik grūti nolīgt dizaineri, kas par pāris simtiem Eur uztaisīs tiešām pārskatāmu un ērtu inrefeisu, lai tavs ražotais produkts neizskatās pēc 90to gadu hlama?

    x
    20.03.2018 13:38
    Reply to  Artanis

    iespējams, piedalīšanās militāristu konkursos nav tik vaļīga, lai tur varētu pretendēt daudz konkurentspējīgu uzņēmumu, kuriem beigu galā izdevīgāk ir plesties civilajās nozarēs, nevis parakstīt 100 papīrus, ka ciktur gadus viņi neizstrādās līdzīgus risinājumus, neskatīsies noteiktus tv kanālus utt. es nezinu, kā tur faktiski ir, bet minu – bet militāristi visā pasaulē ir samērā vienādi)
    un kas notiek, ja nav krietnas konkurences, mēs jau zinām….

    khe
    20.03.2018 16:23
    Reply to  x

    Nevar nepiekrist, ka militāristi visā pasaulē ir vienādi. Ne velti ir standarti munīcijai un vēl visādām lietām. DOmāju, ka uz vizuālo arī tiek noteikti standarti.

    Krotow
    20.03.2018 21:07
    Reply to  Artanis

    Militāristiem pirmkārt interesē produkta izturība, stabilitāte un savietojamība ar citiem pašu izmantotajiem produktiem (sauksim tos marketinga terminos :) ). Arī lietošanas ērtība, lai varētu visu darīt maksimāli ātri un pēc iespējas pat neskatoties ekrānā. Un lai muļķiem domātās lietas arī muļķi spētu izmantot. Smukumi viņiem ne tuvu nav pirmajā vietā.

    Reklāma