Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: viedtālruņu radiācija tevi nenogalinās

    Jaunākie raksti

    Divos jaunos, ASV veiktos pētījumos atzīts, ka no viedtālruņiem nākošā radiācija tevi, visticamāk, nenogalinās. Vienlaikus gan tiek ieteikts viedtālruni lietot saprātīgos apmēros un to nelikt pie auss zvana laikā, ja vien tas ir iespējams. Tātad izmanto austiņu ar mikrofonu vai kādu citu brīvroku risinājumu.

    Zinātnieki atzinuši, ka risks ir niecīgs, ja tas vispār pastāv. Pētījumā tika izmantotas peles – vienas tika apstarotas ar radiāciju, ko izdala viedtālruņi un mikroviļņu krāsnis, bet otras peles netika apstarotas. Tieši apstarotās peles nodzīvoja ilgāk.

    Reklāma

    Atzīts, ka pagaidām zinātnieki nevar tieši saistīt viedtālruņu un mikroviļņu krāšņu izdalīto nejonizējošo starojumu ar vēža rašanās iemesliem. Pie nejonizējošā starojuma (zemākas frekvences starojuma) pieder tādi starojuma veidi kā infrasarkanais starojums, gaisma, radioviļņi, mikroviļņi. Nejonizējošais starojums nespēj saraut ķīmiskās saites, tāpēc tā iedarbība uz cilvēka organismu ir niecīga vai nekāda.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ieva Glūdiņa
    13.03.2018 11:06

    Skolēnu ZPD par šo tēmu ir daudz dziļāki. Sorry!

    kirilllopyrev
    14.03.2018 01:44
    Reply to  Ieva Glūdiņa

    Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом – http://outsmoke.blogspot.com Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросила без физический и моральных усилий за 1 день!sa

    Battleborn
    13.03.2018 11:15

    Visticamāk… visticamāk braukšana dzērumā tevi nenogalinās.Visticamāk ,ka palmu eļļa nav kaitīga. Visticamāk,ka lētie cīsiņi nav kaitīgi. Jebkura daudzumā radiācija ir ķermenim nelabvēlīga.

    Artanis
    13.03.2018 11:39
    Reply to  Battleborn

    Nu tad nāksies ietīties folijā. Pat ja nelieto mobilo vispār, mūsdienās radioviļņi ir visapkārt –
    guļamistabā aiz sienas kaimiņu rūteris, uz mājas jumta mobilā telefona bāzes stacija, un, galu galā, par radio un satelītiem arī tad nedrīkst aizmirst. Arī lielpilsētas gaiss ir indīgs. Nu, un ko padarīt?

    Ā, un vēl svarīgi atzīmēt – daudziem cilvēkiem labpatīk jaukt kopā “radiāciju” ar “elektromagnētisko starojumu”. Pēc tādas definīcijas arī gaisma ir “ķermenim nelabvēlīga”.

    Battleborn
    13.03.2018 11:55
    Reply to  Artanis

    Folijs mazliet par plānu ne? Enivej…es saprotu ,ka nevarēs no starojuma galīgi aizbēgt ,bet samazināt krietni gan ir iespējams. Nē? Pazīstams cilvēks iegādājas dzīvokli (9 stāvs ,ja nemaldos)kāda jaunbūvē. Šis ievēroja ,ka tieši virs viņa ir bites antenas. Izsauca cilvēku ar mērinstrumentiem ,un tika secināts ,ka dzīvot nebūtu ieteicams. Lūk. Telefonus mēs lietojam nenormāli daudz.Zinu kas ar tiem guļ pat. Man pašam mājās mikroviļņu krāsns , taču izmantoju labi ,ja reizi gadā. Sievai vispār aizliedzu izmantot to ,lai uzsildītu bērnam pārtiku. Viss ir cilvēku rokās… Izbēgt no visa nevarēsi ,bet samazināt gan. Kam arī varētu būt liela nozīme.
    Piedod, jā… mazliet putrojos ar radiācijam un starojumiem,bet es cilvēks parastais.Domu gan jau saproti. :)

    Kristaps
    13.03.2018 14:58
    Reply to  Battleborn

    Pētijumu saka, ka mikrenē sildītam ēdienam nav ne vainas.

    Battleborn
    13.03.2018 15:45
    Reply to  Kristaps

    Man pie tūpļa ko viņi saka. Saka arī ,ka nav starpības starp kakao sviestu un palmu eļļu. Taču cilvēki izvēlas kakao sviestu.Ko tu izvēlētos? Cilvēkus čakarē smuki runājot.

    Lapsinieks
    13.03.2018 15:52
    Reply to  Battleborn

    šito visu labāk nemaz nesākt. piekarinās birkas un āmen. lai tak viņi aizrijās ar ģmo pārtiku, kas bagātīgi aplaistīta ar palmu eļļu, e-vielām un uzsildīta mikroviļņu krāsnī. viss čotka veselīgs un izpētīts. galvenais, lai tādi nelien virsū un nemēģina savus sūdus iesmērēt maniem bērniem.

    Artanis
    13.03.2018 15:55
    Reply to  Battleborn

    Hahahaha, tu vispār sajēdz, kā mikroviļņu krāsns strādā? :D Tiklīdz cilvēki sāk šitādu figņu runāt, tur nav pat vērts vairs muti vērt vaļā – fakti pie pakaļas, galvenais ir pārliecība.

    Lapsinieks
    13.03.2018 16:04
    Reply to  Artanis

    pirms Tu sāc, iesaku pagūglēt Šveicē ir institūts, kur pēta ēdiena gatavošanu tieši molekulārā līmenī – pat dažādās temperatūrās tādai banālai lietai kā kartupelim ciete veido dažādus savienojumus, kas dažādi uzvedās vēderā. discovery pat bija raidījumu sērija par šo. bet ja Tev ir vienalga ko ēst – laipni lūgts pie mikroviļņu krāsns!

    Skābene
    14.03.2018 08:09
    Reply to  Lapsinieks

    Mikrene jau tikai iekustina ēdienā esošās ūdens molekulas!
    Šāda sildīšana neko sliktu izdarīt nevar!
    Galvenais neturēt mikrenes durvis vaļā, tad gan var sanākt tūdi rallā! :)

    Lapsinieks
    14.03.2018 08:12
    Reply to  Skābene

    nu bet uz priekšu, skābais! stum tik mūlī džanku.

    Skābene
    14.03.2018 08:41
    Reply to  Lapsinieks

    Nevērtē visus pēc sava ģīmja un līdzības! Ja tev ir mūlis, tad tas nenozīmē, ka arī citi ir tik pat neglīti. Ja pats ēd džanku, tas nenozīmē, ka arī citi dara tāpat!
    Uzsildīt mikrenē zupas šķīvi vai buljona pīrādziņu nav nekas slikts! Ja tev patīk kurināt pannu un palmu eļļā apdedzināt kotleti ar pamatīgu benzopirēna kārtu – uz priekšu! Lai tev laba veselība! :)

    Lapsinieks
    14.03.2018 08:47
    Reply to  Skābene

    tu tak saproti, ka cilvēki šo lasa. huļi tu mums visiem stāsti ko ēd? nepietika, ka izraudājies par hektoru? ppt ar savām problēmām.

    KKTK
    15.03.2018 15:46
    Reply to  Lapsinieks

    Ak tad redz kurā sektā tu esi :)

    Lapsinieks
    15.03.2018 16:09
    Reply to  KKTK

    es esmu gurmānu sektā. es esmu savā privātajā pavāru sektā – man patīk pašam gatavot, daru to ar prieku, eksperimentēju ar sastāvdaļām un jā – arī molekulu līmenī. Minēšu vienu piemēru – pamēģini uztaisīt želeju no ananāsu sulas – figu – tev nekas nenotiks pieliekot želantīnu. Vispirms ir drusku jāpiekauj ananāsos esošie fermenti, kas galina želantīna spējas svienoties ar ananāsiem. Un pac nekad neizpīpēsi, ka tos fermentus var nokaut, ka ananāsam pieliek klāt drusku čillī piparu. A tikmēr citi zupu un pīrāgus hujārī mikrenē, klausoties kā kaimiņi trako aiz plānajām “jaunā projekta” sienām un tad brīnās, ka knapi var ietusnēt džusīšu raw4.

    x
    13.03.2018 13:42

    >nelikt pie auss zvana laikā

    pētījums, nopietni? tas ir rakstīts telefona lietotāja rokasgrāmatā. tur ir pieminēts arī attālums, agrāk bija 2cm no galvas. laikam jau aiz neko darīt uzrakstīja.

    skeptiķiem: turiet, kā gribat – mani principiāli neinteresē, kā jūs runājat. brīva valsts utt.

    Battleborn
    13.03.2018 14:44
    Reply to  x

    Uz katras telefona iepakojuma pakas cik esmu novērojis,un arī pamācība ir norādītas vērtības ,kuras mērā ar kaut kādiem SAR, kurš nedrīkst Eiropā pārsniegt 1.6 uz kaut ko. Arī uz mana brīnuma bija rakstīts, ka turēt no ķermeņa vismaz 1.5 cm attālumā.

    Skābene
    14.03.2018 08:13
    Reply to  Battleborn

    Visas tās mērvienības ir kaķim zem astes! Atceries kāds bija milzīgs skandāls par latvijas šprotēm, kurās benzopirēna līmenis pārsniedza noteiktas mērvienības? Tad lūk parastās, klasiskās latvijas rupjmaizes garoziņā benzopirēna līmenis tūkstoškārt pārsniedz benzopirēna līmeni, kas ir šprotēs! Lai uzņemtu tik daudz benzopirēna kā no viena rupjmaizes klaipa, būtu vienam pašam jāapēd vairāki dzelzceļa vagona sastāvi ar šprotēm!
    Un tagad pasakiet man, cik daudzi latvieši ir nomiruši no rupjmaizes ēšanas!? :)

    x
    14.03.2018 08:28
    Reply to  Skābene

    cik zinu, nav veikts neviens pētījums!

    Skābene
    14.03.2018 08:44
    Reply to  x

    Nu aiznes rupjmaizes garozu uz BIOR laboratoriju un paprasi, lai nosaka benzopirēna daudzumu! ;)
    Viņi to jau ir darījuši!

    x
    14.03.2018 12:44
    Reply to  Skābene

    nea, es par pētījumu, kas savienotu benzopirēnus un nāves gadījumus.
    lai nav tā, ka visi, kas kaut reizi ēduši gurķus, neizbēgami nomirst.

    bombelats
    14.03.2018 16:26
    Reply to  Skābene

    Nu tas vai no rupjmaizes vai kā cita ir nomiruši, savā ziņā ir atkarīgs no tā, kādu limitu uzskata par ķermeņa galu – 70, 120 vai 250 gadus.

    KKTK
    15.03.2018 15:47

    Manšķiet galīgi nav pareizi rakstīt radiācija, ja tā ir tikai un vienīgi elektromagnētiskā radiācija.

    Reklāma