Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp Eiropā pārtrauc nodot lietotāja informāciju Facebook

    Jaunākie raksti

    WhatsApp beidzot ir piekritis nenodot lietotāja informāciju mātesuzņēmumam Facebook, bet šāda pieeja datu aizsardzībai šobrīd tiks nodrošināta tikai Eiropā. WhatsApp un Facebook sadarbību, nododot lietotāja datus, izvērtēja Lielbritānijas datu aizsardzības speciālisti. Tika atzīts, ka datu nodošana ir pretrunā ar Eiropas likumdošanu.

    Facebook drīkst vākt datus no WhatsApp lietotājiem tikai, lai uzlabotu abu servisu drošības risinājumus, bet nekādā gadījumā WhatsApp dati nevar kalpot par pamatu Facebook reklāmu piegādēm. Eiropas savienība vēl pagājušā gada maijā piesprieda Facebook 122 miljonu dolāru soda naudu par WhatsApp datu nodošanu Facebook bez lietotāja ziņas.

    Reklāma

    2014. gadā Facebook iegādājās saziņas rīku WhatsApp par 19 miljardiem ASV dolāru, bet skeptiķi uzreiz teica, ka šī apvienošanās nepaliks bez sekām, jo Facebook vēlēsies kaut kā atdabūt ieguldītos līdzekļus. Facebook mierināja lietotājus, ka WhatsApp nekad nesaņems nevienu reklāmu, un Facebook no WhatsApp nevilinās ārā nekādu informāciju, bet solījumi netika pildīti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma