Web Analytics
More
    Reklāma

    Galaxy S9 “jaunā” sejas atpazīšana vēl arvien nav droša!

    Jaunākie raksti

    Samsung apgalvo, ka Intelligent Scan sejas atpazīšana Galaxy S9 un Galaxy S9+ viedtālruņos vairs nesirgst ar Galaxy S8 sērijas drošības lielāko problēmu – to vairs neesot iespējams apmānīt ar fotogrāfijas parādīšanu. Tomēr Galaxy S9 sērijā sejas atpazīšana vēl arvien ir tālu aiz Apple Face ID.

    Samsung teiktais par Galaxy S9 Intelligent Scan sejas atpazīšanu liek noprast, ka tā ir labāka, bet izrādās, ka tā gluži nav. Intelligent Scan vēl arvien izmanto to pašu tehnoloģiju sejas atpazīšanai, tikai tā darbojas ievērojami ātrāk par Galaxy S8 sērijā atrodamo varavīksnenes skeneri. Samsung šogad nav paspējis aprīkot Galaxy S9 un Galaxy S9+ ar sejas 3D skeneri, tā vietā apvienota varavīksnenes nolasīšana un sejas kontūru nolasīšana vienā sistēmā.

    Reklāma

    Apple ļauj savu Face ID izmantot arī norēķinos, kamēr varavīksnenes skeneris Galaxy S9 un Galaxy S9+ to neļauj veikt, kas jau liecina par Intelligent Scan nedrošību. Faktiski Galaxy S9 sērija no sākuma mēģina nolasīt varavīksneni, bet, ja tas neizdodas, viedtālrunis pārslēdzas uz sejas kontūru atpazīšanu, kas ir ļoti nedroša viedtālruņa aizsardzība. Intelligent Scan nepieprasa varavīksnenes un sejas formu atpazīšanu kopā, bet tikai vienu no tām.

    iPhone X izmantotā Apple True Depth  kamera analizē 30 000 cilvēka sejas punktus trīs dimensijās, informācija tiek saņemta no speciāli izstrādātas infrasarkanās kameras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    06.03.2018 08:06

    Mums nav tik laba kamera kā S(9 noklusēja Aplle) toties mums ir FaceID (sajūsmā sauc Apple).
    Kas tad ir, kritušies X pārdošanas apjomi?

    Kristaps Skutelis
    06.03.2018 08:29
    Reply to  Skābene

    Smags rīts? :)

    Lapsinieks
    06.03.2018 08:38

    tas tak mūsu kisļaķina

    davfreim
    07.03.2018 00:24
    Reply to  Skābene

    bet bet bet apple tak suudc, waaa waa

    Skābene
    07.03.2018 08:17
    Reply to  davfreim

    Isķinu glagoļiš! :D

    Reklāma