Web Analytics
More
    Reklāma

    Policija Ķīnā sāk izmantot viedās brilles iedzīvotāju atpazīšanai

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Ķīnā ceļu policija kopā ar pašvaldības policiju uzsākusi testēt viedo briļļu izmantošanu. Viedās brilles spēs nolasīt sejas un arī ātri pārbaudīt transporta līdzekļu valsts reģistrācijas numurus. Viedās brilles veidojis uzņēmums LLVision, tās paļaujas uz tiešsaistes datubāzi un arī mākslīgo intelektu.

    LLVision pārstāvis uzsvēris, ka viedās brilles nerada draudus privātumam, jo tās uzrādīs informāciju tikai par meklēšanā esošām personām un automašīnu reģistrācijas numuriem.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek norādīts, ka policijas viedo briļļu parādīšana aizdomīgi sakrīt ar Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpins (angļu – Xi Jinping) izteikto vēlmi reformēt likumdošanu, kas ļautu prezidentam ieņemt amatu neierobežotu laiku. Šī gada februārī tika izziņots priekšlikums atcelt 1982. gadā apstiprinātās Ķīnas Tautas Republikas konstitūcijas ierobežojumu valsts prezidentam būt amatā ne vairāk kā divus termiņus, paverot iespēju Sji amatā palikt uz mūžu. Sji Dzjiņpins ir Ķīnas Komunistiskās partijas ģenerālsekretārs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma