Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība – uzņēmumiem jāizvāc teroristu saturs stundas laikā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība negrasās pieļaut teroristiska satura informācijas nonākšanu tīmeklī. Šonedēļ pieņemti jauni plāni, kas nozīmēs lielajiem uzņēmumiem pamatīgas galvassāpes – Google, Facebook, Twitter un citiem nāksies teroristiska satura informāciju noņemt stundas laikā.

    Faktiski šis Eiropas Savienības paziņojumus ir oficiāla informācija sociālajiem tīmekļiem, jo jau iepriekš vairākas Eiropas Savienības valstis bija uzsākušas sodīt vai vismaz baidīt ar sodiem Google, Facebook, Twitter un citus lielos sociālās saziņas vietņu uzturētājus.

    Reklāma

    Noņemt nāksies ne tikai visu teroristiska satura informāciju. Līdzvērtīgi nosacījumi attieksies uz kūdīšana uz naidu un vardarbību, bērnu seksuālās izmantošanas materiālu izvietošanu, viltotu preču pārdošanu un autortiesību pārkāpumiem tīmeklī.

    Tiek uzskatīts, ka šāda veida informācija nodara vislielāko kaitējumu tieši pirmās stundas laikā, bet pēc tam informācija tiek nodota tālāk, kas ir pilnīgi nepieļaujami.

    Facebook, Google un Twitter jau kopš 2016. gada nogales uztur kopīgu datubāzi, kurā tiek izvietots noņemamais saturs. Kopš 2017. gada vidus Facebook nelegālu saturu cenšas izķert ar mākslīgā intelekta palīdzību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    02.03.2018 10:29

    tā vietā, lai lidinātu no es laukā teroristu kopienas ar visām viņu ģimenēm, šie nu cīnīsies internetā)

    protams, ka jāfiltrē saturs, bet tak viss nonāks līdz absurdam – ja pagūs sakopt 59 minūtēs, kaitējums skaitīsies novērsts, ja nokavēs tieši 1 minūti – feisbuks dabūs sodu.

    Krotow
    02.03.2018 18:35

    Un atkal visu izdarījuši kajām gaisā. Pirmkārt būtu mazinājuši iemeslus, nelaižot iekšā ES par terorismuaizdomās turētos un teroristu abā karot aizbraukušos. Arī lādējot ārā tos, kas sašmucējušies un slēdzot terorisma sludinātāju saieta namus. Te domāju ne tikai konkrēti musulmaņus. Pēc tam pat vairs nevajadzētu kontrolēt internetu.

    Reklāma